Travel Gay møder Stephen Fry

Travel Gay møder Stephen Fry

Stephen Fry, der offentligt har talt om sine psykiske udfordringer, fortæller os om, hvordan han håndterede pandemien.

I sin tale med vores chefredaktør Darren Burn diskuterer Stephen Fry, hvordan du holder dig afkølet i lås, hans synspunkter på James Corden, og om homoseksuelle karakterer skal spilles af homoseksuelle skuespillere, møder homofobe præster i Uganda og interviewer præsidenten for Brasilien og hvor han håber at rejse med sin mand efter pandemien.

Han behøver ingen introduktion. Stephen Fry har et af verdens mest anerkendte ansigter og stemmer – noget der uden tvivl kom fra at læse alle lydbøgerne til Harry Potter. Han er lige så meget komiker som en seriøs historiefortæller, han vandt en pris for sin utrolige dokumentar Derude som udforskede homofobi rundt om i verden, også i lande som Rusland, Brasilien og Uganda.

Stephen, der er kendt homoseksuel, skændte engang om sin seksualitet: "Jeg formoder, at det hele begyndte, da jeg kom ud af livmoderen. Jeg kiggede tilbage på min mor og tænkte ved mig selv: 'Det er sidste gang, jeg går op i en af ​​dem'. ."

 

Se det fulde Stephen Fry-interview

 

 

Udforsk verden som LGBT+ -rejsende

 

Stephen reflekterede over sine mange rejser med os, men også nuancerne ved at rejse som homoseksuel mand: "Vi kan lulle os selv ind i en falsk følelse af sikkerhed, fordi tingene i Vesten er blevet så meget bedre i vores liv. Ideen om, at da jeg voksede Jeg kunne gifte mig med den mand, jeg elskede, var bare utænkeligt. Og at jeg aldrig skulle tænke på at tage en defensiv stilling, når jeg skulle ud eller lade som om, jeg ikke var homoseksuel."

"I nogle af de mest homofobiske lande er det meget almindeligt at se mænd holde i hånd offentligt. Så folk tænker 'jeg kan have min arm om min ven, og jeg kan kysse på gaden'. Og så bliver man chokeret over at opdage, at du får kastet frugt efter dig eller bliver jaget ned på gaden for tilsyneladende uhyrlig opførsel. Så jeg synes, at homoseksuelle rejsende skal være smarte. De skal slå op i det land, de skal til, og se, hvad dets rekord er med hensyn til LGBT-rettigheder ."

 

Lyt som en podcast

 

Lyt på Apple Podcasts Lyt på Google Podcasts Lyt på Spotify

 

Stephen Frys syn på virkningen af ​​sociale medier

 

Stephen har notorisk haft et kærligheds- / hadforhold til sociale medier, men Stephen Frys Twitter følgende er en loyal, der står på næsten 13 millioner.

På homoseksuelle mænd og den indflydelse, sociale medier kan have på dem, når de ser de mejslede og tonede kroppe af andre homoseksuelle mænd, sagde han: "Der er meget forherligelse af en bestemt type krop, som jeg altid har hadet. har aldrig haft den slags krop! Og faktisk, hvis du lever længe nok, ændrer din hjerne sig faktisk, og du begynder at se på den slags perfekte kroppe som fysisk grimme. Tænk på, hvad der foregår indeni. Det er sjovere og gavnlig for verden."

Og han bekymrer sig om sociale mediers effekt på unge. "Nogle gange knækker mit hjerte en smule, når jeg læser et meget ømt og sødt indlæg på nettet, og jeg bemærker, at det måske blev lagt op for fem timer siden, og at det ikke har et eneste like, retweet eller svar. Og det synes jeg er lidt trist, men på den anden side, det er derude, jeg så det, og måske en anden så det. Og problemet er, at sociale medier opbygger folks forventninger. Børn, der føler, at upopulære på sociale medier kan blive selvmordstruede, de tager bogstaveligt talt sig selv ihjel, fordi de har mistede følgere den dag, eller ingen har retweetet. Den slags pres er forfærdeligt, fordi jeg kan huske, de fleste mennesker kan, følelsen af ​​at være upopulær i skolen."

 

Stephen Fry på lige skuespillere, der spiller homoseksuelle roller

 

Stephen Fry taler om sin mentale sundhed (Foto: Stephen Fry (kredit: Claire Newman Williams)Foto til højre: Stephen Fry (kredit: Claire Newman Williams)

Der har været meget snak på det seneste om, hvorvidt man skal være homoseksuel skuespiller for at spille en homoseksuel karakter. Russell T Davies' nylige tv-show It's A Sin præsenterede AIDS-krisen fra et britisk perspektiv. Showet viste sig at være et kæmpe hit, og Stephen spillede en fiktiv Tory MP i programmet. Hvad er hans holdning til Russell T Davies' forslag om, at homoseksuelle skuespillere bør spille homoseksuelle roller? "Jeg tror, ​​Russell havde fuldstændig ret. I tilfældet It's A Sin er der noget magisk ekstra ved at vide, at drengene selv er unge homoseksuelle mænd. De gik glip af krisen, fordi de er alt for unge. Så der er en slags når du ser det, føler du, hvordan de drenge kunne have været os, især for de yngre mennesker, der så på."

