Homoseksuel Genève

Gay Genève · Byguide

Første gang i Genève? Så er vores Gay Geneva City Guide-side noget for dig.

Homoseksuel Genève

Genève | Genève

Den næststørste by i Schweiz og den største by i den fransktalende region i Schweiz. Geneve kommune er hjemsted for omkring 200,000 mennesker, men er hjertet i en pendlerregion med omkring 1 million mennesker.

Genève har en rig og varieret historie. Det blev taget af romerne i 121 f.Kr. og led massive ødelæggelser i 586AD på grund af en massiv tsunami fra Genèvesøen. Det var calvinismens hjemsted og blev et af Europas vigtigste centre under den protestantiske reformation.

I dag er byen kendt for at være hovedkvarter for mange af verdens internationale organisationer, herunder FN. Den rangerer ofte højt med hensyn til livskvalitet for sine borgere og blev i 2017 rangeret som den dyreste by i verden. Dens omfattende kulturelle aktiviteter trækker mange besøgende til byen.

Homoseksuelle rettigheder i Schweiz

For homoseksuelle rettigheder i Schweiz, se venligst vores Gay Zürich byguide side.

Homoseksuel scene i Genève

I sammenligning med de hedonistiske danseklubber i Zürich er Genèves homoseksuelle scene meget mere tilbagelænet. Det betyder ikke, at Genèves homoseksuelle scene på nogen måde er kedelig, da der er et godt udvalg af saunaer, krydstogtklubber, homoseksuelle barer og danseklubber catering til homoseksuelle kunder.

Der er ikke en regulær pride-festival i Genève, da der er en national gay pride-festival, der roterer blandt de større byer i Schweiz. I 2018 afholdes det for første gang i Lugano.

At komme til Genève

Med fly

Genève Lufthavn (GVA) ligger 5 km fra byens centrum. Det er godt forbundet til steder i Europa og tilbyder et anstændigt udvalg af langdistanceflyvninger til destinationer i Nordamerika, Mellemøsten og Kina. Det bliver travlt i vintermånederne med folk, der kommer til nærliggende skisportssteder.

Du kan tage offentlig transport gratis fra lufthavnen, og det er gyldigt med dit boardingkort. Billetautomaten er placeret i bagageudleveringsområdet og er gyldig i op til 80 minutter på både tog og busser. Togene tager 6 minutter ind til centrum, mens busser tager omkring 20 minutter.

Nogle hoteller arrangerer gratis shuttlebusser, der er specifikke for deres hotel, som er værd at tjekke ud på forhånd for at se, om dit hotel tilbyder dette. Taxaer kan hentes fra lufthavnen eller bestilles på forhånd. Rejser tager omkring ti minutter og koster i området 35 til 45 CHF, afhængigt af trafikforhold, tidspunkt på dagen og antal passagerer.

Med tog

Genève er godt forbundet til destinationer i Schweiz med tog. Der er også et par højhastighedstogforbindelser, der tager dig til destinationer i Frankrig.

Med båd

En populær måde for turister at komme ind og ud af Genève. En række hjuldampere, hovedsagelig bygget i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, stopper ved byerne og landsbyerne ved bredden af ​​Genèvesøen.

At komme rundt i Genève

Til fods

Genèves gamle bydel er forholdsvis lille, hvilket gør det ret nemt at navigere til fods. Det eneste, der er værd at bemærke, er, at det ikke er ualmindeligt, at gader skifter navn inden for relativt kort afstand.

Med offentlig transport

Genève har et godt integreret offentlig transportnetværk af busser, sporvogne, forstadstog og både. Korte hoprejser starter ved 2CHF med dagskort der starter ved 8CHF. Hvis du bor på et hotel, hostel eller campingplads i kantonen Genève, vil du modtage et gratis rejsepas for hele dit ophold, som er gyldigt med dit pas.

De gule shuttlebåde, Les Mouettes, der krydser søen er populære blandt turister. De tager af sted hvert tiende minut mellem 7.30 og 6. Fredag ​​og lørdag aften er der en natbusforbindelse, der kører til de tidlige timer.

Med taxa

Der er omkring 60 taxaholdepladser i hele byen, hvilket gør det nemt at finde en by på gaden, men det anbefales at reservere på travle tidspunkter. Taxachauffører i Schweiz er ved lov forpligtet til at tale engelsk, selvom niveauet af engelsk kan variere. Priserne kan variere afhængigt af tid og dato. Uber bruges ofte af lokalbefolkningen.

Hvor skal man bo i Genève

For de seneste hoteltilbud i Genève, besøg vores Homoseksuel Geneva Hoteller-side.

Seværdigheder i Genève

  • Jet d'Eau - et af de definerende symboler i Genève. Denne springvandjet var oprindeligt en lejlighedsvis trykudløsning for et vandkraftværk på Rhône, men befolkningen i Genève kunne lide det så meget, at det blev et permanent indslag i 1891.
  • Cathédrale St-Pierre - oprindeligt en katolsk kirke, var dette et nøglested for den protestantiske reformation, der fejede gennem Europa. Der er et fascinerende museum her, men blot at se denne katedrals pragt er nok til at glæde.
  • Museum for Den Internationale Røde Kors Komité - et usædvanligt interessant museum, der udforsker det humanitære arbejde udført af Røde Kors. Forvent at blive ydmyg over nogle af fotoudstillingerne.
  • Palais des Nations - oprindeligt bygget til at huse Folkeforbundet, forløberen til nutidens FN. Hovedattraktionen her er dens store sal og den offentlige kunst på dens grund.
  • Gammel by - hovedtrækket for turister til Genève. Her finder du mange traditionelt schweiziske spise- og drikkesteder. Det er især kendt for sine antikvitetsbutikker.
  • Rue du Marché - en af ​​Genèves hovedfærdselsårer og et af de bedste steder at købe gaver eller forkæle dig selv. Næsten alt, hvad du kunne forestille dig, kan findes her.

Hvornår skal Besøg

Genèves bedste vejr falder ikke overraskende sammen med højsæsonen for turister i juli og august. December til april kan være ret kølig, men dette falder sammen med skisæsonen, som mange besøgende ankommer til byen for. Det sene forår og det tidlige efterår er sandsynligvis de bedste tidspunkter at besøge, hvis du vil reducere omkostningerne og undgå de store mængder.

Der er et bredt program af begivenheder i Genève spredt ud over året. Antigel Festivalen, som finder sted i de første 2 uger af februar, bringer musik- og dansearrangementer til utraditionelle spillesteder i hele kantonen. Junis musikfestival ser en bred vifte af kunstnere fra en række forskellige genrer optræde i byen.

Visa

Schweiz er inden for Schengen-visumområdet. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

Penge

Den schweiziske valuta er den schweiziske franc (CHF). Priserne i Schweiz er generelt langt højere end i andre dele af Europa.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.