Athen

Gay Athen · Byguide

Første tur til Athen? Så kan vores homoseksuelle Athen byguide hjælpe dig med at komme fra A til Å.

Athen

Athen er en af ​​de ældste byer i verden med en registreret historie, der strækker sig over 3,000 år. Mange betragtes som fødestedet for civilisationen, og byen er fyldt med kultur og en skattekiste af arkæologiske monumenter.

I dag er byen Grækenlands storbyhovedstad og regnes for en af ​​de mest skeende og livlige destinationer i Sydeuropa. Athen er under en betydelig forvandling med hensyn til regenerering. Efter mange års besparelser bliver graffiti-dækkede bygninger til kunstgallerier, forladte garager bliver genbrugt, da caféer og innovative iværksættere puster liv i byens restaurantscene.

Athen kan også prale af en energisk og forskelligartet homoseksuel scene, der er vokset i de senere år. Scenen har fundet vej fra undergrunden og ind i mainstream, og som sådan kan homoseksuelle rejsende finde et antal homoseksuelle fokuserede steder i hele byen.

Homoseksuelle rettigheder i Grækenland

Homoseksuel sex blev afkriminaliseret i 1951. Mandlig prostitution har været lovlig siden maj 2006. Omfattende antidiskrimineringslove trådte i kraft i 2014 og tilføjede den begrænsede beskyttelse, der havde været tilgængelig siden 2005.

Alderen på seksuelt samtykke er 15 for alle. Den 24. december 2015 trådte samkøbsaftaler af samme køn i kraft. Disse civile fagforeninger af samme køn giver alle ægteskabsrettigheder undtagen adoption.

Imidlertid fortsætter den græske ortodokse kirke med at fordømme homoseksualitet som en synd. At komme ud kan stadig være en udfordring for mange homoseksuelle. Ifølge en rapport fra ILGA-Europe fra 2016 om LGBT + -rettigheder kom Grækenland som 15. ud af 49 lande i Europa.

Homoseksuel scene

Gay-scenen i Athen har udviklet sig hurtigt i løbet af de sidste par år. Det meste af scenen er placeret i Gazi-distriktet, som er blevet kendt som 'homobyen' (beliggende nær Kerameikos / ΣΤ.ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ metrostation). Natteliv starter sent i Athen. Med et par undtagelser, de fleste homoseksuelle barer Åbn først kl. 10, og tingene begynder at blive travlt omkring midnat. Sodavand 2 har været Athen mest berømte homoseksuelle danseklub i over 15 år og kan prale af to dansegulve, der spiller mainstream-hits og græske hymner. Klubben bliver især travl i weekenden. BIG var den første bjørnebar i Athen og tilbyder stadig gæsterne en venlig og indbydende atmosfære. Baren er et populært sted for opvarmning for rejsende, der senere søger større klubber.

Generelle holdninger kan være ret konservative, så du vil ikke se mange regnbueflag flyve. Scenen er ikke under jorden, men lidt mindre i ansigtet sammenlignet med andre større byer i Europa. Athenerne er imidlertid meget venlige og imødekommende. Homoseksuelle rejsende kan forvente den samme behandling som alle andre i butikker, restauranter og hoteller.

Athen

Homoseksuelle hoteller i Athen

Det ideelle sted at bo i Athen afhænger af, hvad rejsende ønsker at gøre med deres tid i byen. For dem, der er interesserede i at udforske Parthenon og andre gamle græske strukturer og monumenter, tilbyder hotellerne i og omkring Syntagma Square en ideel base for at udforske alle de nærliggende historiske lækkerier. Central Athens Hotel er beliggende i hjertet af Plaka-området, og hotellets tagrestaurant og bar tilbyder gæsterne en fantastisk og enestående udsigt over Akropolis. Alle værelser har aircondition og er komfortabelt og rent møblerede.

Det friske hotel er beliggende tæt på Athens homoseksuelle distrikt og giver homoseksuelle rejsende moderne og lydisolerede værelser, hvorfra man kan udforske alt, hvad Athens homoseksuelle scene har at tilbyde. Dette stilfulde boutique-hotel kan prale af en imponerende swimmingpool på taget, et veludstyret fitnesscenter og en bar, der garanterer gæsterne et behageligt og elegant ophold.

For vores liste over anbefalede hoteller et fantastisk sted at udforske seværdighederne og den homoseksuelle scene i Athen, besøg Siden med homoseksuelle i Athen.

Gay-saunaer i Athen

For de gamle grækere var saunaerne i Athen et rum til at forbinde, slappe af og slappe af, og de homoseksuelle mænd i det moderne Athen er lige så lidenskabelige med sauna-kultur.

For en mere præmieoplevelse bør homoseksuelle rejsende overveje et besøg på Alexander Sauna Herreklub. Klubben er åben for alle aldre og kropstyper og kan prale af en række faciliteter fordelt på tre etager, herunder mørkerum, massagerum, legerum med tema og private hytter. Klubben er også vært for regelmæssige temaaftener med stripshows og dansere.

Athen

At komme til Athen

Athens internationale lufthavn (Eleftherios Venizelos) ligger 17 km fra byens centrum. Lufthavnen er forbundet til Athens metrosystem (Linje 27 - Blue Line) med tog, der kører hvert 3. minut mellem 30:6 og 30:11. Billetter koster mellem €30-5.

