Gay Exeter · Byguide

Gay Exeter · Byguide

Første gang i Exeter? Så vores homoseksuelle Exeter byguide er noget for dig.

Exeter-katedralen

Exeter

En katedralby i det sydvestlige England. Exeter er hjemsted for omkring 130,000 mennesker og er amtsbyen Devon.

Starter livet som en befæstet romersk by, Exeter har en rig og varieret historie. Det blev et vigtigt religiøst centrum, da dets katedral blev bygget i det 11. århundrede. I det 19. århundrede var byen kendt for sin uld. Exeter blev bombet ganske alvorligt under Anden Verdenskrig i Baedecker Blitz.

I dag er Exeter et af de vigtigste forretningsknudepunkter i det sydvestlige, kendt for at være stedet for Met Office og dets prestigefyldte universitet. Besøgende kommer til Exeter for at opleve dens fantastiske arkitektur, nærhed til Devonshires landskab og fremragende indkøbsmuligheder.

 

Homoseksuel scene

Der er kun en kendt homoseksuel bar i Exeter, kaldet The Vaults. Og mens nattelivet er lille, er byen kendt for at være meget imødekommende over for homoseksuelle besøgende. Ligesom resten af ​​Storbritannien er de fleste barer og klubber i Exeter LGBT-venlige, og den store studerende befolkning betyder en meget liberal holdning til homoseksualitet generelt.

Der afholdes en årlig LGBT Pride-parade og festival, der afholdes hver sommer.

 

At komme til Exeter

Med fly

Exeter Lufthavn (EXT), der ligger 4 miles fra byens centrum, tilbyder et beskedent antal indenrigsforbindelser og europæiske flyvninger, hovedsagelig gennem Flybe, samt et begrænset udvalg af sæson- og charterflyselskaber.

Bus 56 (56A/B) tilbyder en regelmæssig forbindelse til togstationen og busstationen, men der er en begrænset rute på søn- og helligdage. Billetter koster £3, og rejsetiden er omkring en halv time.

Taxaer kan forudbestilles på forhånd eller hyres i lufthavnen. Rejsetiden ind til byens centrum er omkring 12 minutter. Du kan forvente at betale omkring £20 pr. rejse. De almindelige biludlejningsfirmaer kan findes ved terminalen.

Alternativt er Bristol Lufthavn regionens mest velforbundne lufthavn, og busoperatøren South West Falcon tilbyder forbindelser (med 1 skift), der tager mindre end 2 timer. Du kan betale med bussen, men det er billigere at bestille på forhånd.

Med tog

Exeter St David's er Exeters hovedstation. Det er på London Paddington til Cornwall Line med rejsetid på omkring 3 timer. Nationale tjenester går op til Skotland og det nordlige England, afhængigt af hvor lang tid i forvejen du bestiller. Det kan være billigere (og hurtigere) at flyve.

St David's ligger 15 minutters gang ind til byens centrum, men der er en mindre station i centrum. Exeter Central er et godt sted, hvis du planlægger at udforske destinationer rundt om i regionen.

Med bus

Exeter betjenes af National Express, Megabus og South West Falcon. Billetter kan være ekstremt billige, men at rejse på tværs af landet kan tage lang tid.

 

Sådan kommer du rundt i Exeter

Til fods

Exeters bymidte er lille, så det er meget nemt at komme rundt ved at gå. Du skal egentlig kun bruge andre transportmidler, hvis du skal længere væk.

Med bus

Exeter busstation ligger centralt, og herfra kan du tage lokale og regionale busser. Stagecoach South West tilbyder det bredeste udvalg af tjenester. Et ugentligt Megarider-pas koster £14.50 og bringer dig overalt på lokale Stagecoach-tjenester.

Med taxa

Der er taxaholdepladser omkring byens centrum, men disse kan få travlt i weekenden. Det kan være lettere at forudbestille taxaer på forhånd for at undgå lange ventetider. UBER er også en god mulighed og kan være billigere end lokale taxaer.

 

Hvor skal man bo i Exeter

For en liste over nogle af de bedste hoteller i Exeter, besøg vores Gay Exeter Hotels-side.

 

Ting at se og gøre

Exeter-katedralen - et fantastisk eksempel på gotisk arkitektur, der undslap Luftwaffes bombning i Anden Verdenskrig. Den grønne katedral er et fantastisk sted at slappe af, og folk ser på om sommeren, måske med en picnic.

Underjordiske passager - du kan lave ture i byens middelalderlige vandsystem hele året. Vær advaret om, at nogle dele af tunnelerne kan blive ret smalle, så disse er ikke for sarte sjæle.

Exeter Quay - et malerisk og travlt sted at fordrive en solrig eftermiddag eller spise en aften. I løbet af året finder en bred vifte af begivenheder sted her, herunder gademarkeder og dragebådsvæddeløb.

Gandy Street - denne gade er et skattekammer af skæve uafhængige butikker og butikker. Perfekt til at få godbidder til dig selv og souvenirs til venner og familie. Forfatteren til den berømte Harry Potter-serie, JK Rowling, baserede tilsyneladende Diagon Alley på denne gade.

Royal Albert Memorial Museum (RAMM) - Et smukt victoriansk museum. RAMM har en fascinerende samling, der dækker alt fra Exeters historie, antikke civilisationer og taxidermi (af varierende kvalitet). Lukket om mandagen

The Double Locks Pub - Beliggende en kort rejse fra byens centrum, er denne traditionelle sprit ved kanalen et fantastisk sted at tilbringe en sommer eftermiddag. Berømt for sit udvalg af ægte ale og populære hundeudstilling.

 

Hvornår skal Besøg

På grund af sin geografiske placering er Exeter tilbøjelig til varme og tørre somre og kølige, våde vintre. Det bliver ikke overfyldt med turister, selvom juleperioden og sommeren er lidt mere travl end andre tider af året.

Byens Pride-festival er blevet afholdt i maj i de sidste par år, og der er andre årlige begivenheder, herunder South West Festival of Food & Drink i maj, retro-temaet Let's Rock Exeter i juli og Respect Festival i juni.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.