Gay Bordeaux · Byguide

Gay Bordeaux · Byguide

Første gang i Bordeaux? Så er vores homoseksuelle Bordeaux byguide noget for dig.

Bordeaux

En havneby ved floden Garonne og hovedstaden i regionen Nouvelle-Aquitaine. Bordeaux er i hjertet af Bordeaux Métropole, Frankrigs sjettestørste, og hjemsted for lidt over en million mennesker.

Bordeaux kom ind i romersk styre i 60 f.Kr., og har en varieret og fascinerende historie. Det 18. århundrede anses for at være byens guldalder, hvor Victor Hugo erklærede den som en kombination af Versailles og Antwerpen og var Baron Hausmanns model for genopbygningen af ​​Paris.

I dag er Bordeaux berømt over hele verden for at være hovedstaden i vinindustrien. Hvert år genererer vinindustrien over 14 milliarder euro til den lokale økonomi. Bortset fra vinture kommer besøgende til Bordeaux for sin fantastiske arkitektur og afslappede cafékultur.

 

Homoseksuelle rettigheder i Frankrig

For homoseksuelle rettigheder i Frankrig, se vores Gay Paris Byguide .

 

Homoseksuel scene

Trods at have et relativt beskedent udvalg af udelukkende homoseksuelle spillesteder, Bordeaux er en liberal og fordomsfri by. Homoseksuelle kunder er velkomne på alle steder. En stor studenterpopulation betyder, at der er en venlig ungdommelig energi til byen.

Der afholdes en årlig gay pride-parade i juni, der fejres af mange i byen. Der er også en LGBT-filmfestival, Cinémarges, der arrangerer filmvisninger af hjemmevoksne og internationale queer-biografer hele året rundt.

 

At komme til Bordeaux

Med fly

Bordeaux-Mérignac Lufthavn (BOD) ligger 12 km vest for Bordeaux og er Frankrigs 6. største lufthavn målt i antal passagerer. Det tilbyder for det meste tjenester til og fra destinationer i Europa og Nordafrika, men der er sæsonbestemte tjenester til destinationer i Nordamerika.

En hurtigbus kører fra lufthavnen til centrum af Bordeaux på 30 minutter. En enkelt rejse koster € 8, men der er rabatter tilgængelige. Det løber fra omkring 8.30 til 8.30 mandag til fredag, 8.45 til 6 på lørdage og 9.45 til 6.30 på søndage.

En lokal bus uden for ankomst ankommer til en billigere rute til byen med enkeltbilletter, der er gyldige i en time, der starter fra € 1.50. Fangsten er, at rejsen i travle tider potentielt kan tage en time, så du bliver muligvis nødt til at købe en anden billet. Billetter kan købes fra enten chaufføren eller maskinen ved stop.

Taxier kan tages fra lufthavnen, og rejsen tager cirka 25 minutter. Forvent at betale i området 30 € med priser, der varierer afhængigt af tidspunktet på dagen og på helligdage. Biludlejning er tilgængelig i lufthavnen.

Med tog

Gare Saint Jean er Bordeaux hovedbanegård og ligger omkring 4 km fra centrum af byen. Det er den sydlige endestation af Paris-Bordeaux-linjen og er godt forbundet til destinationer i det sydlige Frankrig. Fra stationen kan du tage busser, sporvognslinje C eller en taxa ind til byens centrum.

Kom rundt i Bordeaux

Til fods

Det meste af byens centrum er fodgængere, hvilket gør Bordeaux meget let at navigere til fods. Det er sandsynligvis den bedste måde at komme fra A til B på, da størstedelen af ​​Bordeauxs vigtigste seværdigheder er koncentreret i centrum af byen.

Med offentlig transport

TBC driver det offentlige transportnet i Bordeaux, som inkluderer busser, en sporvogn og en flodfærgeservice. Singler starter ved € 1.50, men du kan købe billetter til flere rejser eller daglige og ugentlige kort for at få rabatter. Billetter skal valideres ved boarding og ved overførsel.

Undgå at bruge busserne i myldretiden, da de bliver spækket og kører meget langsomt på grund af den store mængde trafik, som bymidten modtager. Busforbindelser kører til omkring kl. 9 med nogle senere aftentjenester.

Med taxa

Der er flere 24-timers taxaholdepladser placeret på nøglesteder i Bordeaux. Mange lokale forudbestiller taxaer eller bruger taxa-apps som Uber for at spare tid og omkostninger i travle tider.

På cykel

Bordeauxs flade overflade gør byen til et ideelt sted at cykle. Der er mange cykelstier og for nylig blev der indført en cykelandelsordning. Det er dog værd at bemærke, at du skal betale et depositum på 200 € med kort, før du kan bruge cyklerne.

 

Hvor skal man bo i Bordeaux

Bordeaux har et stort udvalg af hoteller, der passer til alle budgetter. Nogle af de mest populære og mest populære hoteller i Bordeaux findes på Homoseksuel Bordeaux-side.

 

Ting at se og gøre

Vinsmagning - det ville være en kardinalsynd ikke at give sig i kast med en lille vinsmagning, når man besøger vinindustriens hovedstad. Du kan organisere dine egne besøg på nærliggende vinmarker, men der er mange ture på tilbud fra selve Bordeaux.

Place des Quinconces - en af ​​de største offentlige pladser i Europa. Her finder du nogle af de fineste monumenter, byen Bordeaux har at byde på.

Venstre bred kajer - stedet at se og blive set i Bordeaux. Her finder du en bred vifte af restauranter, caféer og barer til at slappe af, slappe af og se på.

Musee D'Art Contemporain (museet for moderne kunst) - stedet at besøge for elskere af mærkelig og vidunderlig moderne kunst. Museet har et skiftende program med udstillinger i løbet af året, så sørg for at undersøge på forhånd for at se, hvad der sker.

Capuchin marked - et fantastisk madmarked, hvor du kan prøve et bredt udvalg af regionale gastronomiske råvarer. Her er også loppemarked.

Jardin botanique de Bordeaux - et fantastisk sted for en picnic eller en romantisk gåtur på en sommerdag. Botanisk Have er hjemsted for mere end 3000 plantearter.

Hvornår skal Besøg

Sammenlignet med andre byer i det sydlige Frankrig oplever Bordeaux en hel del sommernedbør, som stopper temperaturen for højt. Vintrene er kølige og snefald er sjældent. Efterår er sandsynligvis det bedste tidspunkt at besøge Bordeaux, da dette er begyndelsen på høstsæsonen.

Bordeaux har en bred vifte af begivenheder hele året for at interessere besøgende i byen. I maj og juni finder Les Epicuriales sted på Allées-de-Tourny, hvilket gør hele gaden til en stor restaurant. I oktober oversvømmer den internationale kunstfestival byen med kunst af enhver beskrivelse.

Penge

Frankrig er et land i euroområdet. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt. Hoteller, banker og nogle lokale virksomheder driver også valutaborde.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.