Malta

En kulturel guide til Malta

Malta er fyldt med kulturelle vartegn

Malta er en drømmedestination for kultur- og historieinteresserede. Det kan være en lille ø, men Malta har spillet en overdimensioneret rolle i historien. Efter at være kommet under indflydelse af mange imperier er det en smeltedigel af forskellige kulturer. Fra St. Paul til romerne og Maltas riddere er der så meget kultur at opdage.

Maltas kulturhistorie strækker sig tilbage før optaget historie. Du finder gamle templer så gamle, at de er lidt forståede, herunder nogle af de ældste kendte hulemalerier. Imellem at sole dig på stranden og drikke cocktails har du masser af undskyldninger for at udvide dit sind.

St. Johns Co-Cathedral

 

St. Johns Co-Cathedral

 

Ridderne på Malta byggede denne strålende katedral mellem 1572 og 1577, ganske kort tid til at bygge et sådant mesterværk. Det var et stort monument til barokken. Ridderne på Malta er en del af historien og også myter. Grundlagt i 1099 og en udløber af Knights Hospitaller, har de inspireret ganske få konspirationsteorier, ikke mindst Da Vinci-koden.

Caravaggio, det opløselige italienske geni, flyttede til Malta og sluttede sig til ridderne efter at have brændt alle sine broer hjem. Hans "Beheading of St. John The Baptist" blev bestilt til katedralen, og den er vist der den dag i dag. Knights forlod i 1798, da franskmændene overtog Malta. Katedralen er stadig en af ​​de store kulturelle attraktioner på Malta. Det er et must-see. Du kan besøge katedralen fra kl. 9 hele ugen - undtagen søndage. Det er den beskedne entré værd.

Malta

 

Hilsen batteri

 

Disse kanoner er det længst kørende salutbatteri på jorden og har beskyttet havnen i over 500 år. Kanonerne ligger på Vallettas østlige volde og skyder ved middagstid hver dag. Det er turen værd alene for udsigten. Du vil være i stand til at se byerne Cospicua, Senglea og Vittoriosa. Læs mere: En homoseksuel guide til Malta

 

St. Pauls katakomber

 

Malta spillede en vigtig rolle i den tidlige kristendom. St. Paul, en samtid af Jesus, menes at have været skibbrudne på Malta. Han kunne godt have gjort, når alt kommer til alt, var Malta en af ​​de første dele af det daværende romerske imperium, der konverterede.

Katakomberne er af romersk oprindelse. De har form af et kirkegårdskompleks, og de var i brug indtil omkring det 8. århundrede. Da de døde ikke kunne begraves i byens grænser - ifølge romersk lov - blev katakomberne bygget lige uden for Mdina. Du kan tage en tur under jorden og gå en tur gennem den gamle maltesiske historie. St. Paul havde intet med dem at gøre - tilknytningen til helgenen stammer fra myten om, at denne klynge af katakomber engang var forbundet med St. Pauls Grotte.

Malta

 

Safal Saflieni Hypogeum

 

De romerske katakomber erstattes i alderen af ​​Safal Saflieni Hypogeum. Det blev opdaget i 1902, og det går tilbage til omkring 4000 f.Kr. Du finder meget gamle røde okker vægmalerier. Kun ti besøgende i timen kan besøge Ħal Saflieni Hypogeum. Det er beskyttet af et miljøledelsessystem. Du bliver nødt til at booke dine billetter uger i forvejen, hvis du vil besøge. Du kan se gravlokaler skåret i klipperne og gamle helligdomme. Safal Saflieni Hypogeum bringer dig ansigt til ansigt med resterne af civilisationer så gamle, at vi næsten ikke ved noget om det.

Valletta

 

Nationalmuseet for arkæologi

 

Nationalmuseet for arkæologi ligger i Valletta i en fantastisk barokbygning. Du finder skatte tilbage til yngre steinalder, bronzealder dolke og den meget gamle Venus på Malta. Dette er en fantastisk måde at opdage den tidlige historie på øen. Du kan blive inspireret til at besøge andre arkæologiske steder rundt om øen, hvis en bestemt periode har lyst.

 

Ġgantija templer

 

Et megalitisk tempelkompleks ældre end pyramiderne i Egypten. Ja, du har hørt det rigtigt. Ġgantija-templerne er andre verdenskrig. Gobekli Tepe i Tyrkiet er den eneste kendte religiøse struktur af mere gammel oprindelse. Disse templer går tilbage omkring 5500 år. Da de er så gamle, vides der ikke meget om de mennesker, der byggede dem. Templerne blev bygget, før hjulet blev opfundet. Hvordan byggede de dem med sådanne primitive materialer? Det må have været et enormt ambitiøst projekt.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Malta

Gennemse et udvalg af ture i Malta fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Malta til din rejseFå din guide