kuala-lumpur-skyline

Kuala Lumpur · Byguide

Første besøg i Kuala Lumpur? Så er vores Kuala Lumpur byguide noget for dig.

kuala-lumpur-skyline

Kuala Lumpur er hovedstaden og den største by i Malaysia. Det har et areal på 243 km² og en befolkning på omkring 6.5 millioner.

Anerkendt som en 'global by' og en stor kulturel smeltedigel, Kuala Lumpur har mange store indkøbscentre, billige 5-stjernede hoteller, natmarkeder og restaurantvalg.

Der er 11 distrikter inklusive Bukit Bintang som ligger i centrum. Bukit Bintang er byens shopping- og underholdningsdistrikt, som dækker Jalan Bukit Bintang og de omkringliggende områder. De øvrige hovedområder er:

 • Old Town - den traditionelle kerne af KL, som omfatter Chinatown.
 • Golden Triangle - Central Business District (CBD) beliggende nordøst for Old Town; hjemsted for mange 5-stjernede hoteller og de ikoniske Petronas Twin Towers.
 • Tuanku Abdul Rahman / Chow Kit - det livlige shoppingdistrikt, lige nord for Chinatown.
 • Brickfields - beliggende syd for byens centrum, hjemsted for KL's hovedbanegård 'KL Sentral' og 'Little India'.
 • Bangsar - et populært restaurant- og klubdistrikt.
 • Midvalley - hjemsted for MegaMall, et af KLs mest populære indkøbscentre.

Homoseksuelle rettigheder i Kuala Lumpur

Malaysia er et land, hvis lovgivning og regering er stærkt påvirket af den dominerende tro - islam. Som sådan står LGBT+-individer i KL over for udfordringer og forfølgelse, som ikke opleves af heteroseksuelle og cis-kønnede. Seksuel aktivitet af samme køn er strengt forbudt i landet, og de, der engagerer sig, kan idømmes op til 20 års fængsel, vigilante og bandehenrettelser og tortur af LGBT+-personer tolereres også bredt af politiet.

Ægteskab af samme køn er ulovligt i Malaysia, der er ingen love til bekæmpelse af forskelsbehandling, og LGBT + -folk har forbud mod at tjene åbent i militæret. Offentlige holdninger til homoseksuelle er stadig negative, og der er lidt bevægelse mod øget lighed.

Homoseksuel scene i Kuala Lumpur

Der er kommet et stigende antal homoseksuelle spillesteder i KL som følge af byens internationalisering. Scenen er diskret, og spillesteder skifter ret ofte, fordi homoseksualitet stadig er ulovligt.

BluBoy Discotheque er den længst fungerende homoseksuelle bar i KL og er et populært sted blandt LGBT+ lokale og rejsende. Denne centralt beliggende klub er åben hele ugen og er vært for store kabaretshows i weekenden. Som et af byens førende spillesteder kan klubben få temmelig travlt, efterhånden som natten går.

Ud over en håndfuld homoseksuelle virksomheder er der nogle 'straight' Barer og klubber der er vært for 'homovenlige nætter'. Disse spillesteder ville ikke identificere sig selv som værende 'homo', men tilbyder nætter (normalt fredag ​​eller lørdag), der tiltrækker et stort antal homoseksuelle kunder.

Kuala Lumpur

Homoseksuelle hoteller i Kuala Lumpur

De fleste homoseksuelle turister opholder sig i Golden Triangle-området, det største shopping- og nattelivsdistrikt i byen. Dette område inkluderer shopping- og homoseksuelleområdet Bukit Bintang, luksushotellerne på Sultan Ismail, P. Ramlee underholdningsgade og hele Kuala Lumpurs centrum.

Ritz-Carlton Kuala Lumpur er et af byens fineste og mest elegante luksushoteller. Tilbyder gæsterne upåklagelig 5-stjernet indkvartering, hotellet er beliggende i det travle Bukit Bintang-område og er den perfekte base, hvorfra man kan udforske alt, hvad KL har at give. Det smukt designede mødested kan prale af en swimmingpool, fitnesscenter, spa og gæsternes værelser har endda overdådige marmorbadeværelser. Ritz-Carlton er det perfekte sted for gæster, der søger en høj oplevelse i KL.

Kuala Lumpur er den sjette mest besøgte by på jorden, så det er ingen overraskelse, at der er et ekspansivt og varieret udvalg af hoteller til rådighed her, nogle af de bedste inkluderer Furama Bukit Bintang, Le Apple, WOLO og Invito Hotel Suites.

For hotelanbefalinger og online reservation, besøg vores Kuala Lumpur Hoteller-side.