Metroen lukker omkring midnat, så hvis dit fly ankommer til lufthavnen lidt før eller efter midnat, vil en taxa opkræve et minimum på E49 til Athens centrum. Prøv og book en flyrejse, der ankommer i god tid før midnat. Uber -billetpriser er også de samme som taxapriser.

X95-busruten kører fra lufthavnen til Syntagma-pladsen i byens centrum hvert 15. minut og koster € 6. En taxa fra lufthavnen til byen koster mellem € 40-60 afhængigt af tidspunktet på dagen og destinationen.

Havnen i Piræus, Europas største passagerhavn, forbinder Athen med græske øer i Det Ægæiske Hav. Der er hyppige færgeforbindelser til Kykladerne (inklusive Mykonos), Kreta osv.

At komme rundt i Athen

Athen er en enorm by, men de fleste af de største seværdigheder og populære shoppingområder er i eller nær de centrale områder i Plaka, Monastiraki og Psiri. De fleste af seværdighederne i disse centrale områder er inden for gåafstand fra hinanden, selvom dette afhænger af din tolerance over for varme.

Metro

Metro-systemet er en nem måde at komme rundt i Athen, herunder til og fra den homoseksuelle landsby Gazi (Kerameikos Station på linje tre). Billetpriser er god værdi, og metrotog er punktlige, sikre og rene.

En enkelt billet er gyldig i 90 minutter og koster € 1.40. Et dagskort koster € 4.50 (for både metro og busser). Billetmaskiner fungerer på både græsk og engelsk. Når du har købt din billet, skal du validere den til brug.

Den røde linje (linje 2) løber fra Anthoupoli til Aghios Dimitrios, og den blå linje (linje 3) løber fra den vestlige Egaleo-station gennem de centrale områder af Monastiraki og Syntagma og til de nordøstlige forstæder og lufthavn. Kort kan afhentes i enhver station og er generelt lette at forstå.

Bus

Hovedbusnetværket drives af Ethel (græsk = ΕΘΕΛ). Tre hundrede ruter spænder over byen. Et elektrisk busnetværk har 48 sporvognsstationer overalt i byen.

Taxa

Taxier i Athen tilbyder fremragende værdi for pengene og kan være en ekstremt effektiv transportform for nogle ruter. Taxier kan være svære at hagle i Athen, især i myldretiden.

Athen

Oplevelser i Athen

Athen er fyldt med templer, monumenter og steder, der oser af historie og legende, nogle af de bedste ting at gøre inkluderer:

  • Udforsk Parthenon og Erechteion
  • Tag et dybere dyk ind i historien på Akropolis Museum
  • Besøg stedet for de første moderne olympiske lege på Panathenaic Stadium
  • Se vagtskiftet i det græske parlament
  • Vandre de gamle gader i Plaka
  • Shop på markederne i Monastiraki
  • Tour Zeus-templet og Hadrians bue

Ofte Stillede Spørgsmål

Visa

Da Grækenland er en EU-medlemsstat, kan rejsende fra andre lande inden for unionen rejse ind i landet uden visum. Rejsende uden for EU skal dog ansøge om et Schengen-visum, som tillader rejser i hele Schengen-visumregionen. Tjek visumkravene for rejsende fra dit land, inden du rejser.

Hvornår skal du besøge

Athen har et middelhavsklima med masser af solskin. Somrene er tørre og varme med en gennemsnitstemperatur mellem 22 ° C (72 ° F) og 32 ° C (90 ° F), selvom de kan nå 40 ° C.

Byen bliver ubehageligt varmt i august, hvilket normalt er, når de lokale rejser til deres egen ferie. Det er et godt tidspunkt at besøge, fordi der kan være færre mennesker, men forvent meget varme og fugtige temperaturer.

Vintertemperaturer varierer fra 7 ° C (44 ° F) til 15 ° C (55 ° F), med noget regn og lejlighedsvis sne. Maj og juni betragtes som det ideelle tidspunkt at besøge som de mest solrige dage med mildere, behagelige temperaturer.

Shopping

Athen tilbyder et rigeligt valg for shoppere fra loppemarkeder til stormagasiner. Ermou Street er den største gågade med gågade, der løber fra Syntagma Square til Monastiraki Station.

For at shoppe under et tag, prøv Golden Hall i Maroussi-distriktet. The Mall, der ligger ved siden af ​​Nerantziotissa togstation på Attiki Odos, har mere end 200 butikker, spisesteder og underholdningsfaciliteter.

Attica, et stort stormagasin i Panepistimiou, er det største i Grækenland med over 360 butikker.

For en mere farverig og sensorisk shoppingoplevelse, tjek den lokale markedsscene. Monastiraki Loppemarked er et fantastisk sted at vandre igennem med et eklektisk sortiment af varer; forventer at finde alt fra møbler til tøj, samleobjekter til vinylplader.

Athens centrale marked (Agora) er et sted af aktivitet med et vidunderligt udvalg af oliven, oste, krydderier, kød, frugt, grøntsager og lokale specialiteter. Det er en rigtig godbid for sanserne.

Penge

Grækenland er en del af euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige, selvom mange opkræver et gebyr, hvis du bruger et udenlandsk kort. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Valutakabiner er lette at finde. Valutakurser er ikke særlig konkurrencedygtige.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.