Malaysia · Landsguide

Malaysia · Landsguide

Planlægger du en rejse til Malaysia? Så er vores Malaysia-landsguideside et godt sted at starte.

Kuala Lumpurs skyline

 

Malaysia

Malaysia er et sydøstasiatisk land med en befolkning på omkring 28 millioner. Det består af 13 stater og 3 føderale territorier. Landet har en valgt monark valgt blandt de arvelige herskere i de malaysiske stater hvert 5. år. Regeringen ledes af en premierminister og er tæt modelleret efter det britiske parlamentariske system.

 

Regioner

Malaysia er multietnisk og multikulturelt. Statsreligionen er islam, selvom Malaysia har en sekulær forfatning. Der er 2 hovedregioner: Peninsular og East Malaysia.

Halvøen Malaysia

 • Vestkysten - den mere udviklede region, der dækker Penang, hovedstaden Kuala Lumpur, Kedah (stat Langawi).
 • East Coast - består af staterne Kelantan, Pahang og Terengganu.
 • Syd - har kun én stat, Johor (stat Johor Bahru), og to kystlinjer.

Øst-Malaysia

 • Sabah - har et fantastisk dykkersyn på Sipadan Island og en lille homoseksuel scene i Kota Kinabalu
 • Sarawak - et område fyldt med nationalparker og skove.

Store byer

 • Kuala Lumpur - hovedstaden; hjemsted for Petronas Towers.
 • Langkawi - en gruppe på 99 øer, berømt for sine strande, bjerge og unikke natur; en toldfri ø.
 • Penang (Pulau Pinang) - en populær ø tidligere kendt som "Orientens Perle".
 • Johor Bahru - Johors hovedstad og porten til Singapore.
 • Kuching - hovedstaden i Sarawak.
 • Malacca - "Den historiske by" i Malaysia med arkitektur i kolonistil.

Moske ved solnedgang, Kota Kinabalu

 

Homoseksuelles rettigheder i Malaysia

Malaysia bevarer en straffelov fra den britiske kolonitid, der kriminaliserer homosex. Potentielle straffe omfatter bøder, fængselsstraffe eller endda korporlig afstraffelse. I virkeligheden anvendes disse love sjældent. Muslimske borgere kan sigtes ved særlige islamiske domstole. Der er ingen officiel organisation, der presser på for afkriminalisering af homosex eller etablering af LGBT-rettigheder i Malaysia.

Regeringen fortsætter med at forbyde begivenheder, der forsøger at rejse LGBT-spørgsmål - såsom kunstfestivalen "Queer Without Fear" (november 2011), der havde til hensigt at rejse spørgsmålene om diskrimination.

 

Homoseksuel scene

Malaysia tiltrak 24.6 millioner turister i 2010, hvoraf mange vil have været homoseksuelle eller lesbiske. Vi anslår, at LGBT-turisme er næsten 1 milliard USD værd om året for landet.

Kuala Lumpur, som har en befolkning på kun 1.6 millioner, er den sjette mest besøgte by i verden med næsten 10 millioner besøgende årligt, hvoraf mange vil være homoseksuelle eller lesbiske. Vi vurderer, at LGBT-turisme er værd mellem US$300 - US$400 millioner om året alene til Kuala Lumpur.

Uden for Kuala Lumpur er der meget få åbent homoseksuelle spillesteder. Homoseksuelle rejsende kan dog forvente en varm velkomst på de fleste, hvis ikke alle, feriesteder og hoteller.

 

At komme til Malaysia

Malaysia har en veludviklet national transportinfrastruktur. Budgetoperatøren AirAsia har forvandlet flyrejser både inden for Malaysia og regionen, der flyver til og fra et enormt netværk af lufthavne.

Alle internationale fly til Malaysia ankommer til Kuala Lumpur International Airport (KUL), der ligger 50 km syd for byen.

 

At komme rundt i Malaysia

Malaysia har et godt motorvejsnetværk, og kørselsstandarderne er over gennemsnittet for Asien. Trafikken i Malaysia kører på venstre side af vejen (en anden britisk arv).

Taxaer med måler er almindeligt tilgængelige i alle byer og byer og er relativt billige. I Kuala Lumpur er autoriserede taxaer normalt farvet røde og hvide eller gule.

 

Hvornår skal Besøg

Malaysia har et generelt solrigt tropisk klima med masser af regnbyger. Juni og juli er de tørreste måneder - selvom den gennemsnitlige nedbør i disse måneder kan overstige 130 millimeter.

 

Visa

De fleste nationaliteter kan rejse ind i Malaysia uden visum - de bemærkelsesværdige undtagelser er statsborgere i Israel, Serbien og Republikken Montenegro. De fleste turister får udstedt et indrejsestempel, der er gyldigt i enten 30 eller 90 dage.

Besøgende med dobbelt statsborgerskab skal rejse ind i Malaysia med det samme pas, som du forlod dit sidste land.

 

Sprog

Det officielle sprog i Malaysia er malaysisk. Engelsk er et obligatorisk fag på alle skoler og udbredt i de fleste byer.

 

Penge

Den malaysiske valuta er Ringgit. Banker åbner mandag til fredag ​​fra 09:30 til 16:00. Nogle afdelinger åbner lørdag morgen. Kredit- og debetkort accepteres bredt (undtagen amerikanske debetkort uden chip).

Kortsvindel er fortsat et problem i Malaysia, så brug kun din plastik i velrenommerede butikker og hoteller, og lad ikke dit kort blive taget ud af dit syn.

 

Åbningstider

De fleste butikker opererer fra 10:30 til 21:30 eller 22:00, syv dage om ugen.

 

Hvad skal jeg tage på

Day Wear - shorts og t-shirts i løbet af dagen. Ekstremt stramme eller afslørende tanktops eller shorts anbefales ikke.

Eating Out - smarte afslappede jeans og t-shirts eller poloshirts.

Club Wear - jeans og t-shirts.

Sauna Wear - medbring dine egne klipklapper og kondomer.

 

Drikkevand

Postevand er drikkeligt, men de fleste mennesker har en tendens til at koge eller filtrere før indtagelse. Flaskevand er meget billigt og den bedste mulighed for turister.

 

Elektricitet

Elstikkontakter er "Type G" britisk BS-1363 type (tre firkantede ben). Elektricitet leveres mellem 220 og 240 volt AC.

 

Narkotika

Malaysia behandler narkotikaforbrydelser alvorligt. Dødsdommen er obligatorisk for narkotikahandel. Straffen for forbrug er op til 10 års fængsel. Du kan blive dømt for ulovligt forbrug, hvis der findes spor af ulovlige stoffer i dit system, selvom du kan bevise, at de blev indtaget, før du rejste til Malaysia.

Du kan blive dømt for menneskesmugling, hvis der bliver fundet stoffer på dit hotelværelse – også selvom det ikke er dit. Vær på vagt, hvis du inviterer en gæst tilbage til dit værelse for natten. Tag ikke chancer.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.