Dietrich

Berlin homoseksuel kultur

Berlin har været et knudepunkt for homoseksuel kultur, siden Marlene Dietrich stod rundt omkring Weimar-kabareterne. I kulturelle termer er Berlin sandsynligvis den queerest by i verden i dag.

Berlin homoseksuel kultur

DDR Museum
Placeringsikon

Karl-Liebknecht-Str. 1, 10178, Berlin, Tyskland

Vis på kort
4
Publikums vurdering

Baseret på 1 stemmer

En af vores foretrukne kulturattraktioner i Berlin, DDR -museet bringer dig ansigt til ansigt med livet bag jerntæppet. Muren delte Tyskland fra 1961 til 1989. Livet i det tidligere øst var meget anderledes. Folk levede med mindre under det sovjetiske system, mens dem i vest nød kapitalismens høje levestandard. Tyskland blev delt på midten.

Gå ikke glip af DDR-museet. Det giver dig et indblik i en tabt verden – en verden, der først sluttede i de sidste tre årtier.
Funktionalitet:
museum

Ugedag: Man-fre: 10-8

Weekend: lørdag: 10-10 søndag: 10-8

Sidst opdateret den: 8 Aug 2023

Schwules Museum *
Placeringsikon

Lützowstrasse 73, Berlin, Tyskland

Vis på kort
4.3
Publikums vurdering

Baseret på 9 stemmer

Berlins Gay Museum blev grundlagt i 1985 og er blevet Europas vigtigste permanente udstillinger af homoseksuel kultur og historie.

Arkivbeholdningen, talrige bidrag til forskning og over tredive (for det meste frivillige) medarbejdere gør Schwules Museum* til en af ​​verdens største institutioner til arkivering, forskning og formidling af LGBTQI-samfunds historie og kultur.

Ændrede udstillinger og begivenheder tager forskellige tilgange til lesbiske, homoseksuelle, trans *, biseksuelle og queer biografier, temaer og begreber i historie, kunst og kultur. Lukket på tirsdage.

Ugedag: 14:00 - 19:00 / 20:00 (lukket tirsdage)

Weekend: 14 - 00 / 18

Sidst opdateret den: 8 Aug 2023

Volksbühne
Placeringsikon

Linienstraße 227, 10178, Berlin, Tyskland

Vis på kort
4
Publikums vurdering

Baseret på 1 stemmer

Volksbühne er et teater i hjertet af det tidligere Østberlin. Det er kendt som byens mest ikoniske teater. Det er vært for regelmæssige shows og begivenheder, herunder mange queer-performance-kunstnere. Mange af de større produktioner vil blive opført med engelske undertekster. Tjek deres hjemmeside for mere info om deres program.

Volksbühne er vært for mange produktioner af en række forskellige kunstnere. Deres program ændrer sig hele tiden.
Funktionalitet:
Teater

Sidst opdateret den: 8 Aug 2023

Kino International
I dag: Mongay - queer filmnat - Hver mandag
Placeringsikon

Karl-marx-allee 33 10178, Berlin, Tyskland

Vis på kort
4
Publikums vurdering

Baseret på 3 stemmer

Kino International er en arthouse-biograf i det tidligere Østberlin. Det blev åbnet i 1960'erne og opstod som et centrum for avantgarden, selvom det lå bag jerntæppet. Det er det vigtigste mødested for Berlins enorme Berlinale-filmfestival hvert år.

Biografen udmærker sig ved sit smarte interiør fra 1960'erne. Du vil blive mødt med en flot udsigt over byen fra baren. Kino International af værter for visninger af queer-film. Det er noget af et kulturelt vartegn i Berlin.
Funktionalitet:
bar
biograf

Sidst opdateret den: 8-Sep-2023

Curated by Girls
Placeringsikon

Berlin, Tyskland

Vis på kort
4
Publikums vurdering

Baseret på 1 stemmer

Curated by Girls er et kunstkollektiv dedikeret til kvindelige og queer kunstnere. Mandlige kunstnere havde adskillige platforme at bruge, men der var kun få dedikeret til kvinder. Laetitia Duveau havde stoppet hullet. Curated by Girls er en online kunstplatform. Det kører også et arrangementsprogram.

Tjek deres hjemmeside for mere information om kommende begivenheder. De har også en stor Instagram-tilstedeværelse.
Funktionalitet:
kunst kollektiv

Sidst opdateret den: 8 Aug 2023

The Ballery
Placeringsikon

Nollendorfstraße 11, Berlin, Tyskland

Vis på kort
The Ballery er et kunstgalleri og et kunstgalleri med base i Schöneberg, Berlins pulserende homodistrikt. Det er et rum, der nærer nogle af de mest dynamiske og eksperimenterende kunstnere. Deres udstillinger skifter jævnligt, så tjek deres hjemmeside for at se, hvad der er på.

En bemærkelsesværdig udstilling, de var vært for i 2019, Laurence Rasti - Der er ingen homoseksuelle i Iran, udforskede livet for homoseksuelle iranske flygtninge.
Funktionalitet:
Kunstgalleri

Ugedag: Mandag-tirsdag: Lukket Weds-fre: 3-7

Weekend: Lør: 1-6 Søn: lukket

Sidst opdateret den: 8 Aug 2023

Spinnboden
Placeringsikon

Anklamer Straße, 10115 Berlin, Tyskland, Berlin, Tyskland

Vis på kort

Spinnboden - Archive for the Discovery and Preservation of Woman Love, eller blot Spinnboden, er et projekt skabt af den lesbiske gruppe Homosexual Action West Berlin i 1973 med det formål at arkivere lesbisk historie. 

I dag er Spinnboden Europas ældste og største lesbiske arkiv. Spinnboden er vært for arrangementer og bogklubber og giver folk mulighed for at låne deres arkiver med bøger, magasiner og andet materiale for at støtte akademisk forskning.

Hverdag: onsdag og fredag: 14-00

Weekend: Lukket

Sidst opdateret den: 7-Sep-2023

  Prinz Eisenherz Bookstore
  Placeringsikon

  Motzstraße 23, 10777 Berlin, Tyskland, Berlin, Tyskland

  Vis på kort

  Elskere af queer-litteratur strømmer til Prinz Eisenherz Boghandel, som kan prale af et bredt udvalg af queer-bøger, magasiner og dvd'er. Boghandlen blev grundlagt i 1978 af homobevægelsesaktivister og har leveret anbefalinger og vært udstillinger for LGBTQ-samfundet i Berlin.

  Ugedag: 10: 00-20: 00

  Weekend: Lør: 10:00-20:00; Søn: Lukket

  Sidst opdateret den: 7-Sep-2023

  Har vi noget galt?

  Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.

  Bog A Travel Gay Godkendt hotel