Beijing Kina

Gay Beijing · Byguide

Planlægger du en rejse til Beijing? Så er vores side med homoseksuelle Beijing-byguider noget for dig.

第 一次 到 北京 吗? 请 悦 查 为 您 准备 的 指南 吧。

Beijing Kina

Beijing 北京

Beijing, også kendt som Peking, er hovedstaden i Folkerepublikken Kina og en af ​​de mest folkerige byer i verden med en befolkning på næsten 20 millioner.

Beliggende i nord er denne verdenskendte antikke kulturby en blomstrende metropol med mange historiske monumenter og naturskønne steder, dyrebare genstande og berømte arkitektoniske vidundere. Dens internationale lufthavn er en af ​​de travleste i verden.

 

Homoseksuelle rettigheder i Kina

Privat ikke-kommerciel og samtykkende homoseksuel adfærd mellem to voksne blev afkriminaliseret i 1997. I 2001 fjernede den kinesiske klassifikation af psykiske lidelser homoseksualitet fra sin liste over psykiske sygdomme. Ægteskab af samme køn er ikke tilladt.

Spørgsmålet om ægteskab af samme køn blev diskuteret under revisionen af ​​ægteskabslovgivningen i 2003, men blev afvist. Det var første gang, at homoseksuelles rettigheder officielt blev diskuteret i Kina. Spørgsmålet blev rejst og afvist i 2007.

Den første Gay Pride på det kinesiske fastland fandt sted i Shanghai i 2009, selvom mange begivenheder blev lukket af myndighederne. Relativt lille skala 2010 og 2011 Gay Pride-fejringer forløb uden problemer.

 

Homoseksuel scene

Beijing ligger normalt på andenpladsen Shanghai når det kommer til homoseksuel venlighed og sjov. De senere år er homoscenen dog også åbnet op med barer, klubber, kurbade og endda et HBT-center.

 

At komme til Beijing

Beijing Capital International Airport ligger 26 kilometer fra centrum af Beijing.

Busser og taxaer er tilgængelige på det lavere niveau lige uden for ankomstområdet. Der er kun én statsdrevet lufthavnsbus. Mange hoteller kører deres egen lufthavnsbus.

Der er ingen forskel på de forskellige taxaselskaber i Beijing. Undgå taxachauffører, der henvender sig i terminalen eller uden for terminalen. Der er en taxalinje lige uden for terminalen. Chauffører skal bruge deres måler.

 

At komme rundt i Beijing

Metroen er muligvis den bedste måde at komme rundt i Beijing på. Der er i øjeblikket fem hovedlinjer og en anden, der går gennem de nordlige forstæder. Beijings metro er meget billig, sjældent ude af drift og superhurtig. Alt dette fører til én ulempe - folkemængder.

Taxaer er en god måde at komme rundt på og ret billig. Taksten pr. kilometer er angivet af mærkaten på bagruden; satserne stiger med 20 % om natten. Busserne er langsomme, gamle og overfyldte, og vejene er proppet med trafik, plus at alle destinationer er skrevet på kinesisk.

Cykling er også en meget god måde at komme rundt i Beijing. Byen er død flad, og cykelstierne er meget gode. Selvom Beijings bilister er de mest hensynsfulde, opvejes denne ulempe af sikkerheden i antal - der er tonsvis af cyklister i Beijing.

Cykler kan lejes fra de fleste lavprishoteller, og der er cykelpladser overalt. Du kan forvente at betale alt fra 10-50Y for en dags leje, og du skal efterlade et depositum.

 

Hvor skal man bo i Beijing

Mange homoseksuelle besøgende bor i nærheden af ​​Sanlitun Bar-området og det centrale forretningsdistrikt. Besøg vores for hotelanbefalinger Gay Gay-hoteller og Homoseksuel Beijing Luksus Hoteller side.

 

Ting at se og gøre

Den kinesiske Mur

Dette skal være øverst på hitlisten for nybegyndere til byen. Den strækker sig over 6700 km, og den tog over 200 år at gennemføre. Hensigten var at holde angribere ude og de lokale inde. På det nærmeste sted er det mindre end 60 kilometer fra byen. Åbent 7:30 til 5:30.

den kinesiske Mur

 

Den Himmelske Freds Plads

Beliggende i hjertet af hovedstaden er det kendt som en af ​​de største bypladser i verden. Det var her, formand Mao annoncerede oprettelsen af ​​Folkerepublikken Kina. Det er her lokale og turister blander sig, og drageflyvere kommer for at nyde deres sport. For at give dig en idé om størrelsen er der lygtepæle udstyret med megafoner, så skarer på 10,000 mennesker kan høre. Gratis adgang.

