gay-bruxelles-guide-2017

Gay Bruxelles City Guide

Planlægger du en rejse til Bruxelles? Så er vores homoseksuelle byguideside i Bruxelles noget for dig

 

gay-bruxelles-guide-2017

Bruxelles / Bruxelles

Belgiens kompakte hovedstad med en befolkning på en million og en bredere storbybefolkning på det dobbelte. Det er også hovedstaden i Den Europæiske Union, som derfor bor og arbejder europæere fra alle medlemslande i Bruxelles, hvilket sammen med regelmæssige strømme af turister gør en meget kosmopolitisk by.

Byen har en livlig central homoseksuel bar og international klubscene. Det er en populær destination blandt homoseksuelle rejsende og klubbesøgende fra hele Europa og videre.

 

Homoseksuelle rettigheder i Belgien

Belgien, som er beliggende i det liberale hjerteland af Nordeuropa, har et længe holdt og velfortjent ry som tolerant og accepterende af LGBT-rettigheder, og var blot det andet land i verden (efter Holland) til at legalisere ægteskab af samme køn - i 2003.

Aktivitet af samme køn har været lovlig i længere tid (siden 1795), og samtykkealderen blev udlignet til 16 i 1985. Adoptionsrettigheder for homoseksuelle par blev udlignet med dem for lige par i 2006, og der er ikke noget forbud mod homoseksuelle rekrutter fra at tjene i militæret.

Antidiskrimineringslove inden for beskæftigelse og social velfærd trådte i kraft i Belgien i 2003, og siden 2007 er kønsrettigheder blevet formaliseret, hvilket giver belgierne lovlig ret til at ændre deres køn. I 2014 blev love, der beskytter kønsidentitet / udtryk formaliseret.

Der er flere åbent homoseksuelle belgiske parlamentsmedlemmer, og LGBT-samfundet er generelt godt accepteret og integreret i bredere belgisk samfund.

La Demence-Bruxelles

Homoseksuel scene

Den vigtigste homoseksuelle scene i Bruxelles ligger i centrum af byen bag Grand Place og er meget praktisk og let at finde.

Byens største og mest berømte homoseksuelle dansefest er Demonen på Fuse klubben, der tiltrækker fyre fra hele Europa. Mange fyre tager endda Eurostar-toget fra London bare for at deltage i disse månedlige mega-dans- og krydstogtsfester.

Bruxelles gay Pride festival finder sted hver maj i en uge, der fører op til Pride Day Brussels på lørdagen.

 

At komme til Bruxelles

Med fly

Byens vigtigste lufthavn er Bruxelles Lufthavn (BRU) med hyppige ruteflyvninger i hele Europa og uden for. Lufthavnstogforbindelsen kører hvert 15. minut fra niveau 1 og tager 15-25 minutter at nå de tre hovedbanegårde i Bruxelles og koster € 8.70.

Lufthavns STIB-bus 12 (ekspresservice før kl. 8) og 21 (rutekørsel efter kl. 8) kører hvert 20.-30. Minut og fører dig til metrostation Schuman (metrolinjer 1 og 5). Få billetter inden du går ombord fra maskinerne, da de er dyrere i bussen. En alternativ bus er Lijn, 272 og 471 til Bruxelles Nord station, lige nord for byens centrum.

Brussels South Charleroi Airport (CRL) bruges af flere lavprisflyselskaber, herunder Ryan Air og WizzAir. Det er beliggende en time syd for byen, der er en shuttlebus til at forbinde dig til Bruxelles Midi/Zuid station. Det er bedst at bestille online til din tilbagevenden til lufthavnen for at undgå kø.

Med tog

Bruxelles er godt forbundet med Europas jernbanenet med højhastighedstog med højhastighedstjenester, der bruger Midi / Zuid station, syd for byens centrum. Dette er en god mulighed, hvis du rejser til Bruxelles fra andre større europæiske byer som Paris eller Amsterdam (ved Thalys) eller fra London (med Eurostar).

Der er også højhastighedstogforbindelser fra Schipol lufthavn via Amsterdam, Antwerpen og Rotterdam (ved Fyra) og Köln, Frankfurt (ved ICE). Vær opmærksom på at altid booke højhastighedstogbilletter så langt i forvejen som muligt, da billetpriserne afspejler efterspørgslen.

 

Grand Place

 

 

At komme rundt i Bruxelles

Hvis du besøger Bruxelles i et par dage, har du sandsynligvis ikke brug for mere end din egen damp for at få dig, hvor du vil være, med både homoseksuel scene og de største turistattraktioner i det kompakte, stort set gågadeområde .

