Gay Porto · Byguide

Gay Porto · Byguide

Planlægger du at besøge Porto? Så vores homoseksuelle Porto byguide er noget for dig.

Portvin

Portugals næststørste by og hjertet af et af Iberias største byområder. Porto er hjemsted for omkring 300,000 mennesker, med over 2 millioner i den omkringliggende region.

Med en historie, der strækker sig tilbage til førromersk tid, har Porto en mangel på historie at udforske. Det blev besat af maurerne, hjertet af portugisisk skibsbygning, og invaderet af Napoleons styrker. Det var også berømt for sin vinproduktion, som gav sit navn til den befæstede vinport.

I dag er Porto hjemsted for mange af Portugals største virksomheder inden for forskellige industrier. Besøgende til Porto kommer for at se den UNESCO-udpegede gamle bymidte, prøve de lokale gastronomiske lækkerier, shoppe til de falder og nyde byens afslappede kultur.

 

Homoseksuelle rettigheder i Portugal

For information om homoseksuelle rettigheder i Portugal, se vores Homoseksuel byguide.

 

Homoseksuel scene

Sammenlignet med Lissabon er Porto en konservativ by. Dette betyder ikke nødvendigvis, at du skal forvente nogen besvær, da Portugal i det hele taget er et meget liberalt og indbydende sted, og Porto er ikke en undtagelse.

Hvis du skraber overfladen, finder du et anstændigt og summende udvalg af homoseksuelle klubber, homoseksuelle barer og homoseksuelle saunaer. De fleste af de bøssesteder er placeret i området omkring Jardim da Cordoaria. Den årlige LGBT Pride-parade om sommeren er blevet mere og mere populær hvert år.

 

At komme til Porto

Med fly

Francisco Sá Carneiro lufthavn (OPO), beliggende 11 km fra byens centrum, er Portugals tredje travleste lufthavn og er et knudepunkt for flagselskabet TAP og fokusby for easyJet og Ryanair. Der er transatlantiske forbindelser samt flyvninger i Europa, Mellemøsten og Nordafrika.

Metroens violette E-linje (på vej til Estádio do Dragão) fører dig ned til Porto. Billetter koster € 1.85, og rejsetiderne til byens centrum er omkring 25 minutter. Alternativt kan du skifte på Campanhã for at få adgang til de andre metrolinjer og langdistance jernbanetjenester.

Der er busser til rådighed fra lufthavnen, men det kan kun anbefales at tage bussen om natten, når metroen ikke kører. Natlinje 3M er en timeservice og afgår fra lufthavnens busstation.

Taxaer koster i området € 20-30 euro, som kan hyldes i lufthavnen eller bookes på forhånd. Vær opmærksom på, at større bagage vil medføre større omkostninger.

Med tog

Porto har to hovedstationer. Sao Bento er byens hovedbanegård og er et regionalt knudepunkt, mens Campanhã tilbyder tjenester længere væk på tværs af den iberiske halvø. At være på det europæiske fastland betyder, at det er nemt at flytte fra større knudepunkter på det europæiske jernbanenet.

Med båd

Den ultramoderne Porto Leixões krydsterminal byder velkommen til passagerer, der går fra krydstogtskibe og har forbindelse til byen med metro. Douro-flodkrydstogter er også meget populære, og mange turister tager denne naturskønne rute ind i byen.

 

Sådan kommer du rundt i Porto

Til fods

Portos bymidte er relativt lille, så alle de store seværdigheder ligger tæt på hinanden. Byen er dog temmelig kuperet, så hvis du planlægger at komme rundt til fods, skal du være godt forberedt på at tage nogle seriøse gåture.

Med offentlig transport

Den bedste måde at spare penge på offentlig transport er at købe et genopladeligt Andante-kort til 60 cent. Dette kort fungerer på metro, busser og Funincular dos Guindais. Når det er "opladet", kan det kun "genoplades" for den zone, du har købt rejse i. Dagskort koster €7.

