Gay Strasbourg · Byguide

Gay Strasbourg · Byguide

Første gang i Strasbourg? Så er vores homoseksuelle Strasbourg byguide side noget for dig.

Strasbourg | Strossburi

Hovedstaden og største by i Grand East-regionen. Strasbourg er hjemsted for lige under 300,000 mennesker, hvilket gør det til den 7. største by i Frankrig. Dets nærhed til den tyske grænse gør det til en del af en transnational storbyregion med omkring 1 million mennesker.

Historisk en del af Alsace-regionen blev Strasbourg en fri by i 1281 efter oprør mod biskoppernes styre. Det blev en del af Tyskland efter den fransk-preussiske krig, men blev returneret til Frankrig efter første verdenskrig. Det blev okkuperet af Nazityskland og led svære allierede bombeangreb.

I dag er Strasbourg kendt som hjemsted for Den Europæiske Unions parlament samt adskillige andre højt profilerede europæiske institutioner. Det er et center for uddannelse, kultur og industri. Hele dens historiske bymidte, Grande Île, er blevet udpeget som et verdensarvssted, og der er gode shopping-, spise- og drikkemuligheder.

 

Homoseksuelle rettigheder i Frankrig

For information om homoseksuelle rettigheder i Frankrig, se vores Homoseksuel Paris-guide-side.

 

Homoseksuel scene

Den organiserede homoscene er begrænset med et par homoseksuelle barer, en krydstogtklub , sauna catering til homoseksuelle kunder. Strasbourg har en livlig studenterscene, som gør nattelivet til et travlt og indbydende, hvilket betyder, at du er garanteret en god nat, uanset hvor du går.

Festigays, Strasbourgs årlige Gay Pride-festival, afholdes i juni og har stået på i næsten to årtier. Det inkluderer en pride parade og en række fester, forestillinger og aktiviteter i hele byen.

Introduktion til Strasbourg

Med fly

Strasbourg International Airport (SXB) ligger 10 km sydvest for byen og er Frankrigs 10. største lufthavn. Det tilbyder en beskeden samling af flyrejser til og fra byer og fritidsdestinationer i Europa og Nordafrika.

Lufthavnen er forbundet med Strasbourgs hovedbanegård med et tog, der kører omkring 4 gange i timen, og rejsetiden tager 7 minutter. Billetter kan købes fra automater på perronen, og en TER- og CTS-billet koster 4.30 €, hvilket giver dig 90 minutters rejse på Strasbourgs offentlige transportnet.

Taxaer kan findes uden for terminalbygningen samt bestilles på forhånd. Priserne kan være dyre, og bliv ikke overrasket, hvis din rejse koster omkring €50. Biludlejning er tilgængelig i terminalbygningen. Turen i bil tager omkring en halv time.

Med tog

Gare de Strasbourg er centralt beliggende og en slående bygning, der blander gamle og moderne arkitektoniske stilarter. Det betjenes af højhastigheds TGV-tog, der tilbyder hurtige forbindelser til destinationer i Frankrig, Belgien, Tyskland og Luxembourg. Du kan oprette forbindelse til det større europæiske jernbanenet herfra. Vær forsigtig med lommetyver.

 

Sådan kommer du rundt i Strasbourg

Til fods

UNESCOs verdensarvsliste Grande Île er helt fodgængere og er en af ​​de største gågader i Europa. At gå er den bedste måde at tage seværdighederne i, da de fleste seværdigheder er tæt på hinanden.

Med offentlig transport

Compagnie des Transports Strasbourgeois (CTS) driver det integrerede system med busser og sporvogne. Billetter kan købes fra Tabacs, automater, turistinformationscentre eller transportkontorer. Enkeltbilletter starter fra € 1.70 med retur € 3.30, 24 timers billetter € 4.80 eller 10 singler til € 14. Husk at validere dine billetter.

Det vigtigste sporvognknudepunkt er Homme de Fer med tjenester, der kører herfra indtil halv midnat. Busser kører indtil kl. 11, men på fredage og lørdage er der natbussforbindelser, der stopper ved nattelivets hotspots.

På cykel

Strasbourg er en flad by, hvilket har resulteret i, at byen omfavner cykling som et middel til at komme rundt. Cykeludlejning kan findes i hele byen, og der er godt afmærkede cykelruter.

Med taxa

Taxaer er upraktiske for at komme ind og ud af Grande Île på grund af området, der er fodgængere, men du vil finde taxaholdepladser et andet vigtigt sted i hele byen. Taxaer er dyre i Strasbourg, så det kan kun være umagen værd at få en taxa i en større gruppe. Uber opererer i Strasbourg.

 

Hvor skal man bo i Strasbourg?

For en liste over anbefalede hoteller i Strasbourg, se vores anbefalede hoteller i Strasbourg side.

 

Ting at se og gøre

Store Ø - Hele denne ø var det første bycentrum, der blev udpeget til UNESCOs verdensarvssted i 1988 og er et fantastisk eksempel på middelalderarkitektur. Midtpunktet er Place Kléber, markeret af en statue af generalen, der giver pladsen sit navn, som huser mange eksklusive butikker og julemarkedet.

Strasbourg-katedralen - Anses for at være et af de fineste eksempler på gotisk arkitektur i verden. Strasbourg-katedralen er den højeste i Frankrig og den 6. højeste i verden. Der er meget at se her, herunder dets astronomiske ur.

Palais rohan - i denne storslåede bygning finder du Museum of Fine Arts, Det Arkæologiske Museum og Museum of Decorative Arts. Bemærk, at du skal købe billetter til hvert museum individuelt.

Operaen - oplev en forestilling i dette attraktive neoklassiske operahus, som er hjemsted for den internationalt anerkendte L'Opéra National du Rhin.

Orangerie - en attraktiv park. Perfekt til at lede en solrig eftermiddag væk med en picnic eller en spadseretur.

Marché aux Puces - dette marked, der afholdes lørdage og onsdage, er et skattekammer for antikviteter og finurlige nips til minde om dit ophold i Strasbourg.

 

Hvornår skal Besøg

Somrene i Strasbourg har tendens til at være varme og solrige, mens vintrene har tendens til at være kølige og overskyede. Regn er almindelig hele året, og der er et par dage med sne om året. Strasbourg får travlt om sommeren og omkring jul, men når EU-parlamentet er i session, kan du kæmpe for at finde et sted at bo.

Der er en række arrangementer og festivaler afholdt i Strasbourg hele året rundt. Dens julemarkeder er ekstremt populære og tiltrækker besøgende fra hele grænsen i Tyskland. Den to ugers internationale festival i Strasbourg har live forestillinger af jazz, klassisk og verdensmusik i hele byen i juni.

 

Visa

Frankrig er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for et Schengen-visum.

 

Penge

Frankrig er medlem af eurozonen. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Du kan blive bedt om billed-id, hvis du betaler med kredit- eller betalingskort i en butik.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.