el-nido-filippinerne

Homoseksuelle Filippinerne · Landsguide

Første besøg på Filippinerne? Så er vores homoseksuelle Filippinske landeguide noget for dig.

el-nido-filippinerne

El Nido øen

 

Filippinerne

Republikken Filippinerne er en øgruppe med 7,107 øer beliggende på Stillehavets Ring af Ild. Landet har et tropisk klima og en af ​​de rigeste biodiversiteter i verden. Det er den 12. mest folkerige nation på planeten med omkring 94 millioner mennesker.

Filippinerne kan opdeles i fire grupper:  Luzon er den største og nordligste ø og hjemsted for hovedstaden Manila. I den sydlige ende af skærgården er Mindanao Ø. Gruppen af ​​øer i midten er kendt som Visaer. Mod vest ligger provinsen Palawan.

På trods af landets naturlige skønhed har turismen udviklet sig langsommere end i andre asiatiske lande. I 2010 var der kun 3.5 millioner udenlandske ankomster (sammenlignet med over 10 millioner alene i byen Kuala Lumpur).

 

boracay-øen

Boracay Island

 

Homoseksuelles rettigheder i Filippinerne

Der er ingen love mod homoseksualitet i Filippinerne. Ladealderen er 18 og gælder for alle. Partnerskaber af samme køn anerkendes ikke.

Anerkendelse og accept af LGBT-samfundet er vokset i løbet af de sidste par år drevet af højere synlighed, uddannelse og politisk aktivisme. Bemærkelsesværdige udviklinger omfatter ophævelsen af ​​et forbud mod åbent homoseksuelle, lesbiske og biseksuelle, der tjener i Filippinernes væbnede styrker og etableringen af ​​Ang Ladlad - et LGBT-politisk parti. Ang Ladlad blev oprindeligt udelukket af landets valgkommission på grund af "umoral", men kendelsen blev omstødt af Filippinernes højesteret.

Asiens første Gay Pride-march nogensinde fandt sted i Manila i juni 1994. Siden da er LGBT Pride-paraden blevet en etableret begivenhed, hvor mere end 1,000 mennesker deltog i 2011.

 

Homoseksuel scene

Metro Manila er hovedkvarteret for det homoseksuelle natteliv på Filippinerne. Størstedelen af Gay barer og klubber i Manila , Homoseksuelle saunaer , Massage kurbade kan findes i Manila City, Quezon City og Pasay, selvom tallene er få.  

De, der har ringe interesse for at drikke og danse i Manila, sætter kursen mod de smukke øer og sandstrande i Boracay or Palawan, som begge er populære feriedestinationer blandt homoseksuelle rejsende.

 

At komme til Filippinerne

Ninoy Aquino International Airport i Manila (MNL) har fire terminaler. De fleste flyselskaber bruger Terminal 1, undtagen Philippine Airlines (Terminal 2) og Cebu Pacific, Airphil Express og All Nippon Airways (Terminal 3). Terminal 4 er til indenrigsflyvninger.

Hvis du har tilslutningsfly fra Manila, skal du give mindst 3-4 timers transit (og hvis det er muligt, vælg fly, der afgår fra den samme terminal), da indenrigsfly ofte forsinkes, og trafikken mellem terminalerne kan blive overbelastet.

Der er en lufthavnsbus, der kører mellem terminalerne. Prisen er ₱20 og kører cirka hvert 15. minut. Lufthavnstaxier og taxaer med måler (billigere) er også tilgængelige.

Afgående passagerer skal betale et terminalgebyr på 750 ₱ ($16) for internationale flyvninger. Dette betales i området før afrejse, inden du går ind i immigration. US dollars accepteres.

manila-skyline

Manila

 

At komme rundt i Filippinerne

Det kan ikke være nogen stor overraskelse at høre, at den nemmeste måde at rejse på er med fly. Philippine Airlines, Cebu Pacific og Airphil Express flyver indenrigsflyvninger, der forbinder de mest populære turistdestinationer. Alle har internet booking systemer. Andre små operatører leverer tjenester til specifikke feriesteder. Priserne er normalt billige, men mange fly er turboprop med begrænset bagagerum.

 

Hvornår skal Besøg

Filippinerne har en kompleks blanding af tropisk regnskov, tropisk monsun og fugtigt subtropisk vejr. Rejsende kan forvente relativt høje temperaturer, masser af luftfugtighed og enten masser af solskin eller nedbør eller begge dele. Der er to årstider – den våde sæson og den tørre sæson – selvom nogle områder har regn hele året rundt.

Sommermonsunen strækker sig fra maj til oktober, bringer masser af regn og det årlige angreb af farlige tyfoner mellem juli og oktober. Vejrmæssigt er den bedste tid på året at besøge Manila fra slutningen af ​​december til april. Boracay er bedst at besøge mellem oktober og april.

 

Visa

De fleste turister kan rejse ind i Filippinerne uden visum i 21 dage (dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder, og du skal have en returbillet).

Bemærkelsesværdige undtagelser er indehavere af Hong Kong SAR pas, British National Overseas (BNO) pas, portugisiske pas udstedt i Macao og indehavere af Macao SAR pas, som kun kan komme ind i op til 7 dage uden visum.

 

Sprog

Der er to officielle sprog - filippinsk og engelsk. Filippinsk, baseret på tagalog, er nationalsproget, men engelsk tales også meget.

 

Penge

Valutaen i Filippinerne er Peso (PhP) og Centavo. Et hundrede Centavos er lig med en Peso. Udenlandsk valuta kan veksles på dit hotel, bank eller autoriserede pengeforretninger (inklusive nogle i større stormagasiner).

Det er ulovligt at veksle penge andre steder. Kreditkort og debetkort inklusive American Express, Visa og MasterCard accepteres bredt.

Det kan være dyrt at bruge udenlandske kontantkort ved pengeautomater, da lokale banker opkræver 200 INR pr. transaktion. Vi anbefaler, at du tager så mange kontanter, som du føler dig tryg ved at bære, og veksler én gang i landet.

 

Telefon og internet

WiFi er bredt tilgængeligt i indkøbscentre og hoteller. GSM-mobiltelefoner fungerer i Filippinerne, og 3G er bredt tilgængeligt. Hvis du planlægger at bruge din telefon meget, foreslår vi, at du køber et lokalt forudbetalt SIM-kort - især hvis du har en iPhone eller lignende og ønsker billig dataadgang til Grindr.

 

Drikkevand

Vandforsyningen i Metro Manila anses for at kunne drikkes, men rejsende ønsker måske at holde sig til flaskevand.

 

Elektricitet

220 volt 60 Hz i det meste af landet ved hjælp af enten amerikansk og europæisk stil.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.