Porto har 6 farvekodede og alfabetiske metrolinjer, hvor flere linjer forventes at blive konstrueret. Ventetider varierer afhængigt af tidspunktet på dagen, og fredage og lørdage har specielle nattjenester. Vær forsigtig med lommetyver i myldretiden.

Busbilletter starter fra € 1.90, når de købes om bord og tilbyder en bedre måde at komme til bestemte destinationer end metroen. Tjenesten er relativt hyppig i løbet af dagen, men pas på tjenester markeret med M, som er mindre regelmæssige, men som skal føre dig dit sted, du skal hen.

Med taxa

Der er taxaholdepladser let tilgængelige i hele byen, men omkostningerne er højere end andre transportformer. Billigere tilbud kan findes ved at forudbestille eller bruge taxa-apps. På travle tidspunkter kan Portos veje blive ret overbelastede.

 

Hvor skal man bo i Porto

Porto har et fremragende udvalg af hoteller, der tilbyder en god base for sightseeing, shopping og homoseksuelle natteliv. Tjek Homoseksuel Porto-side for en liste over nogle af de bedst bedømte hoteller i Porto.

 

Ting at se og gøre

Portvinkældere - ingen tur til Porto ville være komplet uden at prøve den drink, landets mest berømte for. Der er mange forskellige kældre, du kan besøge for at prøve det, så gør din research for at finde for at få mest muligt ud af dit budget.

Torre dos Clérigos (Gejstliges tårn) - en af ​​Portos mest ikoniske seværdigheder. Klokketårnet i denne kirke fra det 18. århundrede er et glimrende eksempel på barokarkitektur i byen.

Livaria Lello - en charmerende gammel boghandel med et forbløffende interiør. Cafeen indeni er et fantastisk sted for en kop kaffe (eller et glas portvin).

Mercado do Bolhão - traditionelt madmarked, der sælger alt fra fisk og skaldyr til frisk frugt. Der er et par restauranter beliggende her, som er gode muligheder, hvis du vil have en billig frokost.

Palácio da Bolsa - Børsbygningen fra det 19. århundrede er en fantastisk neo-klassisk bygning, der tog næsten 70 år at færdiggøre. Det er lige så imponerende indeni, som det er udenpå.

FC Porto - en rundvisning på fodboldstadion giver et fascinerende indblik i historien om disse europæiske sværvægtere. Hvorfor ikke prøve at fange dem i aktion, når de spiller en kamp derhjemme?

Serralves Foundation - museum for samtidskunst med en smuk have at gå rundt i. Tjek online for at finde ud af om den seneste udstilling.

Centro Kommerciel Bombarda - ikke dit almindelige indkøbscenter, men et sted at købe varer lavet og produceret af lokale håndværkere. Perfekt til souvenirs eller skæve lækkerier til dig selv.

 

Hvornår skal Besøg

Atlanterhavet gør byen Porto køligere end andre byer på samme breddegrad som Barcelona. Men somrene her er varme og solrige, med temperaturer, der når op til 40ºC i hedebølger (normalt i 20'erne). Vintrene er generelt kølige, men falder af og til under 0ºC.

Porto er vært for en bred vifte af begivenheder i løbet af året. Nogle af de mere populære inkluderer NOS Primavera (modstykket til Barcelonas hipster/indie musikfestival) i juni, FantasPorto Film Festival i februar og Porto Wine Festival i januar.

 

Visa

Portugal er inden for Schengen-zonen. Dem, der ikke har et EU-pas eller et gyldigt Schengen Visa bør kontrollere kravene hos deres egen ambassade.

 

Penge

Portugals officielle valuta er euroen. Besøgende vil ikke have problemer med at veksle kontanter og rejsechecks. Postkontorer tilbyder normalt en bedre pris end banker og kommercielle pengeskiftebutikker, selvom sidstnævnte måske er den eneste mulighed for obskure valutaer.

Hæveautomater er bredt tilgængelige. Når du hæver kontanter fra en hæveautomat, vil der blive tilføjet et gebyr (normalt omkring €2), så det er bedst at tage ud 100 eller mere ad gangen.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.