Amsterdam

Gay Amsterdam City Guide

Planlægger du en tur til Amsterdam? Så er vores homoseksuelle Amsterdam-byguide noget for dig

 

 

Amsterdam

 

 

Amsterdam er Hollands største by og hovedstad. Det har en bybefolkning på over en million og en storbybefolkning på over to millioner.

 

 

Amsterdam er kendt som "Nordens Venedig" på grund af dets historiske kanaler, der krydser byen, dens imponerende arkitektur og mere end 1,500 broer. Der er noget for enhver rejsendes smag her, uanset om du foretrækker kultur og historie, seriøs fest eller bare den afslappende charme i en gammel europæisk by.

 

Byen har længe været et centrum for homoseksuel kultur og rejser i Europa, og kan prale af nogle af de bedste homoseksuelle klubber, barer og hoteller i verden. Amsterdam er rig på kulturarv, der venter på at blive udforsket.

Homoseksuelle rettigheder i Holland

 

Holland er førende i verden med hensyn til liberale politikker over for og offentlig accept af LGBT-samfundet. Homoseksualitet blev afkriminaliseret i 1811. Den første åbent homoseksuelle bar åbnede i 1927 i Amsterdam.

 

 

En af verdens første homoseksuelle rettighedsorganisationer, COC, blev grundlagt her i 1946. I 1993 forbød en ligestillingslov diskrimination på grund af seksuel orientering på områder som boliger og offentlige tjenester.

 

Så tidligt som i midten af ​​80'erne bad en gruppe af homoseksuelle rettighedsaktivister regeringen om at tillade par af samme køn at gifte sig. Loven blev ændret den 1. april 2001, og Holland blev det første land i verden til at legalisere ægteskab af samme køn.

 

Hollandsk lov kræver, at enten partner skal have hollandsk statsborgerskab eller være bosat i Holland. Den ægteskabelige alder er 18 år eller under 18 år med forældrenes samtykke. Loven er kun gyldig i Hollands europæiske territorium og gælder ikke for de øvrige konstituerende lande i Kongeriget Nederlandene.

 

Amsterdam Gay Scene

Betragtet som Europas homoseksuelle hovedstad og fødestedet for homoseksuelles rettigheder, er Amsterdam naturligvis en af ​​de bedste destinationer for homoseksuel turisme.

Der er et stærkt LGBT-samfund og adskillige homo-ejede eller homovenlige hoteller, natklubber og caféer. Intet andet sted i verden finder du så mange homoseksuelle attraktioner per kvadratmeter som i centrum af Amsterdam. Byen er hjemsted for et væld af homoseksuelle klubber og barer der vil passe til enhver smag og interesser. En af de mest populære homoseksuelle barer i Amsterdam er Barblanding, et livligt og stilfuldt spillested fordelt på to etager og byder på ugentlige dragshows og bingo. Baren tiltrækker et tværsnit af Amsterdams homoseksuelle scene.

Der er også flere store homoseksuelle områder i Amsterdam. Reguliersdwarsstraat er det mest populære homodistrikt i Amsterdam. Beliggende lige uden for byens centrum trives homoscenen her især i weekenden. I nærheden, området omkring Amstel Gade med sine mange homoseksuelle barer på traditionel hollandsk mode byder på stil og stemning. Kerkstraat er et shoppingområde og er hjemsted for et par homoseksuelle hoteller og nogle homoseksuelle spillesteder. Endelig er der Warmoesstraat Gade med berygtede homoseksuelle krydstogtklubber og fetichbutikker som f.eks Black Body Shop.

Årlige homoseksuelle højdepunkter i Amsterdam er nytårsaften, dronningens dag den 30. april, Amsterdam Gay Pride med kanalparaden i august og Leather Pride-weekenden i oktober.

For mere information, læs Travel Gay's gay guide til Amsterdam.

Amsterdam

Homoseksuelle hoteller i Amsterdam

Amsterdam har et stort udvalg af overnatningssteder, der passer til alle homoseksuelle rejsendes ønsker og smag. Byen er hjemsted for en række homoejede og fokuserede hoteller og pensionater. Disse spillesteder plejer at være placeret i de homoseksuelle distrikter som Reguliersdwarsstraat og Zeedijk. Et par af de bedste hoteller i hjertet af Amsterdams homoseksuelle distrikter er Hotel Atlanta Amsterdam og Albus.

På grund af love mod forskelsbehandling og byens liberale synspunkter kan homoseksuelle rejsende forvente, at de fleste hoteller er homoseksuelle, hvilket betyder, at personalet er forpligtet til at behandle alle gæster ens uanset deres seksuelle orientering eller kønsidentitet.

Et af de mest populære homovenlige hoteller i byen er Eden Amsterdam. Eden har til huse i en middelalderbygning med udsigt over Amstel-floden og er perfekt placeret tæt på mange af Amsterdams bedste homoseksuelle barer og klubber, hvoraf de fleste kan nås hurtigt til fods. Hotellet kan prale af komfortable og velindrettede værelser, og gæsterne kan nyde hotellets bar og restaurant.

Der er hotelmuligheder for homoseksuelle rejsende på alle budgetter og for en liste over nogle af de bedste hoteller i Amsterdam for homoseksuelle rejsende, besøg venligst vores Homoseksuelle Amsterdam Hoteller og Luksushoteller Gay Amsterdam sider.

Kunst og kultur i Amsterdam

Amsterdam har været hjemsted for mange ikoniske figurer fra historien, sociale bevægelser og kunstneriske revolutioner, og tegnene på disse øjeblikke og mennesker kan stadig ses i hele byen. Besøgende, der ønsker at forstå Amsterdams unikke historie gennem et LGBT+-objektiv, bør tage på en guidet tur med homoseksuel fokus. Der er en række ture centreret om Amsterdams queer historie og kultur, så tjek på forhånd for at se, hvilken der passer til dig.

