Prag

Gay Prag byguide

Første gang i Prag? Så er vores gay Prag byguide-side noget for dig

 

Prag

Prag er hovedstaden og den største by i Tjekkiet. Byen ligger nord for landet ved Vltava-floden og byder på omkring 2 millioner i sit større byområde.

Prags centrum er blevet opført som et UNESCO-verdensarvssted siden 1992. Med en historie, der går tilbage til tusind år, har Prag mange berømte kulturelle seværdigheder, museer, teatre, gallerier og andre historiske udstillinger, der tiltrækker mere end 4 millioner besøgende om året .

Byen har også en voksende og spændende homoscene, som kan nydes i enhver af Prags homobarer, klubber og spillesteder. Det meste af den homoseksuelle scene kan findes i og omkring Vinohrady-området.

Homoseksuelle rettigheder i Tjekkiet

Den Tjekkiske Republik er et af de mest liberale lande i Centraleuropa, når det kommer til LGBT-rettigheder. Homoseksualitet blev afkriminaliseret i 1962, og homoseksuel prostitution blev afkriminaliseret i 1990.

Samtykkealderen er 15. I 2006 legaliserede landet registreret partnerskab for par af samme køn. Hæren sætter ikke spørgsmålstegn ved soldaters seksuelle orientering og tillader homoseksuelle mænd at tjene åbent.

I 2016 slog den tjekkiske forfatningsdomstol ned et forbud, som forbød personer, der lever i registreret partnerskab, at adoptere børn som individer. Fælles adoption af børn af par af samme køn og adoption af en partner af samme køn er dog fortsat ulovlig.

Homoseksuel scene

Tjekkiet er i de senere år blevet en homoseksuel destination for rejsende. Der er ikke noget homoseksuelt epicenter i Prag, men meget af homoscenen er koncentreret omkring det trendy Vinohrady -kvarter, tæt på den gamle bymidte.

Der er et par dusin Bøssebarer, Gay danseklubber, Homoseksuelle saunaer og Gay Cruise klubber, og nye homoseksuelle virksomheder åbner hele tiden.

Byens mest populære bar er Club Termax, den største homoseksuelle klub i Prag og en ekstremt travl placering i weekenden. Termax tiltrækker en yngre homoseksuel tilskuer med det farverige og stilfulde interiør, popsangene og gode drinksaftaler. Klubben er vært for et antal temaaftener og trækoptrædener.

Klub 21 er en anden populær destination for LGBT + lokale og har været et omdrejningspunkt i den homoseksuelle scene i Prag i årevis. Den traditionelle tjekkiske pub er industrielt murstensvægge og har en kantet, men venlig stemning, der tiltrækker en blandet skare med hensyn til alder og stil.

Læs mere: En homoseksuel guide til Prag.

Prag

Homoseksuelle hoteller i Prag

De fleste af Prags bedste hoteller er beliggende i centrum af byen og ligger bekvemt tæt på mange af de mest populære attraktioner. Mange af hotellerne i Prag har til huse i smukke historiske bygninger, spækket med originale detaljer, og gæsterne kan nyde at blive transporteret tilbage i tiden under deres ophold. Byen har en række mellem- til luksushoteller, og der er muligheder for rejsende af enhver interesse og stil.

Et af de mest elegante og luksuriøse hoteller i Prag er Grand Mark, et 5-stjernet mødested i et fantastisk palads fra det 17. århundrede. Hotellet er blot en af ​​de luksuriøse muligheder for gæster, der ønsker at bo i byens ikoniske centrum. Andre muligheder omfatter Buddha-Bar og Hotel Kings Court.

Rejsende, der ønsker at blive placeret tæt på Prags homoseksuelle distrikt, bør overveje et hotel i Vinohrady-området. Hoteller her giver gæsterne nem adgang til hjertet af byens homoseksuelle distrikt og mange som f.eks Mosaikhus lover gæsterne et behageligt ophold på et moderne og elegant hotel.

Gay-saunaer i Prag 

Prag kan prale af Østeuropas største og mest besøgte gay sauna scene. Saunaerne i Prag varierer med hensyn til kvalitet, renlighed og omkostninger, men så længe rejsende undersøger deres destination på forhånd, kan de nyde et sjovt saunabesøg.