Homoseksuelle saunaer i Kuala Lumpur

Der er et udvalg af etablerede og velholdte saunaer i KL, hvoraf mange er åbne 24/7. Et af de mest populære spillesteder Mandi Manda, en stor og populær sauna med en central placering. Mandi Manda tiltrækker store skarer af både lokale og turister og er spredt over tre ekspansive etager. Saunaen kan prale af en række faciliteter, herunder et fitnesscenter, dampbad, regnbade og endda en egen café.

Saunaer som Mandi Manda reklamerer ikke altid eksplicit for deres LGBT+-fokus, men har en tendens til at være imødekommende og inkluderende.

At komme til Kuala Lumpur

Kuala Lumpur International Airport (KUL) ligger 50 km syd for byen og har to terminaler. Hovedterminalen bruges af 'full service' flyselskaber. 'Low-Cost Carrier Terminal' bruges af AirAsia, Tiger Airways og Cebu Pacific. LCCT og Main Terminal deler den samme bane, men er næsten 20 km fra hinanden ad landevejen. Der er hyppige pendulkørsel mellem de to terminaler.

Der er en fremragende togforbindelse mellem hovedterminalen og 'KL Sentral'-stationen, der tager kun 28 minutter. Hvis du ankommer til LCCT, skal du tage shuttlen til hovedterminalen. Vær opmærksom på, at taxachauffører på LCCT kan give udseende af at være lufthavnspersonale og forsøge at dirigere dig mod en meget dyr taxabusservice.

Templer og hule nær Kuala Lumpur

Kom rundt i Kuala Lumpur

KL's kollektive trafiksystem er ret effektivt, selvom udfordringen ligger i dets integration. Et godt alternativ til offentlig transport er Grab eller Uber, da mange taxachauffører nægter at bruge måleren og vil have en dyr fast takst.

Tog

Der er fire slags: LRT, KL Monorail, KTM Komuter og KLIA. LTR er som en metro, men de fleste spor er hævet over jorden. Priserne er billige, og kortet er let at forstå.

Bus

Der er dobbeltdækker 'KL Hop-On Hop-Off' sightseeingturbusser med gratis WiFi ombord. En informationskommentar gives gennem hovedtelefoner. RapidKL kører et billigt og omfattende offentligt busnetværk i og omkring Kuala Lumpur, men de lave frekvenser og manglen på skilte gør det udfordrende for turister.

Taxa

Taxaer er praktisk, selvom mange chauffører nægter at bruge måleren. Byens togdækning er god nok, så du ikke behøver en taxa til de fleste hoteller og større turiststeder.

Til fods

Kuala Lumpurs gamle bymidte er kompakt og er fantastisk til at udforske til fods. Fodgængerfelter respekteres generelt af bilister. Jaywalking er teknisk ulovligt, men ofte overset.

Oplevelser i Kuala Lumpur

Kaula Lumpur vrimler med muligheder for udforskning og opdagelse. Nogle af de bedste attraktioner i byen inkluderer dog:

 • Nyd KL's fantastiske skyline fra Petronas Twin Towers
 • Tilbring en dag med shopping i Bukit Bintang
 • Fordyb dig i historien ved Thean Hou-templet
 • Udforsk de tropiske havdybder ved Aquaria KLCC
 • Oplev gammel historie på Islamisk Kunstmuseum
 • Modig rejsen ind i Batu-hulerne

Læs mere: De bedste ting at lave i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvornår skal du besøge

Malaysia oplever et varmt og fugtigt klima året rundt, hvilket betyder, at når du besøger KL, vil du sandsynligvis mærke den klæbrige varme. Men da det har et tropisk klima, er der hyppige regn og storme, der hovedsageligt forekommer i den våde sæson - mellem april og oktober. KL er beliggende blandt strækkende bjergkæder i de fleste retninger, hvilket betyder, at temperaturen her er lidt køligere end resten af ​​Malaysia med gennemsnit, der svinger mellem 29°C - 35°C om dagen og 26°C - 29°C om natten.

Med hensyn til den mest overkommelige tid til at besøge, er hoteller og fly tendens til at være billigst i vintermånederne, når turismen er langsommere og gaderne har mindre travlt.

Visa

Borgere fra de fleste lande kan besøge Malaysia uden visum, så længe deres ophold er mindre end 90 dage. Detaljer om indkvartering, rejsemotiver og ejendele skal leveres inden ankomst, og der kræves visum til 90-dages rejser fra visse lande. Visumansøgninger kan indgives på alle malaysiske ambassader, men tjek inden booking for at se, om du har brug for en til at besøge.

Penge

Valutaen i Malaysia er Ringgits. Hæveautomater er tilgængelige overalt i byen, men Mastercard og Visa er de mest accepterede betalingsformer, især på avancerede restauranter og hoteller.

Der er ingen reel tipskultur i KL. For god service er 10% dog det mest almindelige tipbeløb. Tip kan også forventes på et par luksushoteller.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.