smuk udsigt over byen-Edinburgh

Gay Edinburgh · Byguide

Første gang i Edinburgh? Så er vores Edinburgh byguide side noget for dig.

smuk udsigt over byen-Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh, hovedstaden i Skotland, er en af ​​de mest imponerende byer i Storbritannien.

Byen byder på et forbløffende udvalg af historiske monumenter, fantastiske museer og kunstgallerier, fremragende shopping og et uovertruffen program med festivaler og begivenheder, der starter hvert år med Hogmany (skotsk nytårsfester) og klimakser om sommeren med Fringe Festival og Military Tatovering.

 

Homoseksuelle rettigheder i Skotland

Formel afkriminalisering af homoseksualitet fandt sted først i 1980. For nylig er homoseksuelle rettigheder kommet hurtigere. Civile partnerskaber blev lovlige i 2005. Loven, der tillader vedtagelse af samme køn, blev vedtaget i 2009, og den 16. december 2014 trådte en ny lov, der tillader ægteskab af samme køn, i kraft.

Diskrimination på grund af seksuel orientering har været ulovlig siden 2005.

 

Homoseksuel scene

Selvom det ikke er i samme skala som London eller Manchester, har Edinburgh en livlig og farverig homoscene. De fleste af de homoseksuelle spillesteder er placeret i New Town-området, især omkring den nordlige ende af Leith Street, i et område kendt lokalt som "Pink Triangle" Gay Village.

 

edinburgh-slot-skotland

Kom til Edinburgh

De fleste turister ankommer med fly eller tog. Edinburghs internationale lufthavn, der ligger 10 km fra byens centrum, har et veludviklet netværk af direkte fly til de fleste europæiske hovedstæder og nogle amerikanske destinationer.

Airlink Express busforbindelse tilbyder transport til byens centrum og koster £ 4.50 for en enkelt. Taxaer er let tilgængelige og koster omkring £ 20.

Waverley Railway Station (Edinburghs hovedstation) ligger i byens centrum. Der er hurtige og regelmæssige togforbindelser til London og næsten alle større byer i Storbritannien. Hvis du allerede er i Storbritannien, så kan det være den hurtigste og nemmeste mulighed at rejse med tog til Edinburgh.

 

Kom rundt i Edinburgh

Edinburgh er relativt kompakt by, og de fleste af de bedste seværdigheder er inden for gåafstand fra hinanden. Byen har et omfattende busnetværk, og taxaer er let tilgængelige.

 

Hvor skal man bo i Edinburgh

Det er bedst at bo i Edinburghs centrum. Hoteller i nærheden af ​​New Town og 'Pink Triangle' Gay Village er populære blandt homoseksuelle besøgende.

For vores liste over nogle af de bedste hoteller i Edinburgh for homoseksuelle rejsende, besøg vores Homoseksuel Edinburgh-side.

Royal Mile

 

Ting at se og gøre

Et besøg i Skotlands hovedstad er ikke komplet uden at tage et kig på Edinburgh Castle, byens mest berømte vartegn.

Shopping - Shop til du slipper i New Town-området og rundt omkring i byen. Der er masser af butikker, mærkelige og vidunderlige butikker til fashionistaerne, mærker og funky engangsprodukter.

Spise og drikke - Edinburgh er kendt for sit enorme udvalg af restauranter, gastro-puber, fine spisesteder og funky boho-caféer. Fra den traditionelle haggis og et glas Glenfiddich til de berygtede friturestegte Mars Bars, Edinburgh er en ven af ​​foodien.

Ture i massevis - Med masser af vandreture til at udforske denne kompakte historiske smeltedigel til ture, der opdager vidunderne ved en "wee dram", der adskiller dine blandinger fra dine malte. Edinburgh ser ud til at have en 'tur' for det meste skotsk.

Det skotske nationalgalleri for moderne kunst - en samling af moderne kunst. Nyd gåturen rundt om Water of Leith Walkway, der omgiver galleriet, som også er fyldt med skulpturer.

Edinburgh Castle - historisk fæstning, der dominerer byen Edinburgh.

Royal Mile - forbinder to kongelige residenser i Edinburgh Castle med Palace of Holyroodhouse. En række gader med smalle gyder i det, der engang var hovedvejen i middelalderens Edinburgh.

Den kongelige botaniske have Edinburgh - den næstældste i Storbritannien, der går tilbage til 1670. Bedst at besøge om foråret, når haverne er i fuldt flor, men en dejlig attraktion året rundt for de grønfingrede derude.

Edinburgh Fringe Festival - den største kunstfestival i verden og løber hver august i omkring tre uger. Forvent avantgarde-performance, skør og mærkelig kunst, komedie i massevis, udstillinger, levende teater og mere, mens festivalen breder sig ud over byen og overtager spillesteder ved at fremvise det gode, det dårlige og det grimme ved kunst.

Scott-monumentet - Sir Walter Scott var en af ​​Skotlands største forfattere og er blevet mindes for evigt her i dette gotiske mindesmærke. Bestig de 287 trin og nyd panoramaudsigten over byen

Royal Yacht Britannia - Oplev, hvordan livet var på dronningens flydende bolig, som er permanent forankret ved havnefronten ved Leith.

 

Hvornår skal Besøg

Om sommeren (juni, juli og august) er gennemsnitstemperaturerne omkring 18 ° C-19 ° C. Om vinteren er den gennemsnitlige temperatur omkring 0 ° C. Det kan regne eller være solrigt eller begge næsten hver dag eller året, så vær forberedt.

Penge

Skotland bruger det britiske pund. Nogle skotske banker udsteder deres egne pengesedler. Skotske pengesedler accepteres altid i Skotland og af alle banker i hele Storbritannien. Lejlighedsvis accepterer en mindre erhvervsdrivende i andre dele af Storbritannien muligvis ikke skotske pengesedler på grund af ukendskab.

Kredit- og betalingskort er meget almindeligt accepteret. Hvis du ikke har en pinkode til dit kort, skal du oplyse ID. Pengeautomater er bredt tilgængelige.

 

Drikkevand

Vand fra hanen kan drikkes. De fleste restauranter leverer gratis ledningsvand med måltider som et alternativ til flaskevand.

 

Visa

Skotland er en del af Storbritannien. I de senere år har Storbritannien strammet sine indvandringsprocedurer og indført brugen af ​​biometri. Fuldstændige detaljer kan være findes her.

De fleste besøgende fra Europa og lande som USA, Hong Kong SAR, Singapore og Taiwan har ikke brug for visumkontrol her til se om dette gælder for dig.

De fleste andre besøgende fra Asien, Afrika og Sydamerika har brug for et visum, inden de rejser til Storbritannien. Du bliver normalt bedt om at deltage i et interview på din lokale britiske ambassade.

Indgang er normalt tilladt i en periode på 6 måneder, og du har fri rejse overalt i Skotland, England, Wales og Nordirland.

Storbritannien er IKKE en del af Schengen-visumområdet. Et britisk visum giver dig ikke mulighed for at rejse til andre europæiske lande.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.