shanghai-skyline

Gay Shanghai City Guide

Planlægger du en tur til Shanghai? Så er vores homoseksuelle Shanghai city guide noget for dig

 

shanghai-skyline

Shanghai 上海

Shanghai ligger ved mundingen af ​​Yangtze-floden midt på Kinas kystlinje. Det er den største by i verden med en befolkning på over 17 millioner i sit centrale område.

Shanghai har oplevet en rivende udvikling i løbet af de sidste par årtier og er nu et betydeligt globalt center for forretning, finans, IT, kultur, medier og mode. 

Byen er delt i to af Huangpu-floden. Den vestlige side af floden hedder Puxi og højre side er Pudong. Pudong er hjemsted for nye højhuse, mens Puxi er den ældre, mere historiske del af byen.

 

Homoseksuelle rettigheder i Kina

For information om homoseksuelles rettigheder i Kina, klik her for at gå til den homoseksuelle Beijing City Guide .

 

Homoseksuel scene

Shanghai har sandsynligvis den største homoseksuelle scene på det kinesiske fastland med et voksende antal homoseksuelle og homoseksuelle barer og natklubber, der serverer de fleste smag.

Gay-scenen i Shanghai ændrer sig dog hurtigt, og der er ikke noget særligt 'gay-distrikt'. Et par veletablerede homoseksuelle spillesteder kan findes i området Old French Concession - Shanghais rigeste og mest livlige kvarterer.

 

jade-buddha-tempel-shanghaiJade Buddha-templet

 

 

At komme til Shanghai

Shanghais vigtigste internationale lufthavn - Pudong - ligger 40 km øst for byen. Lufthavnen har to terminaler forbundet med en lang gangbro (og shuttlebusservice).

Lufthavnen er forbundet med byen med Maglev-toget. Toget bruger magnetisk levitationsteknologi og rører ikke sporene. Den afslutter sin 30 km lange rejse til Longyang Road Metrostation på kun 7 minutter - rejser med op til 431 km/t. Toget kører dagligt og afgår hvert 15.-30. minut.

 

maglev-lufthavn-tog-shanghaiMaglev Lufthavnstog

 

Vær opmærksom på, at når du går til lufthavnsstationen, kan du blive kontaktet af personer, der hævder, at toget ikke kører og forsøger at få dig til at tage deres taxa. Ignorer dem.

Shanghai Hongqiao International Airport betjener for det meste indenrigsflyvninger og er forbundet med byens metrosystem.

De helt nye bullet-tog startede driften mellem Shanghai og Beijing med en rejsetid på knap 5 timer. Der er også et overnatningstog til og fra Hong Kong.

 

At komme rundt i Shanghai

Shanghai har et omfattende metrosystem med 12 linjer. Tjenesten er hurtig, billig og har aircondition. De fleste meddelelser og skilte er på både mandarin og engelsk. Undgå myldretider, hvor der kan blive meget travlt.

Taxaer er bredt tilgængelige og billige efter internationale standarder. Hvis du ikke taler mandarin, så er det en god idé at få din destination skrevet ned med kinesiske tegn eller have et kort, som du kan pege på.

 

Hvor skal man bo i Shanghai

Shanghai har et stort udvalg af hoteller, der er meget overkommelige efter vestlige standarder. De fleste rejsende bor i nærheden af ​​den franske koncession, Xintianti eller The Bund. Mange 5-stjernede hoteller kan findes i Pudong-området.

Under alle omstændigheder skal du vælge mindst en 3.5-stjernet indkvartering. Besøg vores Gay Shanghai-hoteller , Luksushoteller i Shanghai sider for anbefalinger.

 

Ting at se og gøre

Bund - flodområde, der er hjemsted for snesevis af historiske bygninger langs Huangpu-floden.

Dongtai Lu Antikvitetsmarked

Fuxing Park - Tai Chi-tilhængere samles fra kl. 6 for at deltage i synkroniseret træning.

Jade Buddha-templet - det mest berømte buddhistiske tempel i Shanghai og hjemsted for de jade Buddha-statuer bragt til Kina fra Myanmar i 1882. Billedet ovenfor.

Nanjing Road Pedestrian Mall - indkøbscenter med over 600 butikker

 

nanjing-shopping-road-shanghaiNanjing Road Pedestrian Mall

 

 

People Square - byens kulturelle centrum og Shanghai-museets beliggenhed.

Shanghais store teater og museum - museum fyldt med kinesiske artefakter, kunst, skulpturer og meget mere.

Yu Yuen Have - store sten, buede vægge og smukt løv definerer denne kinesiske have.

 

Vejr

Der er fire årstider i Shanghai – et varmt forår, en varm regnfuld sommer, et køligt efterår og en generelt kold vinter. Juli og august er normalt de varmeste måneder med en temperatur på over 35°C. De koldeste måneder er januar og februar.

Vejrmæssigt betragtes foråret fra marts til maj som det bedste tidspunkt at besøge byen på.

 

Visa

De fleste besøgende til Kina kræver et turistvisum, som skal anskaffes inden ankomst. Du skal have et pas med mindst 6 måneder tilbage og ledig plads til visummet, et nyligt pasfoto med hvid baggrund og i de fleste tilfælde dokumenter til booking og returbillet til hoteller.

Ansøg på din lokale kinesiske ambassade eller konsulat. Postansøgninger accepteres ikke. Alle detaljer kan findes på den officielle visumhjemmeside - www.visaforchina.org

 

Drikkevand

Drik ikke Shanghais postevand, medmindre det først er kogt. Hold til flaskevand.

 

Elektricitet

Den indenlandske strømforsyning er 220V. Sockets er tre flade ben kinesisk standard.

 

Operatør Assistance

Shanghai tilbyder en usædvanlig nyttig ressource for besøgende kaldet Shanghai Call Center. Gem dette nummer på din telefon +86 021 962 288. Efter en kort besked på mandarin vil du høre engelske instruktioner, men der er operatører til rådighed, som taler flere europæiske sprog, herunder spansk og fransk.

Callcenteret kan hjælpe med bus-, metro- eller taxavejledninger, information om turistattraktioner og vil endda tilbyde en gratis oversættelsesservice.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.