doi-inthanon-nationalpark-nær-chiang-mai-thailand

Gay Chiang Mai · Byguide

Planlægger du en rejse til Chiang Mai? Så er vores homoseksuelle Chiang Mai-byguide noget for dig.

doi-inthanon-nationalpark-nær-chiang-mai-thailand

Chiang Mai เชียงใหม่

Chiang Mai er den største og kulturelt vigtigste by i det nordlige Thailand. Beliggende 700 km nord for Bangkok, er Chiang Mai blevet et mere og mere moderne og tiltrækker millioner af besøgende hvert år.

Provinsen omkring byen har en fantastisk natur, skove, bjerge, floder, søer, vandfald og giver mulighed for mange forskellige eventyr, lige fra at ride i strømfaldene til elefantsafari.

 

Homoseksuel scene

Mange homoseksuelle rejsende tror fejlagtigt, at en ferie i Thailand kun handler om smukke strande i syd og nattelivet i Bangkok. Men dette er kun halvdelen af ​​historien. Den nordlige region, især Chiang Mai og Chiang Rai, byder på et meget anderledes miljø med mange interessante aktiviteter, du kan nyde.

Udover sin rige kultur og rigelige natur byder Chiang Mai på en lille, afslappet homoscene. Der er venlige Gay Barer , Homoseksuelle saunaer hvor lokale og besøgende mødes og socialiserer. Spa med bøssemassage og retreats er ret populære.

For mange år siden var det vigtigste homoseksuelle natteliv centreret omkring The Night Bazaar, Chiang Mais vigtigste turistdestination. Men tiderne har ændret sig. I dag kan meget af byens homoseksuelle barscene findes i ChangPuak- og Nimmanhaemin-områderne, der ligger nordvest for Old Town.

Flere homoejede virksomheder såsom restauranter og pensionater er spredt rundt i byen. Og generelt er Chiang Mai meget homovenlig og imødekommende, da lokalbefolkningen er kendt for at have en ægte, afslappet attitude.

 

At komme til Chiang Mai

Den hurtigste og nemmeste måde er at flyve fra Bangkok. Chiang Mai International Airport (CNX) håndterer både indenlandske og regionale internationale flyvninger. Flyvetiden fra Bangkok er cirka en time. Flere lavprisflyselskaber tilbyder flyvninger dagligt.

Med bus

En række daglige busser afgår på en regelmæssig daglig tidsplan fra Bangkoks nordlige busterminal (Mo Chit), der tilbyder varierende valg af pris, komfort og hastighed. Rejsetiden er omkring 10 timer.

Med tog

Tjenester fra Bangkoks Hualamphong-togstation kører på en almindelig daglig tidsplan og tager 12-15 timer at nå Chiang Mai. Forskellige klasser er tilgængelige.

doi-suthep-tempel-kompleks-chiang-mai-thailandWat Doi Suthep - beliggende 15 km fra Chiang Mai centrum

At komme rundt i Chiang Mai

'Songthaew'

Disse overdækkede pick-up trucks har to lange bænke bagpå og er normalt i rød. Nogle samler passagerer op undervejs, som skal samme vej, mens andre ikke følger en bestemt rute og blot strejfer hovedgaderne rundt på markeder, templer eller bus-/togstationerne.

Songthaew (eller rød lastbil) er mest praktisk, hvis du skal et bestemt sted. Forvent at betale minimum 20 baht overalt inden for bymuren og 40-60 baht udenfor.

Af tuk-tuk

Tuk-tuks er en hurtig måde at komme rundt på. Forvent at betale 30-40 baht for et kort hop og 50-10 baht for længere afstande, afhængigt af dine forhandlingsevner.

Med taxa

Chiang Mai har måltaxaer, men du skal muligvis forhandle en fast pris. Generelt kan du ikke praje taxaer på gaden. Dit hotel kan ringe til en taxa for dig, eller du kan kontakte individuelle chauffører på de mobiltelefonnumre, der vises på deres køretøj.

På knallert eller motorcykel

Knallerter er en billig og bekvem måde at komme rundt i byen eller nå de afsidesliggende seværdigheder. Der er mange udlejningsudstyr i byen, selvom de fleste pensionater kan arrangere udlejning. En gyldig international køretilladelse er ikke påkrævet for at køre.

På cykel

Trafikken inden for de gamle bymure i Chiang Mai er langsom nok til at gøre cykling til en sikker måde at komme rundt på. Cykeludlejning er rigeligt og koster omkring 30-250 baht om dagen.

Med bil

Biludlejning er tilgængelig både i byens centrum og i lufthavnen.

 

Hvor skal man bo i Chiang Mai

Chiang Mais mest populære områder omfatter den gamle bydel, nær Ping-floden eller i nærheden af ​​Nimmanhaemin Road. Besøg vores liste over anbefalede hoteller Gay Chiang Mai-hoteller, Budget Hoteller , Luksus Hoteller sider.

Royal Flora Ratchaphruek Garden

Ting at se og gøre

Doi suthep - berømt og vigtigt tempel med udsigt over byen fra sin bjergside. Det ligger omkring 3,500 fod over havets overflade og er tilgængeligt via en stejl trappe med omkring 300 trin.

Chedi Luang-templet - Bygget for omkring 600 år siden, husede dette imponerende tempel engang den dyrebare Emerald Buddha.

Doi Inthanon National Park - Thailands højeste bjerg tilbyder et af de bedste steder at se på fugle. Andre attraktioner inkluderer tvillingestupaerne dedikeret til kongen og dronningen (se billedet øverst på denne side) og Wachiratarn-vandfaldet.

Chiang Mai Zoo - Denne zoologiske have huser mere end 6,000 dyr i et miljø bestående af to vandfald, reservoirer, en åben park, campingpladser og dyreavlsområder.

Dronning Sirikit Botaniske Have - indeholder mange vegetationstyper inklusive nogle sjældne arter. Det bedste tidspunkt at se blomsterne i blomst er i den kølige sæson.

Royal Flora Ratchaphruek Garden - haven rummer mange plante- og blomsterarter fra 2016 Royal Flora Ratchapruek Fair. Stedet har også unikke og delikate kunstværker og arkitektur, der afspejler naturen og thailandsk kultur.

Natbazaar - godt sted at købe lokalt kunsthåndværk, souvenirs, sølv og andre lokale varer, beliggende nær byens centrum.

Elefantlejr - populær aktivitet for besøgende til Chiang Mai. Der er mange elefantlejre at vælge imellem, hvoraf de fleste tilbyder afhentning og aflevering. Vi anbefaler Patara elefantfarm.

elefant-ridning-nær-chiang-mai

Krathong lov (lokalt kendt som YiPeng - en traditionel festival afholdt i november, hvor folk flyder beholdere dekoreret med blomster og tændte stearinlys ud på vandvejene. Lanna-lignende himmellanterner (berømte i Chiang Mai) bruger varmluftsballoner, lavet af papir og skydes ind i luften.

Orkidéfarme - have og forhandler af forskellige thailandske orkidéblomster

 

Hvornår skal Besøg

Chiang Mai er fantastisk at besøge hele året rundt, selvom højsæsonen er om vinteren (december-januar), når vejret er lidt køligere, og især køligt oppe på bjergene.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.