Cape Town

Aktiviteter i Cape Town

Cape Town er de facto homohovedstaden i Afrika

Cape Town ligger på Sydafrikas forrevne kyst og er en by med ekstremer i enhver forstand af ordet. Ofte kendt som "den lyserøde by" er det en bastion af LGBT+ kultur og fællesskab i Afrika, der kan prale af et homoseksuelt natteliv i verdensklasse, mens det dramatiske og spektakulære landskab, der omgiver byen, byder på uendelige muligheder for udforskning og eventyr. Cape Towns berømte historie med raceuroligheder og systematisk undertrykkelse kan stadig mærkes på gaderne i dag, og der er adskillige spillesteder og museumsrum dedikeret til at ære byens urolige historie.

En kulinarisk scene i verdensklasse, et stadig mere fremtrædende kunstnerisk samfund og noget af det bedste homoseksuelle natteliv på kontinentet gør Cape Town til en destination for homoseksuelle rejsende, der ikke må gå glip af, og der er utallige ting at gøre i denne utrolige by.

District Six Museum

Bevægende, ydmygende og fascinerende. District Six Museum søger at bevare hukommelsen og fungere som en påmindelse om ødelæggelserne, der blev ramt af et engang pulserende og eklektisk område i Cape Town. District Six var kendt for sit kunstneriske samfund, boheme livsstil og multiraciale befolkning, hvor dets borgere levede fredeligt og stolte blandt hinanden. Men under apartheiden i 1960'erne og 70'erne blev området udpeget som et "kun for hvide" distrikt, og 60,000 medlemmer af samfundet blev tvangsfjernet og flyttet til den dystre, ufrugtbare og sandede Cape Flats township.

Museet eksisterer inde i en gammel metodistkirke, og besøgende kan besøge den omfattende samling af artefakter, originale dokumenter, personlige beretninger og fotografier, der dokumenterer den forfærdelige undertrykkelse, der fandt sted i distriktet. Museet indeholder flere genskabelser af traditionelle District Six-boliger, og besøgende opfordres til at fordybe sig i områdets dystre historie.

Cape Town

Gaybarer i Cape Town

Cape Town er overvældende homo-venligt, hvilket betyder, at størstedelen af ​​nattelivssteder i byen er populære blandt den homoseksuelle befolkning, og erhvervslivet vil behandle lånere med respekt og værdighed uanset seksuel orientering og kønsidentitet. Der er dog en række homo-specifikke barer og klubber, hvoraf størstedelen kan findes omkring De Waterkant-området.

Epicentret for homoseksuelle natteliv og en af ​​de mest populære barer i Cape Town er Oksekager. Campy, sjov og useriøs, Beefcakes er vært for en roterende liste af Sydafrikas voldsomste og mest uundskyldende drag queens samt verdensklasse DJs og kabaretter. Designet til at efterligne en typisk Miami Beach-klub fra 1950'erne, er Beefcakes et fantastisk sted at varme op til en stor aften i byen, snuppe en gourmetburger eller fange et dragshow, mens du nyder en lækker cocktail. Sørg dog for at have en reservation, du kan muligvis ikke komme ind uden en.

Cape Towns klubscene er lige så livlig og energisk som dets homoseksuelle samfund, med et bredt og varieret udvalg af spillesteder, der helt sikkert vil vække interessen hos enhver homoseksuel rejsende. Nogle af de bedste homoseksuelle klubber i byen inkluderer Natklubben Pink CandyStarGayzer.

Tabel Mountain

Tabel Mountain

Taffelbjerget, der truer over Cape Town og kaster en enorm skygge, er et spektakulært og ærefrygtindgydende syn. I modsætning til den undertrykkende silhuet, som bjerget kaster, er dets top et område med enorm biodiversitet, hvilket giver det en plads som et af verdens nye syv vidundere. Det 57 kvadratkilometer store område, der udgør Taffelbjerget, er hjemsted for 1470 blomsterarter, hvoraf mange er endemiske for området og væsentlige dele af den lokale økologi.

Rejsende kan få adgang til denne ekspansive naturhave ved svævebanen, der har været i drift siden 1929. At rejse op ad bjerget tager cirka fem minutter, og panoramaudsigten på 360 grader kan nydes fra svævebanen. For de mest eventyrlystne rejsende er der også en række vandrestier og stier, der snor sig op ad bjergsiden. Vandreture tager typisk mellem en og tre timer og giver en langt rigere oplevelse af denne fantastiske beliggenhed.

Cape Town Pride

Cape Town er stolt som ingen anden. Festivalen strækker sig over en uge og involverer adskillige begivenheder, parader og fester og er en fejring af den enorme mangfoldighed i byen. Pride-fejringen starter med Cape Town Pride Pink Party, inden fire dages fester fordelt på byens mange homoseksuelle spillesteder begynder. De bedste steder at nyde pride-atmosfæren er i Crew bar, The Prison og Zer021, hvor besøgende vil finde en række pride-fokuserede begivenheder.

Gennem pride-fejringerne er der en række kulturelle og litterære begivenheder såsom byens boghylde, en samling litterære værker fra Cape Towns LGBT+-befolkning. Værkerne er en række genrer og har alle til formål at fortælle historier om LGBT+-personer i byen og deres oplevelser. Kulminationen på Pride-festivalen er dog den store parade på sidstedagen, hvor tusindvis af LGBT+ Cape Towners går ned på gaden for at marchere i stolthed og solidaritet.

Robben Island

Cape Town er sjovt, levende og fuld af energi, men trods al denne bys herlighed er der lige store mængder tragedie og undertrykkelse. Et af de vigtigste steder i Cape Town er Robben Island - fængslet, hvor Nelson Mandela og andre anti-apartheid-aktivister sad fængslet i 18 år på højdepunktet af politiske kampe og menneskerettighedskampe i Sydafrika.

Rejsende kan nå fængslet med færge fra Cape Towns havn, og ture kører ofte hele dagen. Rundvisninger er tilgængelige én gang inde i fængslet, og de fastboende guider er fuldt ud vidende om øens 500-årige historie, der spænder over flere erhverv og øjeblikke af stor politisk betydning. Besøgende bliver vist hele fængselskomplekset, før de ankommer til cellen, hvor Nelson Mandella tilbragte størstedelen af ​​sin straf, en oplevelse, der med garanti vil bevæge og inspirere enhver rejsende.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Cape Town

Gennemse et udvalg af ture i Cape Town fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Cape Town til din rejseFå din guide