Weimar

Oplev Weimar Berlin

Livet er en kabaret, gammel kammerat

Weimar-perioden varede fra 1918 til 1933. Efter Tysklands nederlag i 1. verdenskrig abdiserede Kaiser, og Tyskland blev tvunget til at tage det fulde ansvar for krigen. Den økonomiske byrde førte til hyperinflation, som du uden tvivl husker fra skolen. På trods af politisk og økonomisk kaos blomstrede den tyske kultur i de brølende tyverne.

Weimar-kulturen minder om røgfyldte kabareter, Bauhaus-arkitektur, banebrydende film og verdens første fuldt udbyggede, synlige homoseksuelle scene. Berlin var ganske enkelt oversvømmet med homoseksuelle barer i Weimar-æraen. Det var en dekadent tid, hvor sociale og seksuelle eksperimenter var dagsordenen.

Goodbye To Berlin af Christopher Isherwood, senere tilpasset til skærmen som Cabaret, fanger den kinetiske energi i Weimar Berlin. Berlin var den mest liberale by i verden. Desværre var livet ikke en kabaret - sangen skulle være ironisk, ser du. Hitlers opståen i 1933 bragte Weimar-æraen til ophør, og Tysklands mørkeste kapitel begyndte.

I dag anses Berlin for at være den mest liberale by i Europa og sandsynligvis verden. Det er bestemt den smukkeste by. Ånden fra Weimar-æraen overlevede ud over nazitiden, og den blomstrer den dag i dag. Hvis der ikke var nogen Weimar, ville der ikke være nogen Berghain.

Tænk på Marlene Dietrich i den blå engel, der synger Falling In Love Again, eller Liza bælter penge. Det er Weimar-kultur. Smart, ironisk, fatalistisk og næsten umuligt chic. Det er den ånd, der trækker mange af os til Berlin. Denne kombination af høj kultur og vild hedonisme. Så kan du stadig se spor af Weimar-æraen i Berlin i dag? Du kan helt sikkert, Mein Herr. Her er vores guide til Weimar Realness i Berlin.

Berlin

Babylon Biograf

Biografen blomstrede i Weimar-æraen. Tænk på Fritz Langs Metropolis, Das Cabinet des Dr Caligari og Marlene Dietrichs samarbejde med Josef Von Sternberg. Greta Garbo faldt endda ned til Weimar Berlin for at lave tyske film, inden hun flyttede til Hollywood. Tysk biograf var i en kort periode den mest kulturelt betydningsfulde, før den blev formørket af amerikansk biograf.

Besøg Babylon Cinema nær Rosa-Luxemburg-Platz. Det åbnede i 1929 på højden af ​​Weimar-æraen. Neonskiltet over indgangen transporterer dig tilbage til 1920'erne Berlin.

Berlin

Homoseksuelle barer i Weimar Berlin

Det anslås, at der var over 100 homoseksuelle barer og klubber i Weimar Berlin. Der var mange drag queens – måske flere, end du finder i New York i dag. Med så mange kabareter var det en fantastisk tid for scenekunsten. Drag queens havde utallige spillesteder, hvor de kunne finpudse deres håndværk. Homoseksuelle og lesbiske medier blomstrede også. Der var mange tidsskrifter dedikeret til den homoseksuelle scene. Den jødiske læge Magnus Hirschfeld ledede en af ​​de første homoseksuelle borgerrettighedsbevægelser. Ingen by ville have en så dynamisk homoscene før San Francisco i 1970'erne. Weimars homoseksuelle scene er en påmindelse om, at borgerrettigheder kan vindes og tabes.

Alle Weimar homoseksuelle klubber blev lukket i nazitiden. Du kan få et glimt af en Weimar homoseksuel klub i Eldorado Berlin. Eldorado er nu et supermarked. Eldorados ånd lever imidlertid videre. Det ligger på Schoneberg, hjertet af nutidens homoseksuelle i Berlin.

Das Bauhaus-Arkiv / Museum für Gestaltung

Das Bauhaus-Arkiv / Museum für Gestaltung

Bauhaus er den arkitektoniske stil, der dominerede i Weimar-æraen. Das Bauhaus-Archiv / Museum für Gestaltung er den største samling af Bauhaus-kunst og design. Bauhaus-skolen i 1920'erne var det mest indflydelsesrige college for kunst og design i det 20. århundrede. Du kan deltage i en Bauhaus-tur og lære mere om den stil, der hjalp med at forme Berlin i Weimar-æraen og i dag.

Prinzipal Kreuzberg

Prinzipal Kreuzberg

Prinzipal Kreuzberg er en bar og kabaret, der genskaber Weimar-åndens ånd. Du kan se et Burlesque-show i byen, der opfandt det æstetiske. Dita Von Teese og Dresden Dolls er moderne hyldesthandlinger til den kinky kabaretstil, der opstod i Weimar Berlin. Prinzipal Kreuzberg er lidt pebret, men det er det værd for en aften i Berlin Noir.

Brohan-Museum

Brohan-Museum

Bröhan-museet huser nogle af Berlins fineste Weimar-kunstværker. Da nazisterne kom til magten, forbød de og ødelagde rituelt kunst, som de anså for at være afvigende. Meget af det blev skabt i den afvigende Weimar-æra. Museet har en fremragende samling af art deco- og funktionalismemalerier fra 20'erne og 30'erne.

Berlinische Galerie

Berlinische Galerie, der uden tvivl er det mest berømte kunstgalleri i Berlin, er et besøg værd. Det har et stort udvalg af moderne kunstværker. Udstillingen 'Kunst i Berlin 1880-1980' dækker Weimar-æraen.

Weimar bøger og musik

For at vække din appetit inden din rejse, tjek vores Christopher Isherwoods berlinhistorier. Romanerne og novellerne, han skrev om Weimar Berlin, er samlet i et enkelt bind. De inkluderer farvel til Berlin og Mr. Norris skifter tog. Disse romaner giver indsigt i en homoseksuel engelsk romanforfatter, der gjorde Berlin til sit hjem i Weimar-æraen. Han krøniker den fantastiske klubscene og forventer nazisternes fremkomst.

Ute Lemper er en nutidig tysk sanger med en videnskabelig forståelse af Weimar musik og kultur. Hun samlede de bedste Weimar-sange på sit album, Berlin Cabaret Songs. Hun indspillede to versioner af albummet, en på tysk og en på engelsk. Lyt til hendes fantastiske stemme og tag en tur tilbage i tiden til cabaretbarerne i Weimar Berlin.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Berlin

Gennemse et udvalg af ture i Berlin fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Berlin til din rejseFå din guide