Gay Alicante · Byguide

Gay Alicante · Byguide

Planlægger du en rejse til Alicante? Så er vores homoseksuelle Alicante byguide noget for dig

 

Alicante | Alacant

Hovedstaden i Alicante-samfundet og en del af Valencia-samfundet. Alicante er en havneby på Costa Blanca, hjemsted for lidt over 300,000 mennesker og hjertet af et storbyområde på 750,000, hvilket gør det til Spaniens ottende største.

Med bosættelser, der strækker sig tilbage til forhistorisk tid, etablerede grækerne og fønikerne handelshavne her, før de blev erobret af kartegeginerne og romerne. Det blev besat af maurerne indtil slutningen af ​​det 13. århundrede. I den spanske borgerkrig var det den sidste republikanske loyalistby, der blev besat af Franco.

I 1980'erne gik Alicantes havn i industriel tilbagegang, men i de senere år har den cementeret sig selv som en topdestination for turistkrydstogter. Faktisk er byen blevet kendt som en top turistdestination med besøgende tiltrukket af byen for dens smukke strande og behagelige klima.

 

Homoseksuel scene

Selvom nærliggende Benidorm har mere at tilbyde med hensyn til homoseksuelle spillesteder, er der stadig et godt udvalg af virksomheder, der tager sig af homoseksuelle kunder i Alicante. Her finder du barer, saunaer og en krydstogtklub, med de fleste spillesteder tæt på strandpromenaden. I juli er der en årlig Pride Festival.

 

At komme til Alicante

Med fly

Alicante – Elche Lufthavn (ALC) er den femte travleste lufthavn i Spanien og ligger ca. 9 km sydvest for Alicante. det er for det meste forbundet med destinationer i Europa med budget- og charterflyselskaber med nogle tjenester til Nordafrika. Flagbærere tilbyder forbindelser til europæiske knudepunkter.

Buslinje C6 afgår hvert 20. minut mellem kl. 6 og 11 og fører dig ind i byens centrum på omkring 20 minutter. Billetter koster € 3.85 én vej og kan købes hos chaufføren.

Taxaer kan nemt fanges ved ankomster, men i højsæsonen kan du stå i kø i et stykke tid, hvis du ikke har forudbestilt eller arrangeret rejse på forhånd. Rejser vil koste omkring €20-25 og vil tage omkring 10-15 minutter at komme til centrum. Biludlejning er tilgængelig i terminalen.

Med båd

Alicante er et populært rejsemål for krydstogter, og du ankommer muligvis til byen med krydstogtskib. Det er 15 minutters gang fra havnen til byen, men der er også en gratis bus. Der er også rutefart til Balearerne samt færger til Algeriet.

Med tog

Alicante er godt forbundet med destinationer i regionen, men et antal direkte tog kører til Madrid (3 timer) og Barcelona (5 timer) hver dag. Fra de større byer kan du oprette forbindelse til det europæiske jernbanenet og rejse længere væk.

At komme rundt i Alicante

Til fods

Hvis du opholder dig i den gamle bydel, vil du opdage, at de fleste af de vigtigste seværdigheder ligger lige uden for døren, så det er stort set en no-brainer at komme rundt til fods. Du skal kun tage offentlig transport, hvis du har brug for at rejse længere væk eller i dårligt vejr.

Med bus

Bussen kører fra kl. 6:30 til 11:1.25 med nogle begrænsede nattebusruter tilgængelige. Enkeltrejser starter ved € 10 og kan købes hos chaufføren. Et genopladeligt kort med 7.25 rejser koster 2 € (+ XNUMX € for kortet) og kan købes på TAM-kontoret nær det centrale marked.

Med sporvogn

For det meste en pendlerservice, dette er en nyttig måde at rejse på, hvis du bor længere væk eller på dagsture langs Costa Blanca. Singler starter ved €1.35 for én zone med returpriser, der koster €2.30. Du kan købe billetter fra automaterne på stationerne.

 

Hvor skal man bo i Alicante

Alicante har et fremragende udvalg af hoteller, der passer til alle budgetter. De bedste hoteltilbud i Alicante kan findes på vores Homoseksuel Alicante Hoteller-side.

 

Ting at se og gøre

Santa Barbara-slottet - en af ​​de største middelalderlige fæstningsværker i Spanien. Dette imponerende slot blev bygget i det 9. århundrede af maurerne. Fra toppen af ​​bakken er en fantastisk udsigt over Alicante (bare rolig, der er en elevator!).

Strande - Naturligvis er et af Alicantes største trækplastre dets herlige sandstrande. Postiguet Beach ligger i byens centrum, men en kort tur væk ligger den 7 km lange sandstrækning, der er San Juan-stranden.

tabarca - en kort færgetur tager dig til en ø fanget i en anden æra! Tabarca er som en levende, vejrtrækningstidskapsel og et dyrelivsreservat. Medbring kontanter, da der ikke er pengeautomater på øen.

Alicante Arkæologiske Museum (MARQ) - med genstande fra stenalderen og frem, tilbyder det arkæologiske museum en multimediehistorielektion af Alicante og omegn.

Central Market - for at få en fornemmelse af livet som en lokal i Alicante, tag til det centrale madmarked. Her finder du et bredt udvalg af friske fødevarer, herunder fisk og skaldyr plukket frisk fra havet. Du vil også finde et blomstermarked bagved.

Asegurada Museum for Moderne Kunst (MACA- et gratis museum med en overraskende god samling. Forvent at se værker af Picasso, Miro og Braque samt andre lokale kunstnere.

Hvornår skal Besøg

Ikke overraskende er somrene usædvanligt behagelige her, så Alicante er en turistmagnet i sommermånederne. Vintrene er relativt milde med en gennemsnitlig januar temperatur på 12 ° C. For at undgå folkemængderne og nyde behageligt vejr, sigter du på at ankomme i slutningen af ​​foråret eller det tidlige efterår.

Som mange spanske byer er Alicante vært for mange festivaler og begivenheder hele året rundt. Disse omfatter karnevallet lige før fasten med maskerede parader og udendørskoncerter. Las Hogueras de San Juan er byens vigtigste festival i juni og ser specialfremstillede monumenter brændt og fyrværkeri affyret.

 

Penge

Spanien er et land i euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Hoteller, banker og nogle lokale virksomheder driver også valutaborde.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.