Amsterdam er også hjemsted for nogle af de mest berømte museer og gallerier i verden, herunder Van Gogh-museet, Rembrandthuis og Stedelijk Museum.

Amsterdam

Gay massage i Amsterdam

Der er en række massageoplevelser og -steder i hele Amsterdam. Mulighederne varierer fra gay yoga og massage klasser til mere traditionelle tjenester. De fleste massagesteder i Amsterdam holdes til en høj standard og tilbyder rejsende en behagelig og afslappende oplevelse.

Slaunge er et førsteklasses homoseksuel massagested, der tilbyder en række tjenester og massageteknikker. Slaunge centrerer personaliseringen af ​​gæsternes oplevelser, og besøgende kan nyde den typiske hollandske liberalisme, der kan findes i hele byen. Spillestedet er beliggende i hjertet af Amsterdam, hvilket gør det til et tilgængeligt og bekvemt sted for enhver homoseksuel rejsende.

Rejsende til Amsterdam kan også nyde den mere unikke oplevelse, der tilbydes på OneStudio, hvor besøgende kan deltage i nøgen- og orgasmiske yoga-sessioner samt workshops i tantrisk sex og seksuel healing. OneStudio er beliggende i KSNM-ø-regionen i Amsterdam.

At komme til Amsterdam

Amsterdams Schiphol-lufthavn ligger 15 km sydvest for byen og betjenes af store luftfartsselskaber fra hele verden. Schiphol er en stor lufthavn, så kom mindst to timer før afgang.

Den bedste måde at nå Amsterdam fra lufthavnen er at tage en direkte tog til Hovedbanegården. Der er 4-5 tog i timen i spidsbelastningsperioder. Togene kører hele natten, dog kun mellem kl. 1 og 5 en gang i timen. Enkeltbilletter kan bestilles på forhånd for 9.50 €, og rejsetiden er omkring 20 minutter.

Alternativt tages lokal bus 197. Rejsetiden er omkring 30 minutter og fortsætter direkte mod sydvest for centrum af Amsterdam. Singler koster €5. Brug ikke en taxi medmindre der ikke er noget alternativ, da taxapriser fra Schiphol er meget dyre.

 

Den delte Connexxion Hotel Shuttle betjener over 100 hoteller i byens centrum og afgår cirka hver halve time mellem kl. 6 og 9. Det er mere praktisk end toget, hvis du har tung bagage og billigere end en taxa med priser, der starter ved €17.

 

At komme rundt i Amsterdam

Amsterdams centrum er ret lille og næsten helt fladt, så du kan komme til de fleste turistdestinationer til fods inden for en halv time. Alternative offentlige transportmuligheder omfatter:

Sporvogn

Hovedformen for offentlig transport i det centrale område. En enkelt på alle former for offentlig transport koster €2.90, men det er kun rimeligt for længere rejser i stedet for ved kortere stop.

Metro

Der er en fire-linjers metro inklusive en kort underjordisk sektion i byens centrum.

Bus

Ligesom sporvogn og metro drives lokale busser af GVB.

Båd

Der er flere gratis færgeforbindelser til Amsterdam Nord. De hyppigste løb hvert 7. minut. De tager alle fra en ny anløbsbro på den nordlige side af Hovedbanegården.

Cykel

En god måde at dække en masse jord på er at cykle. Byen er meget cykelvenlig med separate cykelstier på de fleste større gader.

Taxa

Taxaer med måler i Amsterdam er rigelige, men dyre. Billigere tuk-tuks er tilgængelige og prissat efter zoner.

Amsterdam

Ting at lave i Amsterdam

Der er utallige muligheder, når det kommer til ting at lave i Amsterdam. De mest værdifulde attraktioner inkluderer dog:

 

 

  • Besøg Anne Franks hus
  • Oplev Van Gogh-museet
  • Besøg mindesmærket for LGBT+-ofre for Holocaust ved Homomonumentet
  • Besøg Rembrandts hus
  • Slap af i Vondelpark
  • Bliv fordybet i historien på Rijksmuseum
  • Gå en tur i gaderne i De Negen Straatjes
  • Tilbring en aften i Red Light District

 

 

Amsterdam

Ofte Stillede Spørgsmål

Visa

Da Holland er et EU-medlemsland, kan rejsende fra andre lande inden for unionen rejse ind i landet uden visum. Men rejsende uden for EU skal ansøge om et Schengen-visum, som tillader rejser i hele Schengen-visumområdet. Tjek visumkravene for rejsende fra dit land, inden du rejser.

Penge

Den anvendte valuta i Holland er euroen udtrykt som EUR eller €. Der er mange steder at veksle penge i byen. Posthuse giver normalt de bedste priser. Du skal dog ikke veksle penge, hvis du har et hævekort. Debetkort accepteres bredt i butikker, restauranter og hoteller.

Kreditkort er ikke så bredt accepteret i Holland som i andre lande. Spørg altid først, hvis du vil betale med kreditkort.

Hvornår skal du besøge

April er en af ​​de bedste måneder at besøge Amsterdam. I løbet af foråret er temperaturen mildere, turisttrafikken er lavere, og byens ikoniske tulipaner står i fuldt flor. Men for rejsende, der ønsker at opleve byen på sit mest levende, er juni den perfekte måned. Indbyggerne i Amsterdam føler sig forpligtet til at få mest muligt ud af det varme sommervejr, så gaderne og kanalerne er levende og travle med aktivitet. Vær opmærksom på, at i de høje sommermåneder kan køerne til attraktioner blive meget lange, og nogle dele af byen kan føles alt for travle.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.

Bog A Travel Gay Godkendt hotel