For at udforske den større by er den bedste mulighed det pålidelige, rene og omfattende metrosystem, der har seks linjer. Meddelelser er på fransk, hollandsk og engelsk.

Der er også et omfattende bus- og sporvognsnetværk, hvortil du kan forudkøbe enkeltbilletter (hop én) for 2.10 € (kun bus og sporvogn). Husk at validere din billet, når du er ombord. For at få den bedste værdi, hvis du bruger masser af offentlige transportmuligheder, kan du få fat i et endagspas (hop 1 dag / 1 dag) for €7.50. En anden god måde at udforske byen på er på cykel - Bruxelles har en billig Villo! korttidsudlejningsordning for cykler med omkring 180 afhentnings- og afleveringssteder rundt om i byens centrum.

Bruxelles cykelture er en anden mulighed, hvis du vil have en anden til at beslutte, hvilken retning du skal gå i.

 

Hvor skal man bo i Bruxelles

De bedste turistattraktioner og de fleste af homoseksuelle spillesteder i Bruxelles ligger i nærheden af ​​Grand Place. Der er et fremragende valg af hoteller i dette område.

For vores liste over nogle af de bedste hoteller i Bruxelles for homoseksuelle rejsende, besøg Gay Mellemklasse + budgethoteller i Bruxelles og Gay Luksus hoteller sider.

 

 

Atomium BruxellesAtomiet

 

 

Ting at se og gøre

Grand Place - en af ​​de mest imponerende bytorve i hele Europa, er et godt udgangspunkt, og et du uden tvivl vil vende tilbage for at prøve de daglige blomstermarkeder og nyde majestæten af ​​de omkringliggende bygninger fra det 17. århundrede.

Herfra er byens største attraktioner inden for gåafstand med masser af stop undervejs for at prøve de kulinariske lækkerier, der har gjort Belgien berømt over hele verden - øl, chokolade, vafler og muslinger (i hvilken rækkefølge der foretrækkes).

Rådhuset (Hotel de Ville) på Grand Place er interessant at besøge (bemærk at ture på engelsk kun er på søndag).

Horta-museet (Musee Horta) - huset til Victor Horta, en af ​​grundlæggerne af Art Nouveau. Bygningen er lille og accepterer kun et begrænset antal hver dag, så det er bedst at komme dertil, når den åbner kl. 2.

Belgisk Center for Tegneserie Art, på Zandstraat / rue des Sables, for at opdage den belgiske oprindelse af Tintin (og The Smurfs!), blandt andre tegneserier.

Musee Rene Magritte, på rue Esseghem er et must se for surrealistiske malerifans.

St. Michael og St. Gudula katedralpå Place Sainte-Gudule er den mest imponerende katedral i byen og stedet for kongelige bryllupper.

Notre Dame du Sablon, på Place du Grand Sablon, er en særlig smuk kirke at besøge i byens centrum.

Andre unikke Bruxelles-steder at se: Parlamentarium, på rue Wiertz, er besøgende for Europa-Parlamentet med masser af interaktive mediaskærme, der holder dig interesseret.

Atomiet i Bruparck, Bruxelles' futuristiske udgave af Eiffeltårnet og Mini-Europe for sjove modeller af store skelsættende bygninger i hele Europa.

Les Galeries Saint Hubert er en smuk designet shopping arkade; forløberen for det moderne indkøbscenter. Glastaget er praktisk på regnfulde dage til uhindret gennemsøgning af de mange restauranter og chokoladebutikker indeni.

 

Grand Place om natten

 

 

Hvornår skal Besøg

Bruxelles får mere end sin rimelige andel af regn (i gennemsnit ca. 200 dage om året) og er generelt fugtigt, hvilket gør vinterbesøg særligt kølige. Sommertemperaturer kan variere meget, og regnen kan være hyppig (velkommen til Nordeuropa!).

For at opleve Bruxelles på sit allerbedste, kom til Pride-ugen i midten af ​​maj. For fanatikere med homoseksuelle dansefester skal du sørge for at afslutte dit besøg omkring en af ​​de store La Demence fester - Vejret vil ikke være et problem i dette tilfælde.

 

Visa

Belgien er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for et Schengen-visum.

 

Penge

Belgien er medlem af euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Du kan blive bedt om foto-id, hvis du betaler med et kredit- eller betalingskort i en butik.

 

Andre nyttige oplysninger

Bruxelles er officielt en tosproget by, og derfor finder du vejskilte på både fransk og hollandsk (flamsk), selvom fransk i praksis har tendens til at dominere. Engelsk tales også bredt.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.