Sauna Babylonien er Prags største sauna og har været i drift siden 1998. Saunaen er også den mest populære i byen og får meget travlt i spidsbelastningsperioder. Babylonia har en række faciliteter, herunder svenske dampbade, videolounger og private hytter.

At komme til Prag

Ruzyně Internationale Lufthavn (PRG), der ligger 20 km nordvest for byens centrum, betjenes af en række flyselskaber med direkte forbindelser fra europæiske byer. Det tager normalt ca. 30 minutter at nå byens centrum fra lufthavnen i bil.

Den billigste måde at komme til byen fra lufthavnen er med bus. Køb en billet fra kiosken eller automaten ved siden af ​​busstoppestedet. Du kan også købe billetten fra chaufføren, men den er dyrere. Linie 119 og 100 fører dig til henholdsvis metrostationer Nádraží Veleslavín og Zličín med en rejsetid på ca. 15-20 minutter og koster 32 CZK

Betjent af de tjekkiske jernbaner er der også Airport Express-bussen. Disse busser forlader lufthavnen hvert 30. minut fra omkring kl. 6-9. Billetter koster 60 CZK per person og kan købes hos chaufføren. Airport Express tager dig til jernbane- og metrostationen Dejvická og Masarykovo nádraží og ender ved Prags hovedbanegård Hlavní nádraží.

Taxaer er den mest bekvemme måde at nå byens centrum på omkring 650 til 850 CZK. Selvom der vil være taxaer, der venter udenfor, er det billigere at arrangere en via en pendulkørsel. Forskellige virksomheder kører pendulkørsel til hotellet og tilbage. De findes i lufthavnens ankomsthaller. De opkræver normalt omkring 400 til 500 CZK per tur og er generelt lidt billigere end taxaer.

Prag

At komme rundt i Prag

Fod

Prag er en meget walkable by. Man kan let gå fra Wenceslas-pladsen til den gamle bytorv eller fra den gamle bydel til Karlsbroen og slotskvarteret. Fodgængere skal gå forsigtigt over gangbroer i Prag, da chauffører ikke er lige så tilbøjelige til at give efter som i andre europæiske byer. I Tjekkiet er det ulovligt at krydse en fodgængerfelt på en rød mand.

Sporvogn og metro

Prags offentlige transport er hurtig, effektiv og ret enkel at bruge. Nogle gange er du nødt til at ændre et par gange. Der er tre metrolinjer, mange sporvogns- og buslinjer, regionale (S) tog inden for Prag samt et par færger over Vltava-floden. Alle er en del af Prags integrerede transport (PID).

Taxa

Undgå at få en taxa på gaden, men hvis det er nødvendigt, så prøv at forhandle prisen på forhånd.

Ting at lave i Prag

Der er ubegrænsede muligheder, når det kommer til ting at lave i Prag. De vigtigste attraktioner inkluderer dog:

 

 

  • Gå gennem den gamle bydel
  • Nyd udsigten fra Charles Bridge
  • Udforsk det smukke Prag Slot
  • Lær om byens historie på Lobkowicz-paladset
  • Besøg den fantastiske St. Vitus-katedral
  • Nyd den gamle bytorv.

 

 

Læs mere: Ting at lave i Prag.

Prag

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvornår skal Besøg

De bedste tider for at besøge Prag er forår (marts-maj) og efterår (september-november), når vejret er mildt, og turisterne er færre end om sommeren.

Overvej en vintertur, hvis du vil nyde Prag uden at skulle skubbe gennem folkemængderne, men byen har en hel del sne. På trods af dette er det godt at besøge byen om vinteren for gæster, der ønsker at opleve en autentisk jul i Prag, komplet med en af ​​de bedste julemarkeder i Europa.

Visa

Den Tjekkiske Republik er inden for Schengen-visumområdet, hvilket betyder, at rejsende fra EU-medlemslande kan rejse frit ind i landet uden visum. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

Penge

Valutaen i Tjekkiet er krone (koruna - Kč). Nogle butikker, restauranter og hoteller accepterer betaling i euro, men valutakursen er muligvis ikke særlig god.

Pengeautomater er bredt tilgængelige, og kredit- og betalingskort accepteres bredt i hele byen.

Tip forventes ofte i Tjekkiet og især i den turisttunge by Prag forventes rejsende typisk at tip 10%.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.