Homoseksuelle Luxembourg · Byguide

Homoseksuelle Luxembourg · Byguide

Første gang i Luxembourg? Så kan vores homoseksuelle rejseguide hjælpe dig med at komme fra A til Å.

Luxembourgs Kasemater

 

Luxembourg | Lëtzebuerg

Et indlandsland i hjertet af Vesteuropa. Luxembourg er et af de mindst befolkede lande i Europa med en befolkning på over 500,000 mennesker. Omkring en femtedel af befolkningen bor i hovedstaden, Luxembourg by.

Det Luxembourg, som vi kender i dag, opstod først i 963, da grev Siegfriend I erhvervede gamle romerske fæstningsværker på toppen af ​​en klippetop. Huset Luxembourg producerede 4 hellige romerske imperier og var endda en del af Napoleons imperium. Dens neutralitet blev krænket i begge verdenskrige ved at invadere tysk militær.

I dag er Luxembourg City en af ​​de tre officielle hovedstæder i EU og er blandt andet hjemsted for EU-Domstolen. Det er kendt som et finansielt knudepunkt, og der blev foretaget store investeringer i at gøre nationen til et videnknudepunkt. Turister tiltrækkes af hovedstadens kultur og dens vidunderlige natur.

 

Homoseksuelle rettigheder i Luxembourg

I 2013 valgte folket i Luxembourg den åbenlyst homoseksuelle Xavier Bettel som premierminister. Luxembourg er et tolerant land med lovlig aktivitet af samme køn siden 1974. Ægteskabs- og adoptionsrettigheder blev cementeret i lov i 2015, og der er vidtrækkende juridisk beskyttelse for at forhindre forskelsbehandling.

Offentlighedens holdning til homoseksualitet har en tendens til at være gunstig, og Eurobarometer-undersøgelser placerer den offentlige mening komfortabelt over det europæiske gennemsnit. Uden for Luxembourg by finder du ingen officiel eller organiseret homoseksuel scene, men de, der rejser uden for byen, bør ikke opleve nogen problemer.

 

Homoseksuel scene

Luxembourgs homoseksuelle scene er koncentreret i hovedstaden. På trods af sin lille størrelse er der en håndfuld af Homoseksuelle barer, danseklubber og fester der imødekommer homoseksuelle kunder. I modsætning til andre hovedstæder har Luxembourg ikke et specifikt homoseksuelt område, men homoseksuelle besøgende er velkomne i stort set alle barer i byen.

I begyndelsen af ​​juli er der en årlig Pride-festival, der tiltrækker besøgende fra hele landet og udlandet. Organiseret af Rosa Lëtzebuerg-organisationen er det almindeligt at se lokale berømtheder og politikere deltage i paraden.

 

At komme til Luxembourg

Med fly

Luxembourg Lufthavn (LUX) er landets eneste internationale lufthavn og ligger 6 km fra Luxembourg by. Det er godt forbundet til destinationer i Europa og Nordafrika og er omdrejningspunktet for flagrederiet Luxair.

Bus 16 og 29 kører fra lufthavnen til Luxembourg Bys hovedbanegård. Tjenester kører fra omkring 5 til midnat omkring hvert 10. minut i løbet af dagen (20-30 minutter i weekenden) og tager omkring 25 minutter. Kortrejsebilletter koster €2 og kan købes i en billetautomat foran terminalen.

Taxaer kan hyldes fra foran terminalen og tager dig til centralstationen på omkring 10-15 minutter. I løbet af dagen skal disse koste omkring 20-25 €, afhængigt af trafik, men vær opmærksom på, at der er et nat- og søndagstillæg, der tilføjer ekstra omkostninger. Det er muligt at reservere taxaer på forhånd for at spare omkostninger og undgå kø.

Med tog

Luxembourg Station er den travleste togstation i Luxembourg og er hjertet af det nationale jernbanenet. Det tilbyder direkte forbindelser til nabolandet Frankrig, Belgien, Schweiz og Tyskland, der tilbyder yderligere forbindelser til det større europæiske jernbanenet.

