Gay Bukarest · Byguide

  Gay Bukarest · Byguide

  Planlægger du at besøge Bukarest? Så er vores homoseksuelle Bukarest byguide side noget for dig.

   

  Bukarest | București

  Hovedstaden og den største by i Rumænien. Bukarest er hjemsted for omkring 2 millioner mennesker, hvilket gør den til den sjette største by i Den Europæiske Union.

  Bukarests historie, der er berømt for Vlad the Impaler, er lige så turbulent, som den er interessant. Dette afspejles i dens arkitektur, da traditionelle osmanniske religiøse bygninger kæmper om opmærksomhed med smukke jugendstilbygninger, mens kommunistiske monstrositeter er et blik for alle.

  Sammenlignet med andre østeuropæiske hovedstæder har Bukarest stadig et lidt hårdt og klar ry (du kan være utilpas med niveauet af børns hjemløshed). Det betyder ikke, at du skal gå glip af det, da det har fremragende natteliv og kulturelle aktiviteter for enhver smag.

   

  Homoseksuelle rettigheder i Rumænien

  Ligesom mange tidligere kommunistiske stater har holdninger til homoseksualitet tendens til at være ret konservative, og det afspejles i loven. På trods af en lige alder af samtykke og love mod hadkriminalitet er der ingen anerkendelse af fagforeninger af samme køn. Der er dog ingen specifikke love angående adoptivforældres orientering.

  I store byer som Bukarest og Cluj-Napoca, vil du finde nogle homoseksuelle spillesteder; men i mere provinsielle områder er de næsten ikke-eksisterende. Holdningerne i byerne har en tendens til at være mere accepterende. Dog tilrådes diskretion og undgåelse af offentlig hengivenhed.

   

  Homoseksuel scene

  På trods af sin størrelse har Bukarest meget få udelukkende homoseksuelle spillesteder, selvom homoseksuelle turister finder nok aktiviteter til at optage deres tid. Hipster Floreasca-området har, selvom det ikke er bøssespecifikt, et bredt udvalg af LGBT-venlige barer, der tilsyneladende er i konkurrence om at se, hvem der kan være den smukkeste.

  En årlig LGBT Pride-festival finder sted i slutningen af ​​maj og begyndelsen af ​​juni. Arrangementet deltager bredt af politikere og berømtheder (både lokale og internationale). Som med mange østeuropæiske Pride-begivenheder er der en mærkbar kontingent af moddemonstranter.

   

  At komme til Bukarest

  Med fly

  Bukarest Henri Coandă Internationale Lufthavn (OTP) ligger 16 km fra centrum og er Rumæniens travleste lufthavn. Det er omdrejningspunktet for flagselskabet TAROM og er godt betjent af lavprisflyselskaber til destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten. Der er sæsonbestemte fly til Canada.

  780 og 783 Express linjer forbinder lufthavnen med byens centrum. Selvom billetterne er billige (3.5 lei til en vej), er rejsetiderne omkring en time, og bagagerummet er knappe. 783-tjenesten kører natten over med tjenester hvert 40. minut.

  Henri Coanda Express-toget forbinder lufthavnen med Gara de Nord. Det er en timeservice, og du skal oprindeligt tage en bus fra lufthavnen til stationen. En enkelt rejse koster 6.8 lei, og rejsetiderne er omkring 50 minutter.

  Taxier kan tages fra lufthavnsterminalen, men hold øje med dig selv med de officielle taxiselskaber. Elektroniske kiosker med berøringsskærm i terminalen er den sikreste måde at arrangere en taxa på (til enhver tid har du en kvittering), og rejser til centrum skal koste omkring 30-50 lei.

  Med tog

  Gara de Nord er byens hovedbanegård. Det tilbyder tjenester på tværs af Rumænien og til destinationer i hele Europa, herunder Moskva, Wien, Venedig og Istanbul. Selve stationen er ret nedslidt og tiltrækker mildest talt nogle farverige karakterer, så det er bedst ikke at blive her for længe.

  Med bus

  Hvis du har tid til at dræbe og ikke har noget imod at rejse med bus, har Bukarest gode forbindelser til andre europæiske destinationer med bus. Rejsetiderne er lange, men priserne er lave. Når det så er sagt, kan flyrejser med lavprisselskaberne relativt lave, hvis de bestilles i god tid.

   

  At komme rundt i Bukarest

  Til fods

  På grund af Bukarests store størrelse og inkonsekvente æstetiske udseende er det måske ikke den bedste måde at udforske byen på at rejse til fods. De vigtigste seværdigheder er ikke koncentreret i ét område, så du bliver sandsynligvis nødt til at tage offentlig transport mellem seværdighederne.

