Gay Lausanne · Byguide

Gay Lausanne · Byguide

Første gang i Lausanne? Så er vores homoseksuelle Lausanne City Guide-side noget for dig.

Lausanne

En del af det fransktalende område i Schweiz og hovedstad og den største by i Vaud-kantonen. Lausanne er den fjerde største by i Schweiz, en del af hovedstadsområdet Genève og hjemsted for omkring 150,000 mennesker.

Startende livet som en romersk militærboplads, kom Lausanne under styring af hertugerne af Savoyen og biskoppen af ​​Lausanne. I det 17. århundrede blev det et fristed for franske hugenotter og blev et centrum for protestanisme i Europa. TS Elliott komponerede Ødemarken mens han boede her.

I dag er Lausanne kendt som en konferencedestination såvel som et center for serviceindustrien. Mandlige turister kommer til Lausanne for sin varierede kultur, fantastiske arkitektur, luksuriøse omdømme og overraskende blomstrende homoseksuelle.

 

Homoseksuelle rettigheder i Schweiz

For homoseksuelle rettigheder i Schweiz, besøg vores Gay Zürich byguide side.

 

Homoseksuel scene

Selvom Zürich har den mest livlige homoscene i Schweiz, er Lausanne en nær konkurrent med et livligt udvalg af homoseksuelle barer, danseklubber og saunaer catering til homoseksuelle kunder. Den store studenterpopulation giver byen en ungdommelig stemning, der gør en ikke herude til en sjov og indbydende oplevelse.

 

At komme til Lausanne

Med fly

Lausanne har dog ikke en international lufthavn Genève Lufthavn (GVA) ligger ca. 60 km vest for Lausanne. Det er godt forbundet med placeringer i Europa og tilbyder et anstændigt udvalg af langdistanceflyvninger til destinationer i Nordamerika, Mellemøsten og Kina. Det bliver travlt i skisesæsonen.

Fra lufthavnen kan du tage et tog til Lausanne fra lufthavnens togstation. En enkeltbillet koster 27 CHF og kan købes fra en maskine på platformen (du kan ikke købe en om bord). Rejser tager cirka 50 minutter og afgår cirka 4 gange hver time i løbet af dagen (dette bliver mindre hyppigt senere på dagen og tidligere).

En taxa fra Geneve lufthavn til Lausanne vil være dyr og koste omkring 200 CHF. Nogle hoteller inkluderer dog gratis lufthavnstransport, så det er værd at undersøge, om dette gælder for dit hotel. Biludlejning er tilgængelig i lufthavnen og er en god måde at komme fra A til B under din egen damp.

Med tog

Lausanne er godt forbundet med det schweiziske jernbanenet. Det tilbyder også et par internationale forbindelser til Paris, Milano og Venedig.

Med båd

Søfærger betjener både den franske og schweiziske side af Genevesøen. De er ikke den hurtigste måde at komme rundt på og er for det meste populære blandt turister, der har tid til at dræbe. Frokost- og middagskrydstogter er særligt populære.

 

Sådan kommer du rundt i Lausanne

Til fods

På grund af Lausannes kompakte størrelse er det at komme rundt til fods den bedste måde at nyde dens seværdigheder på. Det er dog en temmelig kuperet by, så dette kan potentielt blive trættende efter en dag med sightseeing.

Med offentlig transport

Lausanne har to metrolinjer, lokale togforbindelser og et bredt busnetværk. Billetter kan købes fra maskiner ved stop og er prissat efter zone. En busbillet med tre stop starter kl. 1.80 CHF, og dagskort starter kl. 7.60 CHF inden for centrum.

Metroen kører fra 5:1 til 1:4, og tidspunkterne varierer ikke meget afhængigt af hvilken dag det er. Tjenester kommer tæt på hvert tiende minut i dagtimerne. Busser er temmelig regelmæssige i løbet af dagen, men der er en sen nat busforbindelse fra XNUMX:XNUMX til XNUMX:XNUMX på fredag, lørdag og søndag aften.

Med taxa

Taxier er dyre i Schweiz, så det anbefales kun at tage en taxa, hvis det er absolut nødvendigt. De bedste tilbud kan findes ved forudbestilling gennem mindre lokale taxiselskaber, der ikke ansætter mange chauffører. Der er taxaholdepladser over hele byen, og Uber er tilgængelig her.

 

Hvor skal man bo i Lausanne

Se vores liste over anbefalede hoteller Siden Gay Lausanne Hotels.

 

Ting at se og gøre

Olympisk museum - på trods af at Lausanne aldrig selv har været vært for et olympisk lege, er Den Internationale Olympiske Komité baseret her. Dette museum viser genstande fra den moderne spilhistorie, samt giver information om de klassiske spil og udstiller sportsrelateret kunst.

Landmandsmarked - på lørdage og onsdage er der et landmandsmarked i den gamle bydel, som giver den bedste måde at prøve schweiziske delikatesser og er et godt sted at købe gaver.

Palais de Rumine - på trods af at det ser ud som om det var bygget i renæssancen, blev denne bygning faktisk bygget meget senere. Indenfor finder du en bred vifte af museer, der dækker alt fra kunst til zoologi.

Casino de Montbenon - hjemsted for det schweiziske filmarkiv og et multigenre-performance- og kunstrum. Dette er et fantastisk sted at nyde lidt kultur.

Lausanne katedral - en eventyrkatedral i gotisk stil. En tur op til tårnet byder på nogle af de bedste udsigter, Lausanne har at byde på.

Sauvabelin Skov - et område med fantastisk naturlig skønhed uden for byens centrum. Dette er et fantastisk sted om sommeren for en romantisk spadseretur eller en picnic ved bredden af ​​søen.

 

Hvornår skal Besøg

Vejrmæssigt er det bedste tidspunkt at besøge Lausanne i sommermånederne, da temperaturerne flyder omkring midten af ​​tyverne uden at klatre for højt. Lausanne oplever et stort antal turister om sommeren og kan blive overfyldt. Vintrene kan blive meget kolde, men byen er mere stille omkring dette tidspunkt.

Lausanne har et varieret program af arrangementer, der afholdes i byen i løbet af året. Fra slutningen af ​​juni til slutningen af ​​september finder Lausanne Festival sted, som bringer en bred vifte af gratis kulturelle begivenheder til byens gader. I november og december er der en populær lysfestival, der forvandler byen.

Visa

Schweiz er inden for Schengen-visumområdet. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

 

Penge

Den schweiziske valuta er den schweiziske Frank (CHF). Priserne i Schweiz er generelt langt højere end i andre dele af Europa.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.