auckland-skyline-om natten

Gay Auckland · Byguide

Første besøg i Auckland? Så vores homoseksuelle Auckland byguide er noget for dig.

auckland-skyline-om natten

Auckland

Kendt som "Sejlenes by" for den fantastiske naturlige Waitemata-havn og det store antal sejlbåde, er Auckland den største internationale indgang til New Zealand, dets kommercielle centrum og den største by i Polynesien.

Byen har en fantastisk blanding af kulturer og påvirkninger, der afspejles fra dens mange restauranter til dens mange festivaler. Auckland er også hjemsted for den største homoseksuelle scene i landet.

 

Homoseksuel scene

Aucklands homoseksuelle scene er super venlig og afslappet, selvom den vil føles lille sammenlignet med de fleste andre større byer. De vigtigste homoseksuelle spillesteder er placeret i Central Business District (CBD), langs Karangahape Road, eller blot 'K' Road, med nogle flere omkring den kunstfærdige Ponsonby Road.

Auckland Gay Pride, der finder sted i februar, bliver større hvert år, hvor de vigtigste Parade og Gala bliver højt profilerede begivenheder.

"Big Gay Out" i Coyle Park, er en kæmpe familievenlig eftermiddagsbegivenhed med sceneoptrædener og et stort markedsområde. "Proud Party" i Victoria Park afslutter den årlige Pride-fejring er den største homoseksuelle begivenhed.

 

At komme til Auckland

Auckland er hjemsted for New Zealands vigtigste internationale lufthavn for landet. Oplysninger om de store flyselskaber, der betjener lufthavnen, er anført i Landeguide til New Zealand.

Lufthavnen ligger 25 km syd for byens centrum med regelmæssige bus- og shuttle-busforbindelser. Der er adskillige lejebilafgange i lufthavnen og en taxaholdeplads.

 

At komme rundt i Auckland

Hvis du opholder dig i byens centrum, vil du opdage, at de fleste store attraktioner er inden for gåafstand. Der er et godt forbundet lokalt busnetværk, selvom det kan tage noget at vænne sig til.

En nem busrute at bruge er Link Bus, der kører tre loopruter rundt om CBD. Køb et Discovery-kort for at hoppe af og på, hvor du vil.

 

Ting at se og gøre

Sky Tower - dominerer Aucklands skyline, dette er den højeste bygning på den sydlige halvkugle. I ægte Kiwi-stil kan du tage det adrenalinpumpende Sky Jump, og/eller Sky Walk herfra, eller bare nyde den fantastiske udsigt over hele byen og den omkringliggende havn.

Auckland War Memorial Museum - sidder på toppen af ​​Auckland Domain, byens ældste park, med fremragende udstillinger af maori og bredere polynesiske kulturelle artefakter.

New Zealands søfartsmuseum og Auckland kunstgalleri er de andre store kulturinstitutioner, der er værd at søge efter.

De bedste shoppingcentre i high street mode omkring CBD er High Street, Vulcan Lane og O'Connell Street.

For mere uafhængige etiketter og en kunstnerisk brummer, gå til Karangahape Road (K Rd) og Ponsonby Road - som følger, at de også er de mest homoseksuelle venlige dele af byen.

Downtown er et blandet område med butikker og restauranter tæt på havnen og de vigtigste færgebygninger.

 

waiheke-ø-nær-Auckland

Waiheke Island, nær Auckland

 

One Tree Hill - en af ​​flere vulkanske kegler i byen, er et fantastisk sted at få panoramaudsigt over byen.

Auckland Harbour Bridge - har en stigning, ligesom det er mere berømt søsterbro i Sydney.

At komme ud på en båd ind i havnen er en fantastisk måde at se byens skyline og udforske meget af det skønne i det omkringliggende område.

Tag færgen til Devonport, direkte over havnen og gå op Mount Victoria for sublim udsigter ned over vandet og byens skyline. Devenport i sig selv er oversvømmet med caféer og restauranter og giver en meget behagelig dag ude.

Spar en hel dag og tag færgen til Waiheke - kun 35 minutter med færge, er denne smukke lille ø hjemsted for nogle fantastiske vingårde og et stigende antal designerhjem.

Med dejlige strande kan du også leje en cykel eller knallert fra færgeterminalen på øen og let turne rundt om øen på en dag og tage en sublim vingårdspunch. Højt anbefalet.

Udsigt fra Mt-Eden med udsigt over Auckland

udsigt fra Mount Eden, Aucklands højeste vulkan

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.