New Zealand-on-Travel-Gay-Asia

Gay New Zealand · Landsguide

Velkommen til Mother Natures helt eget vidunderland, en naturskøn skat af tilsyneladende ubegrænset naturlig skønhed.

New Zealand-on-Travel-Gay-Asia

New Zealand

New Zealand, et land i det sydvestlige Stillehav, består af to hovedøer, Nord og Syd. Den store skala og majestæt af de naturlige landskaber og den relativt tynde befolkning, der bebor dem, vil sandsynligvis efterlade et varigt indtryk.

Besøgsoplevelsen her er helt ulig alle andre - kombinerer letheden og bekvemmeligheden ved at rejse i en højt udviklet økonomi med den naturlige uspolerede skønhed og vildmark i nogle af verdens mest uberørte og betagende landskaber - velkommen til New Zealand.

Fra Bay of Islands, Auckland og Wellington på Nordøen til Christchurch, Queenstown og det ærefrygtindgydende Fiordland i syd, en tur til New Zealand er en tur i en levetid og vil efterlade dig med en hukommelsesbank med knivskarp billeder og oplevelser af mennesker og landskaber på disse bemærkelsesværdige øer.

 

Homoseksuelle rettigheder i New Zealand

New Zealand har en markant mere progressiv registrering af LGBT-rettigheder end sin storesøster, Australien.

Efter lovgivningen om bekæmpelse af forskelsbehandling, der er nedfældet i landets menneskerettighedslov af 1993, og tildelingen af ​​civile partnerskaber i 2005, blev fuld og formel LGBT-lighed afsluttet i 2013 med vedtagelsen af ​​loven om ægteskab mellem samme køn. De første homoseksuelle ægteskaber fandt sted i august 2013 og tiltrak verdensomspændende opmærksomhed. New Zealand har også lighed i adoption, idet homoseksuelle ægtepar nu er i stand til at adoptere børn i fællesskab.

 

Homoseksuel scene

Med en befolkning på mindre end 5 millioner er der simpelthen ikke nok beboere-kiwier til at støtte en stor urban homoseksuel scene. Landets største by, kommercielle knudepunkt og internationale gateway, Auckland, har den mest udviklede scene med flere Gay barer og klubber og er vært for de største af landets årlige stolthændelser, der afholdes hver februar. 

Hvad du finder overalt i landet er en afslappet og venlig lokal scene, der er godt integreret i lokalsamfundet.

 

At komme til New Zealand

Auckland International Airport er den vigtigste ankomst- og afgangsport til New Zealand.

Lufthavnen betjenes af et dusin flyselskaber med direkte forbindelser til destinationer som Sydney, Melbourne, Brisbane, Singapore, Kuala Lumpur, Buenos Aires, Santiago de Chile og Tokyo.

New Zealand har meget strenge love om biosikkerhed. Sørg for, at du ikke medbringer forbudte genstande eller risikerer en kraftig bøde.

 

At komme rundt i New Zealand

Det bedste råd er at planlægge, hvordan man oplever og rejser rundt i New Zealand i god tid.

Alle mulighederne er her - fra velforbundne indenlandske lufthavne, der forbinder alle de største bycentre på begge øer, Overlander-togforbindelsen, der kører hele Nordøen, færgeforbindelser mellem nord og syd og en turisttoglinje fra Christchurch til Vestkysten. Der er også en landsdækkende moderne flåde af busser, der fører dig overalt.

At køre i New Zealand er en leg og en stor oplevelse i sig selv. Vejene er godt vedligeholdt, men ofte smalle og meget blæsende, hvilket føjer til appellen. De gode veje og manglen på større trafikbelastning tiltrækker især internationale motorcyklister til landet, og de kommer i skare hvert år.

 

Hvornår skal Besøg

New Zealands årstider er: Forår fra august til november; Sommer fra december til marts; Efterår fra april til maj; Vinter fra maj til august.

Husk på, at skolesommerferie i New Zealand strækker sig indtil slutningen af ​​den første uge i februar.

Generelt har New Zealand et tempereret klima, hvor den nordlige del af Nordøen er næsten subtropisk om sommeren og kun mildt kold om vinteren, syd for Sydøen, hvor vintrene er de hårdeste. Det mest solrige sted året rundt er Nelson nord for Sydøen.

 

Queenstown

 

Ting at se og gøre

New Zealands rå naturlige skønhed er langtfra dens største attraktion. Der tilbydes faciliteter i verdensklasse til enhver form for udendørs aktivitet - fra adrenalinpumpende eventyrsport til sejlads, fiskeri, bjergbestigning, vildmarksture og cykelskovstier og nogle fyrre golfbaner.

At opleve en smag af maori-kultur, tur rundt i landet, besøge den fantastiske kystlinje og strande såvel som de vigtigste bycentre og prøveudtagning af det lokale køkken vil sikre en fuld og givende rejseplan.

Hvad der følger her er kun en kort oversigt over de største turistattraktioner, fra nord til syd:

 

North Island

Northland - den nordligste region i New Zealand med fantastiske strande og utrolig fauna og skove. I særdeleshed:

Waipoua-skoven - at se de sidste af de enorme gamle kauritræer

Bay of Islands - mange muligheder for sejlads og mini-krydstogt at tage på de 144 øer i bugten i dette store turistområde centreret omkring Kerikeri, Paihia og over bugten, de hvidvaskede georgiske huse af lille Russell.