Men Stephen er ikke enig i, at man skal være homoseksuel for at spille alle homoseksuelle roller. "Jeg tror ikke, da Russell sagde, at han mente, at det var sandt for alt drama for alle tider. Han mente bare for dette projekt, at det på en eller anden måde har en særlig resonans."

Stephen udfordrede også ideen i Hollywood, der betød, at James Corden kunne nomineres til en Golden Globe, mens Jonathan Bailey (den åbenlyst homoseksuelle skuespiller i Bridgerton) tidligere har sagt, at han blev rådet til ikke at komme ud som homoseksuel.

"Jeg ønsker ikke at føje til det had, James Corden modtager [for den rolle]. Jeg må sige til hans forsvar, at uanset hvilken præstation, der ender på film, er instruktørens ansvar. Så Ryan Murphy er skyld der, ikke James. Han skulle have sagt, at han skulle slå det ned og ikke tage på lejr, slem 1970'er-figur."

"I tilfælde af, at skuespillere ikke får lov til at komme ud og får at vide, at det vil skade deres karrierer, er det chokerende, at det stadig er tilfældet i Los Angeles. Jeg interviewede [i Out There] en mand, hvis job er at de-gay folks stemmer Jeg mødte en skuespiller, som fik at vide, at han var fantastisk til en rolle, men at han 'ikke kunne have en homoseksuel stemme'."

 

Stephen Fry om mental sundhed under pandemien og lockdown

 

Vi spurgte Stephen, hvad han lærte om sig selv under pandemien. Notorisk åben om sine egne mentale sundhedsudfordringer sagde han: "Jeg har forsøgt at lære at tilgive mig selv i dage, der ikke er gode. Du ved, der er dage, hvor jeg står op, og jeg bare ikke kan få mig selv på arbejde. eller for at foretage det telefonopkald eller vaske den gryde. Jeg tænker: "Kom nu Stephen, hvad er der i vejen med dig? Du er så heldig. Du har det her dejlige hus, du har alle disse muligheder og så videre, du har intet at klage over."

"Der er ingen lockdown rigtigt. Og igen, sociale medier kan være til gene her, fordi man ser, hvor perfekte de kager er, som andre mennesker bager. Og hvor smukke og smukke deres haver er. Men faktisk er det den forkerte ting at fokusere på. Vi kommer alle igennem det her på forskellige måder - der er ingen rigtig eller forkert måde. Tiden ændrer sig hver uge. Nogle gange trækker en dag, og nogle gange går den så hurtigt, at du føler dig flov."

Stephen Fry i Sydamerika

Foto: Stephen Fry i Sydamerika

 

Stephen Fry om homoseksuelle rettigheder rundt om i verden

 

 

LGBT + rettigheder i Uganda

 

Vi diskuterede hans dokumentarfilm derude, hvor Stephen stødte på homofobe figurer over hele verden. I Uganda mødte han homofober fra både den politiske verden og kirken. Uganda anses bredt for at være et af de mest homofobe lande på jorden. Vi spurgte ham, hvad der motiverede pastorens homofobi. Var det religion eller mere?

"De [plejer at blive] støttet af amerikanske religiøse grupper, der meget selvbevidst forsøger at få fodfæste i Afrika for deres mærke af pinse. At være præst i Uganda er et magtgreb. Præster har et stort publikum, store menigheder."

"De begynder at få fjernsyn, de får penge. De bliver etablerede, de har en stemme. Det latinske ord for præst betyder hyrde. De tænker på deres menigheder som deres får, og jo flere får de får, jo rigere er de. Nogle af de er virkelig meget ligetil i det. De ved, at for at kunne differentiere sig fra andre præster, skal de have et synspunkt, og homoseksuelle som syndebukke arbejder. Homoseksuelle er outsidere, der er indeni, hvilket gør os til en trussel. Det er nøjagtig det samme som kommunister i 1950'ernes Amerika."

 

Mellemøsten - Homoseksuelles rettigheder i Saudi-Arabien

 

Stephen talte om at blive inviteret til steder som Saudi-Arabien, og hvordan det hænger sammen med ham, når det kommer til deres dårlige resultater med LGBT+-rettigheder, herunder død for homoseksuelle. "Jeg er blevet bedt om at aflægge goodwill-besøg i Saudi-Arabien. Jeg er vagt kendt der, og de siger, at de vil vise mig, at det ikke er, hvad jeg tror, ​​det er."

