Gay Lissabon · Byguide

Gay Lissabon · Byguide

Planlægger du at besøge Lissabon? Så er vores homoseksuelle byguide til Lissabon noget for dig.

Lisboa | Lissabon

Lissabon er den største by og hovedstaden i Portugal og den vestligste store by i Europa med en bybefolkning på lidt over en halv million. Mens byen vender ud mod Atlanterhavet, har byen et overvejende middelhavsklima.

Lissabon er også en af ​​de ældste byer i verden og den ældste by i Vesteuropa. Der er to UNESCOs verdensarvsteder i Lissabon: Belém-tårnet og Jerónimos-klosteret.

Selvom Lissabon er i genopretning efter finanskrisen, er den stadig en relativt sikker og kriminel by. Priserne er lavere end de fleste europæiske hovedstæder, mere lig dem i Syd- og Østeuropa end andre vestlige hovedstæder.

 

 gågade Augusta Street i centrum af Lissabon

 

Homoseksuelle rettigheder i Portugal

Siden Carnation Revolution i 1974 har Portugal set store fremskridt i sine love for homoseksuelle rettigheder. Portugal er et af meget få lande i verden, der specifikt siger i sin forfatning, at ingen kan diskrimineres på grund af seksuel orientering.

Homoseksualitet blev afkriminaliseret så tidligt som i 1852. Imidlertid blev den genkriminaliseret i 1886, da landet blev under diktatur. Først i 1982 blev loven ophævet, og homoseksualitet blev igen afkriminaliseret i Portugal.

I løbet af de sidste tredive år har Portugal været i spidsen for at tilpasse par af samme køn til de samme som heteroseksuelle par. I 2010 blev Portugal det ottende land i verden, der tillod ægteskab af samme køn.

Fra februar 2016 blev parlamentet tildelt fulde adoptionsrettigheder.

Portugals lov om kønsidentitet, der blev indført i 2012, siges at være den mest avancerede i verden for transseksuelle og transpersoner. Samtykkealderen er 14 år.

 

Homoseksuel scene

Lissabon er en meget homovenlig by. Det er ofte svært at sige, hvilket sted der er homoseksuelt, hovedsageligt homoseksuelt eller bare homoseksuelt, da alle er lige velkomne. Det Lissabon homoseksuel scene er centreret omkring Bairro Alto-distriktet og det nærliggende Principe Real-område.

Det gamle Bairro Alto-kvarter er hjemsted for mange sent om aftenen butikker, restauranter, homoseksuelle barer og Portugals mest populære homoseksuel sauna Trombeta Bath.

Omkring Principe Real-området, der ligger ved siden af ​​Bairro Alto, er der en række gay-venlige spillesteder og gay cruise klubber. Forbindelsesgaden mellem de to områder, Rua da Atalaia, er hvor folkemængderne fylder op indtil de sene timer.

Homoseksuelle strandelskere vil nyde den lange, populære strand ved Costa da Caparica, 15 minutters kørsel fra Lissabon. For at komme dertil skal du tage metroen til Praça de Espanha og derefter bussen. Når du går længere sydpå, bliver strandene mere trendy og mere nudistvenlige.

Det homoseksuelle strandområde er ved Strand 19 eller Praia de Bela Vista, hvor der er et par homoseksuelle populære spillesteder og nogle sejler i klitterne før solnedgang.

 

At komme til Lissabon

Lissabons internationale lufthavn ligger kun 10 minutters taxatur fra det centrale Lissabon (i gennemsnit ca. € 15). En aerobustjeneste forlader lufthavnen hvert 20. minut og koster € 3.50 (billigere, hvis du køber online. Bus nummer 91 til Cais do Sodre banegård er et endnu billigere alternativ og koster kun € 1.35.

Alternativt kan du tage den røde metrolinje direkte fra lufthavnen og overføre til henholdsvis Alameda eller San Sebastian på de grønne / blå linjer. Billetter koster € 1.40, men du skal købe 7 Colinas / Viva Viagem for at rejse.

Praca do Comercio

 

At komme rundt i Lissabon

Lissabons centrum, herunder de fleste shoppingområder, attraktioner og natteliv, er kompakt og let at komme rundt til fods.

Vær opmærksom på, at byen er ekstremt kuperet, hvilket kan give tid til rejser. Når du passerer gennem Baixa-Chiado, skal du bruge rulletrapper inde i stationen for at undgå at klatre op ad bakke.

Sporvogn - Byen er godt betjent af både små Carris (gule sporvogne) og elektriske sporvogne (længere og mere moderne). Den faste pris er €2.85.

Metro - De grønne og blå streger skal få besøgende til de fleste steder, der er værd at besøge. Stationerne er godt afmærkede, tæt på hinanden, og tjenesterne kører regelmæssigt. Enkeltbilletter koster 1.90 € uden et genopladeligt kort, men billigere uden.

Tog - Tog er nødvendige, når du besøger alle strande på nordkysten, inklusive Estoril og Cascais. Tjenester fra kysten kører fra Cais do Sodré og tager omkring en time.

Færge - Regelmæssige færger sejler over Rio Tagus fra Cais do Sodré og Tereirro do Paco. En enkeltbillet koster 2.75 €.

Taxa - Taxaer er relativt billige med en 20-minutters rejse sent om natten, der koster fra 10 euro til mere afhængigt af trafikken.

 

Hvor skal man bo i Lissabon

Lissabon har et fremragende valg af hoteller, der passer til alle budgetter. Bairro Alto, Principe Real og Baixa (Lower Town) er de mest populære områder blandt homoseksuelle turister.

Vores liste over anbefalede Lissabon -hoteller til homoseksuelle rejsende kan findes på Gay Lissabon-hoteller og Gay Lissabon Luksushoteller sider.

 

smuk udsigt over Lissabon-fra-Tagus-floden

Alfama udsigt fra floden

 

Ting at se og gøre

Alfama - postkort-smukke og den ældste resterende del af Lissabon.

Praca do Comercio - kæmpe, moderne plads ved flodbredden fyldt med museer og restauranter.

Belem - hjemsted for statuen af ​​opdagelserne, den berømte Pastel de Belem og utallige museer.

Avenida de Roma - en enorm præsidentboulevard lidt uden for byen og et fremragende sted at læne sig tilbage og se dagen.

øst - stedet for Expo '98, hvor området blev transformeret til dets nuværende tilstand med koncertsale, vandhaver og regelmæssige gratis udendørs koncerter.

Chiado - fashionabelt shoppingområde med butikker, boghandlere, caféer mv.

Cascais - en gammel fiskerlandsby og en berømt attraktion for lokale og udlændinge.

Nationale Flisemuseum - en kæmpe kirke med vægge af smukke keramiske fliser og kunstværker.

Lissabon Oceanarium - et akvarium, åbnet i 1998, med imponerende udstillinger og fremmer viden om havets levesteder.

 

Visa

Portugal er inden for Schengen-zonen. Dem, der ikke har et EU-pas eller et gyldigt Schengen Visa bør kontrollere kravene hos deres egen ambassade.

 

Penge

Portugals officielle valuta er euroen. Besøgende vil ikke have problemer med at veksle kontanter og rejsechecks. Postkontorer tilbyder normalt en bedre pris end banker og kommercielle pengeskiftebutikker, selvom sidstnævnte måske er den eneste mulighed for obskure valutaer.

Hæveautomater er bredt tilgængelige. Når du hæver kontanter fra en hæveautomat, vil der blive tilføjet et gebyr (normalt omkring €2), så det er bedst at tage ud 100 eller mere ad gangen.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.