Kærlighed og modstand: Stonewall 50 @ NYC Public Library

LGBT + landemærker i New York

LGBT + historiske og kulturelle højdepunkter i Big Apple.

For mange LGBT + -amerikanere har det været en selvfølge at flytte til New York. Det er stedet, du går hen for at undslippe konservatisme fra småbyer og finde din stamme. I de senere år er de sociale holdninger blevet liberaliseret, og New York fast ejendom er steget i luften. At flytte til New York er mindre nødvendigt, og i mange tilfælde ikke økonomisk klogt.

Når det er sagt, forbliver New York et homoseksuelt mekka og en af ​​verdens største kulturelle smeltedigler. Du finder LGBT-vartegn i hele byen. Nogle er velkendte, andre mindre. Her er vores højdepunkter: LGBT + landemærker, du skal se mindst en gang.

The Stonewall Inn

 

The Stonewall Inn

 

Dette er den mest berømte homoseksuelle bar i New York, og verden kommer til at tænke på det. Stonewall Inn blev plyndret af politiet i 1969. Det var ret rutinemæssigt: homoseksuelle barer blev ofte plyndret i disse dage. Under et raid blev folk ofte arresteret, deres navne blev trykt i papirerne den følgende dag, hvilket fik dem til at miste deres job i mange tilfælde og ansigt blive udstødt af deres familier. Den skæbnesvangre nat i 1969 kæmpede lånere tilbage og startede den homoseksuelle befrielsesbevægelse.

WorldPride 2019 blev afholdt i New York, og det markerede halvtredsårsdagen for The Stonewall Uprising. Stonewall Inn er det mest ikoniske LGBT + vartegn i New York City. Det ligger i Greenwich Village, og det går stadig stærkt.

New York City AIDS Memorial

 

New York City AIDS Memorial

 

New York i slutningen af ​​70'erne og begyndelsen af ​​80'erne var disco centralt. Kriminalitetsraten kan have været meget høj, men folk festede som vanvittige. Tidsånden blev legemliggjort af Studio 54. Det virkede som om festen aldrig ville ende.

En mystisk sygdom begyndte at sprede sig og påvirkede det homoseksuelle samfund uforholdsmæssigt, og festen sluttede brat. Den bedste del af en generation af LGBT + -folk blev udslettet af AIDS-krisen. AIDS-mindesmærket fejrer livet for over hundrede tusind borgere, der døde af sygdommen. Det blev designet af kunstneren Jenny Holzer.

Judson Memorial Church

 

Judson Memorial Church

 

Findes der sådan noget som en homoseksuel kirke? Måske har Studio 54 engang tjent et sådant formål. I disse dage kan man sige, at det at se Drag Race er som en queer hellig nadver. Der er dog en LGBT+ kirke, og den er i New York - hvor skulle den ellers være?

I 60'erne og 70'erne var Judson Memorial Church et paradis for LGBT + sammenkomster og avantgardekunst. Under AIDS-krisen blev den en aktivistkirke og støttede dem, der led af sygdommen. Det er endda vært for en årlig Gay Pride søndagstjeneste. En betydelig procentdel af menigheden er LGBT +.

Housing Works Boghandel Cafe & Bar

 

Housing Works Boghandel Cafe & Bar

 

Grundlagt af aktivister i 90'erne, er denne boghandel vært for mange LGBT + -begivenheder. Det er et godt sted at gennemse, læse og nyde lidt nedetid i en ellers hektisk by. Alt overskud doneres til velgørenhedsorganisationer, der hjælper hjemløse.

Leslie-Lohman Museum

 

Leslie-Lohman Museum

 

En absolut must-see, denne af New Yorks vigtigste LGBT + vartegn. Det er beliggende i SoHo, og det er helt dedikeret til at fremvise værker fra queer kunstnere. Nogle værker er af verdensberømte kunstnere som Andy Warhol og David Hockney. Andre er af mindre kendte kunstnere, hvis værker måske er blevet glemt, hvis det ikke var for Leslie-Lohman Museum.

Lesbisk Herstory Arkiv

 

Lesbisk Herstory Arkiv

 

Verdens største samling af lesbiske dokumenter findes her i Park Slope, Brooklyn. Perfekt til akademiske forskere og hobbyfolk, der ønsker at forbedre deres viden om Herstory. Mange liv og begivenheder ville gå tabt i historien, hvis det ikke var for arkiver som denne.

 

Bemærkelsesværdige tanker

 

Ansonia Hotel på Upper West Side kan ligne ethvert andet eksklusivt hotel i New York. Det er et stort vartegn for LGBT +: her blev en ung Bette Midler opdaget, da hun optrådte i homoseksuelle badehuse i 70'erne.

Carnegie Hall er et af de mest berømte teatre i New York. Det var her Judy Garland spillede sit legendariske show tilbage i 1961. Livets album fra showet ejes af alle homoseksuelle mænd i en bestemt alder. Rufus Wainwright genskabte sit show i Carnegie Hall i 2006.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i New York City

Gennemse et udvalg af ture i New York City fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in New York til din rejseFå din guide