 

At komme rundt i Luxembourg

Med offentlig transport

Lokale tog og busser kører dig over hele landet til en billig pris. Enkeltrejser på op til 2 timer starter fra € 2 med dagbilletter til hele netværket koster € 4. Selv små landsbyer er godt forbundet, hvor de fleste landsbyer har mindst en times service. Lørdage tælles som en arbejdsdag, men søndagstjenester er almindelige. De fleste offentlige transportmidler i Luxembourg er gratis.

Bortset fra at gå, er busser den bedste måde at komme rundt i selve Luxembourg By. Alle buslinjer i byen kører gennem den centrale busstation med en begrænset natbusservice tilgængelig.

Med bil

Biler kan lejes i lufthavnen, med alle de store virksomheder til stede. Kørsel er en god måde at udforske landskabet og landsbyerne i dit eget tempo, mens du også byder på en fantastisk natur. For at leje en bil skal du være over 23 år (under 25 kan blive pålagt et tillæg) og have haft dit kørekort i mindst et år.

Der er masser af taxaholdepladser i hele Luxembourg by, og det er værd at bemærke, hvor disse er (det kan være svært at hilse fra gaden). Det kan nogle gange være bedre at bestille på forhånd, men vær opmærksom på, at der er et tillæg på 10% mellem kl. 10 og 6 og en stigning på 25% på søndage og helligdage.

 

Hvor skal man bo i Luxembourg

Luxembourg by har et bredt udvalg af hoteller, der passer til alle budgetter. Besøg Luxembourg Hoteller side for de nyeste hoteltilbud.

 

Ting at se og gøre

i Luxembourg by

Casemates Bock - Stedet, hvor det første slot i Luxembourg stod. Disse fæstningsværker fra det 18. århundrede og det omkringliggende område er på UNESCOs verdensarvsliste.

Den Gamle By - Luxembourgs gågades historiske hjerte. Her finder du et bredt udvalg af butikker, restauranter og barer, men priserne kan være høje.

Anden Verdenskrig Luxembourgs amerikanske kirkegård og mindesmærke - beliggende øst for byen, er dette det sidste hvilested for over 5000, amerikansk militærpersonlig tabt under Anden Verdenskrig. Dette er det sidste hvilested for den legendariske general George Patton.

MUDAM - designet af IM Pei (den fyr, der designede pyramiden ved Louvre), er dette et fantastisk moderne kunstmuseum. I lavsæsonen bliver museet ret tomt, så du i ro og mag kan nyde kunstværker af Marina Abramovic og Wolfgang Tillmans.

uden for Luxembourg by

Echternach - Luxembourgs ældste by og tæt på den tyske grænse. Klosteret grundlagt i 698 er hovedattraktionen i byen, men det er også sjovt at udforske de snoede gader og spise og drikke i dens mange barer og restauranter.

Vianden - en eventyrlandsby, der ser ud til at være lavet til fotomuligheder. Hovedattraktionen er slottet, der ligger på bakketoppen, som byder på et varieret program af begivenheder om sommeren. Forfatteren Victor Hugo tilbragte også noget tid her, så der er et lille museum dedikeret til ham.

 

Hvornår skal Besøg

Vintrene er kolde og somrene er varme med ekstreme -15 ° C, og temperaturer langt over 30 ° C er ikke uhørt. Mange turister fra nabolande sværmer nationen i sommermånederne, og Luxembourg by kan blive meget travlt. Forår og tidligt efterår er behagelige og ikke for travle.

Forskellige festivaler og begivenheder finder sted året rundt i Luxembourg. Buergbrennens bål finder sted den første søndag i fastetiden for at fejre slutningen af ​​vinteren og begyndelsen af ​​foråret, mens Echternachs danseprocession, der afholdes på tirsdag, ser mange mennesker danse gennem byen. Oktober måned er kendt for vinfestivaler.

 

Visa

Luxembourg er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for et Schengen-visum.

 

Penge

Luxembourg er medlem af eurozonen. Pengeautomater er bredt tilgængelige, og større kort accepteres de fleste steder. Det er altid praktisk at have nogle kontanter, da mindre spillesteder måske ikke tager kort.

 

Andre nyttige oplysninger

Luxembourg er et tresproget land med sproget afhængigt af kontekst. Luxembourgsk er det nationale sprog og bruges i tv-medier. Tysk er sprog for skoler, presse og kirke.

Fransk er det mest udbredte sprog og bruges af regeringen; dog tales engelsk bredt i turistområder.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.