Waitangi - beliggende i Bay of Islands, er stedet at besøge for en hurtig lektion i New Zealands historie og Waitangi-traktaten.

Auckland – "City of Sails", nationens kommercielle hovedstad, største by og internationale gateway.

Hamilton - fascinerende by at besøge på Waikato-floden og mødested for mange festivaler og arrangementer, herunder den årlige luftballonfestival.

Coromandel halvø - en bred sandstrand og gode vandrestier inden for rækkevidde af Auckland.

Rotorura - et center for maorikultur og et geotermisk hotspot.

Huka Falls - hvor den mægtige Waikato-flod tvinges gennem en smal kanal af grundfjeld, med kiwi-eventyrets jetbådture, der tilbydes for at komme tæt og personligt på det kaskende hvide vand.

Taupo-søen - en sø i en stor sovende vulkan, der tiltrækker eventyrsportfans til jetbåd og himmel dykning.

Napier - Byen blev genopbygget efter et jordskælv i 1930'erne og byder på mange art deco-bygninger. Byen holder og årlig Art Deco-weekend hver februar komplet med veteranbiler og de lokale klædt ud i 1930'ernes tøj.

Hawke's Bay er et berømt vinproducerende område.

New Plymouth - West Coast city berømt for sine musik- og kunstfestivaler samt vært for andre store koncerter hele året.

Wellington – 'the Windy City', kulturel og officiel hovedstad i New Zealand.

Cookstrædet ligger mellem Nord- og Sydøen, og InterIslander-færgen, der forbinder dem, går fra Wellington til Picton. Kendt som en af ​​de mest spektakulære færgeoverfarter i verden, dette er en tre timers færgetur, du ikke vil gå glip af.

 

Sydøen

Nelson - placeret i centrum af New Zealand, øverst på Sydøen. Denne kunstfokuserede by har en fantastisk lokal restaurantscene samt lokale vingårde, en fantastisk kystlinje og tre nationalparker inden for rækkevidde. Det er det ideelle udgangspunkt for at rejse på Sydøen fra.

Abel Tasman National Park - Abel Tasman Coastal Track er en af ​​de store vandreture i New Zealand. På 51 km er det dog ganske langt og det tager 3-5 dage at gennemføre hele ruten.

Herfra er det bedst at planlægge en rute til at krydse Sydøen for at tage seværdighederne.

Fra Christchurch, vejen til Twizel giver det første glimt af New Zealands højeste top, Mount Cook fra det fantastiske turkise vand i Lake Tekapo, og videre til Pukaki-søen for nærmere udsigt over bjerget.

Fra Twizel skal du rejse gennem det centrale Otago til Cromwell, Lindis Pass, floden Kawarau til Queenstown. Du vil have mindst to dage til at opleve Queenstown, verdens adrenalin eventyrhovedstad.

Fra Queenstown, tag kystdrevet langs smukke Lake Wakatipu for at få adgang til den fjerneste og vildeste region af alt, Fiordland.

Den lille by i Te Anua er en god base for at udforske det berømte Milford Sound, et af de største højdepunkter på Sydøen. Denne fantastiske fjord er tilgængelig via en lang snoet vej op ad dalen fra byen - en fantastisk køretur.

En anden, lige så fantastisk fjord at besøge er Doubtful Sound. Det er kun tilgængeligt med båd på tværs Manapori-søen til stedet for et enormt underjordisk kraftværk. En bus fører dig derefter til hovedet på Doubtful Sound, Deep Cove, for at komme i forbindelse med krydstogtbådene til et virkelig imponerende krydstogt langs dette fjerneste og smukkeste sted.

Den videre rute fører dig tilbage gennem Queenstown og derefter højt over Crown Range for en fantastisk udsigt tilbage ned over byen og videre til dejlige Wanaka, med snedækkede bjerge, der ringer til den smukke sø, som byen ligger på. Wanaka er idyllisk og fredeligt i forhold til Queenstown og et besøg værd.

Fra Wanaka, kør nordpå for at få adgang til West Coast-regionen på tværs af nogle af de mest dramatiske New Zealand-landskaber.

Gå rundt Matheson-søen for en fantastisk udsigt over de sydlige alper, der reflekteres i det stille vand, inden du tager dig tid til at opleve Franz Josef-gletsjeren og Fox-gletsjeren.

West Coast-vejen herfra tager til Hokitake og derefter op til Greymouth. Nord for her er Pandekage klipper, en utrolig kystformation af kalkstensklipper, der ligner enorme bunker af... pandekager. Denne særlige rute tager dig tilbage til Nelson på toppen af ​​Sydøen.

Denne rute inkluderer ikke det sydøstlige hjørne af Sydøen, som har byerne Dunedin med en stærk skotsk arv, Invercargill eller Stewart Island.

Giv masser af tid, ideelt omkring tre til fire uger på begge øer!

 

Speciel tak til Tourism New Zealand for venlig tilladelse til at bruge deres fotos på vores websted.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.