  Med metro

  Bukarests metrosystem har 4 linjer og dækker et stort byområde; der er dog få stop i selve byens centrum. Billetpriserne er billige fra 5 lei for 2 rejser, og rejsetiden er hurtig. Hold øje med lommetyve, selvom de er sjældnere her end på busserne.

  Med bus, sporvogn og trolleybus

  Der er et omfattende netværk af bus-, sporvogns- og trolleybusstoppesteder med stop på næsten hvert hjørne. Disse tjenester kan blive meget overfyldte, men billetter er meget billige (dagskort er 8 lei). Natbusser er tilgængelige, der kører hver halve time efter kl. 1 og hver time mellem kl.

  Med taxa

  Der er mange taxiselskaber i Bukarest, men vær sikker på at du kommer i en officiel taxa. Officielle taxiselskaber bør have takster opført på deres vinduer og gå efter måleren (dog kan der opstå ekstra omkostninger, hvis de rejser uden for bygrænsen). Mange lokale bruger UBER til at komme rundt.

   

  Hvor skal man bo i Bukarest

  For vores liste over anbefalede hoteller til homoseksuelle turister, besøg Homoseksuel Bukarest Hoteller side.

   

  Ting at se og gøre

  Parlamentets palads - den største parlamentsbygning i verden og en vigtig påmindelse om Bukarests kommunistiske fortid. Parlamentspaladset blev bygget i 1984 til den kommunistiske diktator Nicolae Ceauşescu. Bygningen har 12 etager og imponerende 31,000 værelser.

  Village Museum - et frilandsmuseum dedikeret til den traditionelle rumænske livsstil. Dette museum har over 3oo bygninger med udstillinger fra hele landet. Det er også vært for forskellige arrangementer i løbet af året.

  Revolutionspladsen - oprindeligt kendt som Palace Square, denne plads var stedet for masseprotester, da Ceauşescu holdt sin sidste tale til nationen. Den efterfølgende revolution i 1989 fik pladsen omdøbt for at fejre afslutningen på hans diktatur.

  Triumfbuen - denne triumfbue blev indviet i 1936, selvom der havde været andre buer på stedet siden 1878. Den er beliggende i den nordlige del af byen.

  Stavropoleos kloster - bygget i 1724, denne kirkebygning er et fantastisk eksempel på Brâncovenesc arkitektoniske stil, der er unik for Rumænien.

  Det nationale museum for kunst i Rumænien - beliggende i en fløj af parlamentspaladset, sporer dette museum udviklingen af ​​rumænsk kunst. Samlingen omfatter sjældne kunstværker, der strækker sig helt tilbage til det 14. århundrede.

  Lipscani - den gamle bymidte. I svundne tider virkede byens håndværkere her. I dag vandrer turister op og ned ad disse brostensbelagte gader, tiltrukket af dets brede udvalg af restauranter og eksklusive butikker.

  Obor marked - et traditionelt marked med meget karakter. Forvent at finde mad (ekstremt billigt) og et bredt udvalg af nick nacks.

  Kitsch Museum - et farverigt museum, der fejrer det bedste inden for rumænske kitsch dekorative kunstgenstande. Et lejralternativ til mere indelukkede museer.

   

  Hvornår skal Besøg

  Som meget østeuropa får Rumænien varme somre og kolde vintre. Nogle gange kan temperaturen falde til under -20 ° C i vintermånederne. Det er bedst at besøge april til juni eller september til begyndelsen af ​​oktober. Byen er travlere i sommermånederne, men ikke undertrykkende.

  Bortset fra den årlige pride-festival er der en bred vifte af festivaler og begivenheder planlagt i løbet af året. I slutningen af ​​marts er der Jazz in Church-festival, og påskemarkedet er usædvanligt populært. Majs EuropaFest bringer musikere fra en bred vifte af genrer til byen.

   

  Visa

  Rumænien er endnu ikke inden for det europæiske Schengen-visumområde. Det er dog i færd med at aktivere dette. Det har en gratis rejseaftale med andre EU-stater.

  Hvis du rejser uden for EU, skal du inden rejsen kontrollere, hvilke (hvis nogen) visa du har brug for at købe.

   

  Penge

  Rumænien er ikke en del af eurozonen. Den rumænske valuta er leu (også kaldet RON). Euro accepteres generelt ikke her, så sørg for at have den korrekte valuta.

  Hæveautomater kan findes overalt i byen, men vær diskret, når du tæller penge, da lommetyve har været kendt for at hænge rundt her. De fleste store butikker, restauranter og hoteller vil acceptere kortbetalinger fra de fleste udbydere.

  Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

  Har vi noget galt?

  Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.