Gay Korfu · Ø -guide

Gay Korfu · Ø -guide

Første gang du besøger Korfu? Så kan vores homoseksuelle guide på Korfu hjælpe dig med at komme i gang.

Korfu | Kerkyra

Den næststørste af de Ioniske Øer. Korfu er hjertet i en kommune, der består af flere øer med en befolkning på omkring 100,000. Den største by, Korfu by, er hjemsted for omkring 30,000 mennesker.

Som de fleste steder i Grækenland strækker Korfus historie sig tilbage til den klassiske oldtid med kongeriget Korkyra som en af ​​de store flådemagter i det 5. f.Kr. Siden da har øen været besat af venetianerne og briterne og hævder at være det eneste sted i Grækenland, hvor cricket er populært.

I dag er Korfu kendt som et turistmål med mange besøgende fra Nordeuropa, der kommer til øen på pakkerejser. Væk fra strande og svømmebassiner tilbyder Korfu en fantastisk arkitektur, spektakulær natur, lækker mad og en varm velkomst.

Homoseksuelle rettigheder i Grækenland

For information om homoseksuelle rettigheder i Grækenland, se vores Siden om homoseksuel byguide.

Homoseksuel scene på Korfu

Sammenlignet med Athen eller Mykonos er den organiserede homoseksuelle scene på Korfu begrænset. Dette forhindrer ikke homoseksuelle besøgende i at komme til øen, og mange vender tilbage år efter år på grund af den varme velkomst, de modtager. Der er en populær Homoseksuel bar i byen Chora, men barer og klubber i turiststederne er lige så imødekommende.

Nogle strande fungerer som krydstogtsteder. Mirtiotissa-stranden, vest for Korfu by, og den nordlige del af Issos-stranden er steder at tage hen for at finde noget action. Vær dog forsigtig, og udvis forsigtighed, da offentligheden også besøger disse strande. Ved Halikounas strand i den sydlige ende mellem søen og stranden er der en masse homoseksuelle nudister og også homoseksuelle singler og par. Bag stranden er der klitter, meget private og hvis der blæser er det meget rart at være i - også lidt cruising og action. Man kan køre i bil helt ud til sydenden på en grusvej.

At komme til Korfu

Med fly

Korfus internationale lufthavn, "Ioannis Kapodistrias" (CFU) er hovedporten til øen og ligger 2 km syd for Korfu by. De fleste tjenester er sæsonbestemte charter- og budgetflyvninger om sommeren, men ruteflyvning til større destinationer i Grækenland kører hele året.

Buslinje 15 fører dig til Korfu by for € 1.20 og kan købes fra chaufføren. Fra San Rocco Square kan du få busser til alle de større turistbyer og resorts.

Mange af de større hoteller tilbyder gratis pendulkørsel til og fra lufthavnen. Der er andre private shuttle-selskaber til rådighed. Taxaer er tilgængelige fra terminalbygningen med rejser til Korfu by, der koster omkring € 10 (mere med store mængder bagage), men det vil naturligvis være mere, hvis man rejser længere væk.

Biludlejning fra de fleste større selskaber er tilgængelig i lufthavnen og anbefales, hvis du planlægger at rejse selvstændigt. Det er bedst at organisere lejen på forhånd, og en repræsentant vil møde dig i lufthavnen og tage dig til køretøjet og gennemgå det relevante papirarbejde osv.

Med båd

Direkte færgeforbindelser forbinder øen til destinationer i Italien, den albanske riviera og Grækenland. Mange middelhavskrydstogter stopper også ved den nye havn i Korfu by. Herfra kan du tage en bus ind til byens centrum, hvor du kan oprette forbindelse til andre destinationer. Ved siden af ​​parkeringspladsen er der en taxaholdeplads.

Kom rundt på Korfu

Med bil

Det er umagen værd at leje en bil, hvis du har til hensigt at besøge Korfus mange afsondrede strande. Du skal være over 18 år for at køre og sikkerhedssele er obligatorisk. Hvis du ikke har et EU-kørekort, skal du have et internationalt kørekort. Promillegrænsen er 0.5, og tilfældige alkometertest er ikke uhørt.

