Ting at gøre i New York

Ting at gøre i New York

Højdepunkterne i Amerikas største by - The Big Apple

Der er ingen mangel på ting at lave i New York. Du kan bruge hele livet på at udforske det store æble. Det er værd at se nogle af de klassiske turistattraktioner. De omfatter nogle af verdens mest ikoniske vartegn, såsom Empire State Building og MET Museum.

Du kan få en stor kulturfix i New York, spise fantastisk mad, shoppe indtil du slipper og feste hele natten. Det er af en grund hyldet som verdens mest spændende by. Som den legendariske queer-skribent Quentin Crisp sagde: "I det øjeblik, jeg så New York, ville jeg have det."

Times Square

Det er meget turistet, men det er et must. New Yorkere sætter ofte en ære i at undgå Times Square. Det fanger dog noget af essensen af ​​New York. Al storheden og spændingen. Når du kigger op på skyskraberne og blinkende reklametavler, ved du virkelig, at du er i New York.

Times Square plejede at være lidt kantet. Du vil snuble over voksenunderholdningsbutikker og street hustlers. Rudi Giuliani overvågede en hurtig gentrifikationsproces i 90'erne og ryddede op i skyggen. Nogle takker ham for hans indsats, andre ser det som kulturel hærværk. Uanset hvad er New York en by i konstant tilstand. Det er det, der gør det så spændende. Uanset om New York-borgere kan lide det eller ej, er Times Square det sted, du skal hen for at starte dit New York-eventyr.

Times Square

Broadway

Du kan slentre til Broadway fra Times Square. Det er værd at udforske New Yorks legendariske teaterdistrikt i løbet af dagen. Du vil se de store teatre og billboards for de seneste stykker. New York har uden tvivl verdens største teaterscene.

Broadway er enormt konkurrencedygtig. En dårlig anmeldelse i New York Times på åbningsaften kan sænke en produktion og mange menneskers drømme ned i afløbet. Men hvis et show rammer det store – for at bruge et New York-udtryk – så står de store og de gode i kø uden for stjernens omklædningsrum.

Du bør se mindst ét ​​Broadway-show, mens du er i New York. Det er en tradition. Broadway-shows har været med til at forme amerikansk kultur.

Urbane eventyr

New Yorks homoseksuelle barer

New York har en af ​​verdens bedste homoseksuelle scener. De fleste af New Yorks homoseksuelle barer og klubber kan findes i Hell's Kitchen, et af de ikoniske distrikter på Manhattan. Vi har sammensat en mere dybdegående guide til Hell's Kitchen homoseksuelle scene for dem, der ønsker at bruge mere tid der.

Greenwich Village og East Village har også homoseksuelle scener. Et absolut must er stenmur kro, USAs mest legendariske homoseksuelle bar og fødestedet for den homoseksuelle befrielsesbevægelse.

Brooklyn homoseksuelle barer bidrager også til den stadigt voksende homoseksuelle scene. Denne del af New York er blevet noget af et hipsters paradis. Det er meget trendy og hjemsted for mange af New Yorks LGBT+ indbyggere. Læs mere: En homoseksuel guide til Brooklyn.

Homoseksuelle par i Central Park New York

central Park

Central Park er en stor park lige i hjertet af Manhattan. Det er en bucolic oase i en stor, travl by. Alle film i New York har mindst én scene i Central Park. Det er blevet symbolsk for byen. Det skubber også værdien af ​​den fast ejendom, der omgiver den. Du finder nogle af verdens dyreste huse med udsigt over parken. Du finder også Dakota-bygningen, hvor John Lennon mødte sin grusomme ende.

Det er gratis at udforske Central Park. Sørg for at gå en tur rundt. Central Park er på 843 acres og tiltrækker over 40 millioner besøgende hvert år. Central Park er kendt som New York Citys lunger.

Metropolitan Museum of Art New York LGBT

MET-museet

Et af verdens største museer, MET er lige så berømt for Anna Wintours årlige galla, som det er for den uvurderlige kunst, den indeholder. De højeste niveauer i berømthedsverdenen sashay i MET Gala og sætter sociale medier i brand med deres tøj. At blive inviteret er et tegn på ens forhøjede sociale status. At ikke blive inviteret er en påmindelse om, at du ikke bor blandt de øverste niveauer i det høje samfund.

MET viser 5000 års kultur og historie. Du kan komme med på en guidet tur og se nogle af højdepunkterne. Du kan også fokusere på et bestemt interesseområde, såsom egyptisk kunst. Du kan bruge et helt liv på at udforske MET.

Empire State Building

Højdepunktet - bogstaveligt talt - i art deco. Empire State tårner sig op over New York. Det blev bygget i begyndelsen af ​​1930'erne, og det er blevet synonymt med New York. Empire State er i bund og grund verdens mest berømte kontorbygning. Det er et must-see, når du er i New York.

Der er 103 etager. Det er meget stort. Du kan tage elevatoren til de øverste etager og nyde panoramaudsigten over byen. Det tiltrækker omkring fire millioner besøgende hvert år. Det er blevet kåret som USAs foretrukne stykke arkitektur.

9/11 Mindesmærke og museum

New Yorks mørkeste kapitel begyndte den 9/11/2001. Alle husker, hvor de var, da nyheden kom. Angrebet kostede 2,997 mennesker livet. Du kan besøge mindesmærket på stedet for World Trade Centre. Navnene på alle dem, der mistede livet, er indskrevet på mindesmærket. Den blev åbnet den 09/11/2011 for at markere tiårsdagen for angrebet.

Mindebassinerne er hver især tæt på en hektar store. Tilsammen udgør de de største menneskeskabte vandfald i Nordamerika. Bassinerne er placeret, hvor Nord- og Sydtårnet engang stod.

Staten Island færgen

Europa kan have gratis sundhedspleje, men New Yorkere har en gratis færge mellem New York og Staten Island. OK, gratis sundhedspleje kan være at foretrække, men denne færge er ikonisk. Nogle vil sige, at Staten Island i sig selv ikke er det, så du kan altid gå direkte tilbage til Big Apple. Det er mere et tilfælde af at beundre udsigten, og færgen sejler over havnen og passerer Frihedsgudinden.

Frihedsgudinden

Frihedsgudinden

Bring mig din sultne, din trætte og du fattige. Frihedsgudinden blev foræret til amerikanerne af franskmændene. Den blev sendt for at mindes den alliance, franskmændene smedede med Amerika under den amerikanske revolution. Uden fransk støtte kunne de amerikanske revolutionære meget vel være blevet overvundet af briterne, og historien kunne have taget en helt anden drejning.

Du kan besøge Frihedsgudinden og Ellis Island. Det burde tage en halv dag at lave hele turen. Køerne til færgen til Liberty Island kan være lange, så kom tidligt. Det er en meget populær attraktion i New York. Men husk, du kan også sejle forbi den og tage et billede på Staten Island-færgen.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i New York City

Gennemse et udvalg af ture i New York City fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in New York til din rejseFå din guide