Den forbudte by (Palace Museum)

Den Forbudte By, der ligger i centrum af byen, var det kejserlige palads under Ming- og Qing-dynastierne.

forbudt by-Beijing-Kina

Temple of Heaven (Tiantan)

Kinas største eksisterende kompleks af gamle offerbygninger.

Sommerpaladset

Betragtes som den største kejserlige have i Kina

Underjordisk by

Et underjordisk bombeskjul lige under byen. Det blev bygget for mere end 20 år siden og åbnede for offentligheden i 2000. Underground City har været lukket for renovering siden mindst februar 2008.

Ming -grav

Beliggende cirka 50 kilometer nord for byen. Tre af de 13 grave er åbne for offentligheden, og kun én er helt udgravet.

Wangfuijing Dajie Street

Beijings traditionelle centrum, der er blevet renoveret til en fodgængerzone i 2000. Det er her, du skal shoppe.

 

Zhoukoudian

Et verdensarvssted omkring 50 kilometer sydvest for byen, hvor en kalot af "Peking-manden" blev opdaget og menes at have eksisteret der for omkring 260,000 år siden.

Fuglerede Nationalstadion

Designet af prisvindende arkitekter Herzog & De Meuron.

Hovedstadsmuseet

Et besøg i Beijing ville ikke være komplet uden at tjekke dets museer. Der er så mange museer rundt omkring i byen. Hvis du ikke har meget tid, kan du begrænse din museumstur til Capital Museum, som ligger på Fuxingmenwai Dajie, den vestlige side af Chang'an Jie. Det er en fem-etagers bygning, der giver mulighed for maksimalt 13 samtidige udstillinger, som kan ses på cirka 5 timer.

 

Hvor skal man bo i Beijing

De fleste homoseksuelle turister kommer til Beijing for at se sightseeing, ikke dens homoseksuelle scene. Visse områder har tendens til at være mere populære på grund af deres centrale og/eller bekvemme beliggenhed.

Sanlitun Bar-gade har et pulserende natteliv med mange barer og natklubber. Dongcheng-distriktet er centralt og tæt på store attraktioner. Central Business District (CBD) er byens finanscenter, hvilket er fantastisk for nogle besøgende.

De fleste hoteller over gennemsnittet i Beijing har engelsktalende personale. For hotelanbefalinger tjek vores Mellemklasse-hoteller i Beijing or Luksus Hoteller sider.

 

Hvornår skal Besøg

Beijing har en lang varm sommer, lang kold vinter og kort forår og efterår. Den varmeste måned er juli og den koldeste er januar.

Sommeren er højsæson for turister, men det kan blive ubehageligt, da den tørre luft viger for fugt, og der er lidt læ for sommervarmen (de fleste af byens turistattraktioner er udendørs). September og oktober betragtes generelt som de bedste besøgstider. Hvis du skal til et længere ophold, så er vinter- og forårsmånederne fra november til april det bedste tidspunkt at besøge Beijing.

 

Visa

De fleste besøgende til Kina kræver et turistvisum, som skal anskaffes inden ankomst. Du skal have et pas, der er gyldigt i mindst 6 måneder tilbage og plads til et visum, et nyligt pasfoto med hvid baggrund og i de fleste tilfælde en hotelbooking og returbilletdokumenter.

Ansøg på din lokale kinesiske ambassade eller konsulat. Postansøgninger accepteres ikke. Alle detaljer kan findes på den officielle visumhjemmeside - www.visaforchina.org

 

Drikkevand

Drik ikke Beijings postevand, medmindre det først er kogt. Hold til flaskevand.

 

Elektricitet

Den indenlandske strømforsyning er 220V. Stikkontakter er kinesisk standard med tre flade ben.

 

Smoking

Rygning i indendørs offentlige rum er forbudt i Beijing. Forordninger, håndhævet af tusindvis af inspektører, forbyder belysning i restauranter, kontorer, offentlig transport osv.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.