manila-skyline

Gay Manila · Byguide

Første besøg i Manila? Så er vores homoseksuelle Manila byguide side noget for dig.

manila-skyline

Manila

Manila (Maynila) er hovedstaden på Filippinerne. Med et areal på kun omkring 35 km² er det en af ​​de tættest befolkede byer i verden. Byen Manila er en af ​​16 byer, der udgør den nationale hovedstadsregion kaldet 'Metro Manila'.

Quezon City ligger nordøst for Manila; Mandaluyong mod øst; Makati mod sydøst og Pasay mod syd. Der er omkring 16 millioner mennesker i Metro Manila.

Store byer

  • Manila - den travle hovedstad, hjemsted for homoseksuelle i Malate-området, Chinatown og Little India.
  • Quezon City - populært område, kendt for sine indkøbscentre og elektroniske butikker. Ortigas Center er et enormt shoppingkompleks og hjemsted for et par homoseksuelle spillesteder.
  • Mandaluyong - Filippinernes shoppingmekka med talrige butikker.
  • Pasay - byens kulturelle centrum og hjemsted for The Mall of Asia (Filippinernes største indkøbscenter) og det berømte Coconut Palace.
  • Pasig - en industriby med blomstrende virksomheder.
  • Makati - det centrale forretningsdistrikt i Metro Manila, der har mange skyskrabere, 5-stjernede hoteller, restauranter, indkøbscentre og underholdningssteder.

 

Homoseksuel scene

Manilas homoseksuelle natteliv startede i Malate-området, omkring krydset mellem Maria Orosa Street og Julio Nakpil Street. I dag kun få Bøssebarer forblive (Chelu, The Library, FAB), og den homoseksuelle scene har spredt sig til andre dele af Manila.

BED natklub, Manilas førende homoseksuelle danseklub, lukkede i 2015. Baren flyttet til Ortigas Center i Quezon City. Nogle få Homoseksuelle saunaer og Massage kurbade kan også findes i Quezon City og Pasay.

Mens antallet af homoseksuelle spillesteder i Manila er lille, er selve scenen ret livlig med masser af karakter, især under Pride eller en stor festhelg.

Lanceret i 2015, JUNGLE Kredsfest er nu den største LGBT-begivenhed i Filippinerne og en af ​​de hurtigst voksende i Asien. Arrangørerne afholder regelmæssige homoseksuelle dansefester i forskellige byer over hele landet.

 

At komme til Manila

Ninoy Aquino International Airport (NAIA, MNL) er Manilas vigtigste lufthavn, der forbinder fly fra udlandet. De fleste flyselskaber bruger Terminal 1, undtagen Philippine Airlines (Terminal 2) og Cebu Pacific, Airphil Express og All Nippon Airways (Terminal 3). Terminal 4 er til indenrigsflyvninger.

For at komme fra lufthavnen til dit hotel er der et par muligheder. Kupontaxier opkræve en fast sats (forudbetalt) afhængigt af din destination. De er normalt dyrere end målte taxaerCitylink-busser (6-11, 4-7) kan tage dig til Quezon City for 38 pesos - en hel del, hvis du bor i Quezon City-området. Lufthavnstransport til Pasay kører hvert 15. minut fra kl. 5 til 11 og stopper nær MRT-stationen.

Hvis du har tilslutningsfly fra Manila, skal du give mindst 3-4 timers transit (og hvis det er muligt, vælg fly, der afgår fra den samme terminal), da indenrigsfly ofte forsinkes, og trafikken mellem terminalerne kan blive overbelastet.

Sådan kommer du rundt i Manila

jeepneys tilbyde forlystelser rundt i byen. Du kan hoppe af og på næsten overalt, hvilket er fantastisk til korte ture. Disse var oprindeligt tilbageværende lastbiler fra den amerikanske hær, men er blevet et af ikonerne for Manilas transportsystem.

Målte taxaer er altid tilgængelige og billige, men forvent stor trafik i forretningsområder. Bemærk, at nogle chauffører kan drage fordel af turister ved at prøve at opkræve en fast takst.

Busser køre på hovedruter i hele byen, selvom de kan komme i trafik og ikke er den mest bekvemme mulighed.

Tog er en af ​​de hurtigste muligheder, men er ofte pakket og ikke godt klimatiseret. Forvent også lange linjer og mangel på kort og skiltning.

  • LRT (Letbane-transit) har to linjer: Linje 1 (gul linje) løber fra Baclaran Station i Paranaque til Roosevelt Station i Quezon City; Linje 2 (Purple Line) løber fra Santolan i Pasig til Recto i centrum af Manila.
  • MRT (Metro Rail Transit) kører fra North Avenue Station i Quezon City til Taft Avenue Station i Pasay City. Priserne er billige, og togene har aircondition.

Manila skyline med udsigt over Intramuros

 

Hvor skal man bo i Manila

Mange homoseksuelle rejsende bor i Malate -området i Manila City. Dette bekvemme kvarter ligger i gåafstand fra den berømte Baywalk og Roxax Boulevard. Det er en god base for at udforske andre dele af Manila.

Andre vælger større, mere eksklusive hoteller i finansdistriktet Makati. Hoteller i dette område er tæt på mange indkøbscentre, restauranter og underholdningssteder. Trafikken i dette område er tung, og taxa er den eneste

For vores liste over nogle af de bedste hoteller i Manila, besøg siden Gay Manila Hotels.

 

Ting at se og gøre

Manila-bugten - en naturlig havn med en fantastisk udsigt til solnedgangen.

Rizal Park (aka 'Luneta') - den største bypark i Asien med skulpturer i verdensklasse, smukke haver, kunstudstillinger, begivenhedssteder og underholdningssteder.

Mabuhay Restop - et underholdningssted og café nær Rizal Park, der tilbyder unikke shows, fantastiske ture og lækker mad.

University of Santo Tomas - det ældste eksisterende universitet i hele Fjernøsten og næstefter grundlagt i Filippinerne.

Kokospaladset - en bolig bygget langs havnefronten af ​​First Lady Imelda Marcos til pave Johannes Paul II's besøg i 1981.

Malate Church - en hellig kirke, hvor filippinerne har bedt i over fire århundreder.

Chinatown - en af ​​de største Chinatowns i verden, med masser af god kinesisk mad og produkter.

Intramural - beliggende i den nordlige ende af bugten, området byder på rester af den gamle befæstede spanske bosættelse Manila.

San Augustin kirke - en af ​​de ældste stenkirker i Filippinerne, efter at have overlevet to brande og syv jordskælv.

Det Nationale Museum for Filippinerne - indeholder historiske værker af national arv, herunder malerier af kunstneren Felix Resurreccion Hidalgo.

Bahay Tsinoy - et unikt museum, der viser, hvordan kineserne migrerede til Filippinerne og assimilerede sig som filippinere.

Fort Santiago - bygget som en stenfæstning i det 17. århundrede; nu et museum og offentlig park.

 

Hvornår skal Besøg

Den bedste tid på året at besøge Manila er fra slutningen af ​​december til april.

 

Drikkevand

Vandforsyning i metro Manila betragtes som drikkeligt, men rejsende anbefales at holde sig til flaskevand.

 

Elektricitet

220 volt 60 Hz over det meste af landet ved hjælp af enten en amerikansk og europæisk stik.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.