Korfu har mange snoede, bjergrige veje, som det kan tage noget at vænne sig til. Du kan også blive overrasket over, hvad der synes at være en åbenlys tilsidesættelse af de lokale trafiks regler. Det lønner sig bestemt at være mere selvsikker, end du måske ville være hjemme. Tankstationer kan være få og langt imellem, så lagre benzin før enhver tur!

Med offentlig transport

Der er to typer busser, du kan tage på Korfu. De blå busser betjener Korfu by og er koncentreret på San Rocco-pladsen. Grønne busser kører fra nær den nye havn og betjener landsbyer og resorts på tværs af øen.

Billetter kan købes fra maskiner ved stop eller fra chaufføren, selvom de er dyrere fra chaufføren. Buslinjerne kører med forskellig regelmæssighed, så sørg for at kontrollere køreplanerne, når du planlægger en tur.

Med taxa

Du finder mange taxaholdepladser i Korfu by, men det kan være sværere at komme på tværs af en i mere stille resorts. Restauranter og hotellets personale skal med glæde bestille dig en taxa fra et velrenommeret firma. I modsat fald er Radio Taxis et pålideligt firma, som du kan arrangere afhentninger med.

Hvor kan man bo i Corfu

For en liste over anbefalede hoteller på Korfu, se vores liste over anbefalede hoteller på Korfu.

Seværdigheder i Korfu

  • Den gamle fæstning - Kronen på Korfu by. Denne venetianske fæstning tilbyder en fantastisk udsigt over den gamle bydel og den albanske riviera.
  • Nymfer - en stor landsby berømt for sine vandfald. Legenden siger, at nymferne fra gammel mytologi plejede at bade her!
  • Achilleon - et imponerende sommerpalads bygget af kejserinden af ​​Østrig Elisabeth af Bayern. Dets konstruktion var inspireret af legenden om Achilleus.
  • Theotoki Nikiforou -gaden - Korfus største shoppinggade. Her finder du lædervarer, varer lavet af oliventræ og keramik (blandt andre lokale varer).
  • Korfu-stien - tro det eller ej, Korfu er faktisk berømt for sine vandreture. Selvom du måske ikke ønsker at køre alle 222 km af Corfu Trail, kan du bryde turen op i mere overskuelige bidder på din fritid og nyde landskabet, som du gerne vil.
  • Gamle Perithia - Korfus ældste landsby. Her kan du få en fornemmelse af, hvordan livet på Korfu var under venetiansk tid, mens du udforsker de snoede gader og 8 kirker.
  • Korfu Golfklub - Korfu kan prale af en slående smuk golfbane designet af den schweiziske arkitekt Donald Harridine. Stranden er kun 900 m væk, hvis du har lyst til at slappe af efter et spil.
  • Benitses - denne tidligere fiskerby er et af de mest populære steder at besøge på øen. Det bevarer stadig sin traditionelle karakter, men byder på mange barer og restauranter at slappe af i og en fantastisk strand også.

Hvornår skal man besøge Korfu

Korfu har et smukt solkyset sommervejr, der forklarer, hvorfor sommermånederne ser øen svæve med turister. På grund af at de fleste flyvninger her er sæsonbestemte, vil du have svært ved faktisk at komme til øen, medmindre du overfører til Athen. Vintrene er milde sammenlignet med Nordeuropa, men er våde.

Der afholdes en række festivaler og begivenheder på øen. Påsken bliver taget ekstremt alvorligt af grækerne, og Korfu er ingen undtagelse - øens filharmoniske samfund leder en meget populær procession. I februar og marts finder man også øens karneval, som er et tømmermænd fra det venetianske styre.

Visa

Grækenland er medlem af EU, og som sådan falder dets visumkrav i tråd med, hvad du ville forvente fra de fleste andre EU-lande. Det er også en del af Schengen-aftalen. Forhør dig hos det græske udenrigsministerium inden du rejser, hvis du har spørgsmål.

Penge

Grækenland er en del af euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige i Korfu by og større resorts, selvom mange opkræver et gebyr, hvis du bruger et udenlandsk kort. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Valutakabiner er lette at finde i Korfu by. Valutakurser er ikke særlig konkurrencedygtige.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.