Admiral Duncan Pub

LGBT + landemærker i London

LGBT + vartegn i en af ​​verdens homoseksuelle byer

London har været et knudepunkt for LGBT + -kulturen siden det 18. århundrede, da pubber og kaffehuse blev populære blandt homoseksuelle mænd, der søgte forbindelse - kendt som Molly Houses. LGBT + -folk fortsatte med at søge tilflugt i byen siden da og dannede samfund og satte deres præg på gaderne i hovedstaden. Det var dog først i anden halvdel af det 20. århundrede, at de, der ikke identificerede sig som heteroseksuelle og cisgender, var i stand til at leve åbent og offentligt. Dette betyder, at London er en skattekiste af LGBT + landemærker, der ikke kun eksemplificerer modet og stoltheden hos byens LGBT + -befolkning, men også dets tidligere og mere hemmeligholdte historie.

Alan Turing-statue

De fleste mennesker vil genkende Alan Turings navn, og de fleste vil sandsynligvis også være opmærksomme på hans banebrydende databehandling, som mange nævner som en drivkraft bag det allierede nederlag i Nazityskland. Imidlertid blev Alan Turing i 1952, blot syv år efter at hans geni reddede landet, retsforfulgt for homoseksuelle handlinger. Turing indvilligede i at gennemgå kemisk kastrering som et alternativ til fængsel, men de fysiske og mentale belastninger af den barbariske procedure var for store for Turing, der i sidste ende tog sit eget liv kun 16 dage før hans 42. fødselsdag.

Ud over en officiel tilgivelse fra premierministeren mindes Turing i dag, men en skulptur på St. Mary's Terrace, Paddington og besøgende efterlader ofte blomster og beskeder til dette originale LGBT + -ikon.

Virginia Woolfs hjem

Virginia Woolfs hjem

Virginia Woolf betragtes af mange for at være en af ​​de vigtigste modernistiske forfattere i det 20. århundrede, og hendes mest berømte værker betragtes som dygtige i britisk litteratur. Det var imidlertid Woolfs roman fra Orlando i 1928 og historierne og brevene, der inspirerede den, der gør hende til mange hjem LGBT + vartegn.

Orlando blev inspireret af Woolfs 10-årige affære med andre London-romanforfattere Vita-Sackville West. På trods af at begge kvinder var gift med mænd, engagerede de sig i et lidenskabeligt og forbudt forhold, der begyndte efter møde på en fest i 1922.

Virginia Woolf boede i flere huse i London, og interesserede kan besøge både hendes barndomshjem i Kensington såvel som Tavistock Square-huset, hvor hun skrev fru Dalloway.

Highbury Fields

Highbury Fields

I november 1970 holdt over 100 medlemmer af Gay Liberation Front det, der ofte menes at være Storbritanniens første protest mod homoseksuelle rettigheder på Highbury Fields i Islington. Gruppen demonstrerede mod politiet fangenskab af Louis Eakes, et fremtrædende medlem af det lokale LGBT + samfund. Mange anerkender begivenhederne den aften på Highbury Fields som en katalysator for den homoseksuelle rettighedsbevægelse, der fulgte.

I 2000 blev en plade afsløret i parken for at fejre indsatsen fra dem, der stod op for sig selv og viste beundringsværdigt mod den aften og gennem hele kampagnen for homoseksuel befrielse. Pladen er et af de mest betydningsfulde LGBT + vartegn og et besøg værd, de omkringliggende Highbury Fields er et afslappende og naturskønt sted midt i hovedstaden.

Homoseksuelle Word-boghandelen LGBT-vartegn

Homoseksuelle boghandlen Word

Mange LGBT + -filmfans vil straks bemærke Gays the Word-boghandlen fra 2014-filmen Pride. Baseret på virkelige begivenheder skildrede filmen boghandlen som mødested for homofile og lesbiske Support the Miners, en af ​​de tidligste og mest indflydelsesrige LGBT-rettighedsgrupper i Storbritannien. Gays the Word er Englands eneste boghandel dedikeret til at levere LGBT + -fokuseret materiale og har siden åbningen i 1979 været et knudepunkt for queer-kultur i hovedstaden. På trods af mange tilbageslag, herunder ekstrem lejeinflation, hadefulde angreb og nedsat fodfald, tilbyder Gays the Word fortsat en række LGBT + -bøger fra hele verden.

Admiral Duncan Pub, LGBT-vartegn

Admiral Duncan Pub

En af de første homoseksuelle barer i Storbritannien, The Admiral Duncan pub serverede sine første kunder i 1832 og blev formet af sin placering i Soho til en af ​​byens bedst etablerede homoseksuelle pubber. Puben blev overskriftsnyheder, da det var stedet for landets værste homofobe angreb i 1999. Neglebomben sprængt inde dræbte 3 og sårede 70. Besøgende på puben i dag vil bemærke mindekronekronen hængende i baren samt en plak i i nærheden af ​​St Anne's Gardens.

På trods af angrebet er Admiral Duncan stadig et populært og livligt vartegn i ikoniske Soho og er kendt for sin indbydende og venlige atmosfære samt sine ugentlige kabaretforestillinger.

LGBT-vartegn

Oscar Wilde-statuen

En samtale med Oscar Wilde blev afsløret i 1998 i det centrale London. Statuen er et af Londons nyeste LGBT+ vartegn og viser busten af ​​Wilde, der ryger en cigaret og vender mod en del af installationen designet til at gøre det muligt for forbipasserende at stoppe op, sidde og have en "samtale" med den litterære og LGBT+ legende selv.

På trods af at han producerede utallige værker af meget berømt poesi, tilbragte Oscar Wilde to år i fængsel og tre i eksil i en tid, hvor det var ulovligt at være homoseksuel. Skulpturen sidder i udkanten af ​​Londons teaterområde, en vigtig placering i den fremtrædende dramatikers liv.

Læs mere: Londons fedeste kvarterer.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i London

Gennemse et udvalg af ture i London fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in London til din rejseFå din guide