Men han indrømmer, at det er komplekst. "En ven sagde til mig, at hvis Vesten stopper enhver støtte til Saudi-Arabien, er Rusland og Kina kun alt for ivrige efter at skabe meget stærke forbindelser med deres land. Er det en god ting for verden? Og så bliver man straks trukket ind i kompleksiteten af ​​verdensrelationer og verdenspolitik, og jeg formoder, at der er en mening med det."

 

Ruslands "lov om homoseksuelle propaganda"

 

LGBT+ rettigheder i Rusland blev forværret i 2013, da den såkaldte "homopropagandalov" blev vedtaget. Den svarede i sit omfang til Storbritanniens § 28-lov, der var på plads fra 1988 til 2003. Stephen dækkede nedgangen af ​​LGBT+-rettigheder i Rusland i samme dokumentar. "Jeg talte med politikeren i Skt. Petersborg, som indførte en lov, der forbød promovering af LGBT-livsstilen som værende normal eller svarende til en straight livsstil. Enhver, der talte godt om eller antydede normalitet over for homoseksuelle forhold, brød denne lov. Der var en stærk tro på, at denne lov ville blive overført til Dumaen og blive føderal russisk lov, og det gjorde den faktisk."

"Jeg er også jøde, og vi kender alle historierne om, hvad der skete med jøderne i Europa: hvordan de blev udpeget for denne form for særligt had og skyld. Vi ser det ske igen med homoseksuelle mennesker og den nativistiske højrefløj. Når hvis du blander nationalisme og en eller anden form for ortodoks religion, får du blodet fra homoseksuelle, der løber på fortove. Bøsser er dem, der vækker den mest primære frygt."

 

Møde med Jair Bolsonaro i Brasilien

 

Brasilien's præsident Jair Bolsonaro er en ude og stolt homofob. Han har fremsat mange anti-homo-bemærkninger gennem årene, ikke mindst til Stephen Fry, da han interviewede ham, da han var senator. Bolsonaro flirtede med ideen om, at COVID var en fup og bad det brasilianske folk om at stoppe med at håndtere det "som bøffer".

Stephen diskuterede eftervirkningerne af mødet med Brasiliens nuværende præsident: "Det ironiske er, at lige efter interviewet gik jeg for at se Sao Paulo Gay Pride-paraden. Det er den største i verden og størrelsen af ​​den, skuespillet ved det, glæden ved det, fællesskabet med det, det var så storslået, at jeg tænkte, ja, du ved, de har en mærkelig senator, som er en højreorienteret militærfascist, men se på landet, de er så åbne og accepterende. var en gay pride-parade i modsætning til noget andet, jeg havde set før. Gud mig, brasilianerne ved, hvordan man gør det."

 

Stephen Fry om Grækenland

 

 

Fest i Mykonos og udvider dit sind ved Parthenon

 

Stephen har også skrevet en række bøger om det antikke Grækenland. Så når han besøger Grækenland vil han drikke kl Jackie O's eller udforske ruinerne af den antikke verden? "Det fantastiske ved Grækenland er, at du kan begge dele. Du kan nyde det Mykonos som en belønning for din kulturelle trawling tidligere. Jeg elsker Grækenland og den effekt det har på min selvfølelse og historie. At være på det sted, hvor så mange helteskikkelser var, og hvor så meget af vores civilisation blev født, er en enorm fornøjelse. Derudover er det bare så smukt. Himlen er særlig blå over Grækenland. Havet er særligt blåt, stenene er hvide, græsset grønne og blandingen af ​​dem alle er så magisk for sanserne."

Og når det kommer til folk, der tror, ​​at kulturelle og historiske rejser er for den ældre generation, siger Stephen: "Der er en generel følelse af, at kulturelle ferier er for ældre mennesker; at folk i tresserne begynder at tage på krydstogter. Jeg synes, det er en skam, at der er en slags aldersapartheid om det. Jeg tror, ​​at unge mennesker ikke kun vil ligge på en strand og sjaske og drikke cocktails. Der er sådan en fornøjelse at få, hvis man kuraterer det på den rigtige måde."

 

Stephen Frys post-pandemiske bucket list

 

Når det kommer til at rejse, er én ting sikkert - alle ønsker at komme derud igen efter 2019/2020-pandemien, og Stephen Fry er ingen undtagelse.

"Min mand og jeg elsker at rejse og være ældre [end ham], jeg har været flere steder. Vi kigger på det sydlige Stillehav. Jeg har været i Bora Bora, men jeg har ikke været andre steder i regionen . Der skal være meget mere ansvarlige rejser i den post-pandemiske periode. Jeg vil bestemt gerne tage hen et sted varmt og solrigt, og jeg tænkte måske Brasilien, sjovt nok!"

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i London

Gennemse et udvalg af ture i London fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in London til din rejseFå din guide