Toronto: En LGBTQ+-destination

Toronto: En LGBTQ+-destination

Det er ingen hemmelighed, at Toronto er en af ​​de mest liberale og fordomsfrie byer i verden. Faktisk er det ofte rangeret som et af de bedste steder i verden at være LGBTQ+, og det er lige så indbydende for homoseksuelle, lesbiske og transrejsende. Med en etableret historie med queer-aktivisme, et væld af LGBTQ+-festivaler og adskillige homoseksuelle distrikter, er der virkelig noget for enhver smag at nyde.

Læs videre for at opdage nogle af de faktorer, der gør Toronto til en fantastisk LGBTQ+ rejsedestination.

 

Kvarter

 

Over hele byen er der queer-sportsligaer, levende teater, filmfestivaler, kunst- og kulturarrangementer og dansefester, hvor alle bydes velkommen og fejres. Church and Wellesley village, aka "The Village", er ikke kun Torontos største, men også Canadas største Gay Village. Det er her, Pride Month-fejringen finder sted, og den rummer den dybeste historie fra 2SLGBTQ+ fællesskaber. The Village er hjemsted for mange af Torontos mest populære homoseksuelle spillesteder og er et godt sted at starte, når man skal udforske for første gang. Uden for landsbyen er Queen Street West - fra Trinity Bellwoods Park til Roncesvalles Avenue - også kendt som Queer West. Toronto er et af de eneste steder i verden, der har flere homoseksuelle distrikter, og som sådan kan en rungende queer ånd fornemmes i hele byen.

 

Medarbejder kultur

 

Toronto er kendt som et internationalt knudepunkt for forretning, finans og politik, men det har også vist sig at være grobund for kunst og kultur. 2SLGBTQ+ samfundene i Toronto har en historie med dyb investering i byens kreative kultur, og der er adskillige festivaler og begivenheder, der finder sted i løbet af året med det mål at fremvise denne unikke samling af talenter og højne byens profil som en hovedstad for alternativ kreativitet kulturer. Nok en af ​​de mest populære begivenheder i byens kalender er Inside Out LGBT-filmfestivalen. Festivalen finder sted over to uger i maj og viser over 200 queer-tema og skabte film sammen med foredrag og workshops med branchens førende talenter. Derudover præsenterer Pride Month, at Writer's Trust of Canada overrækker sin årlige Dayne Ogilvie-pris - landets eneste etablerede litterære pris for 2SLGBTQ+ forfattere.

 

Natteliv

 

Woody's er en institution i Toronto, som er blevet berømt som et optagelsessted for den amerikanske genindspilning af Queer as Folk, og er et must-besøg for enhver homoseksuel rejsende, der tilbringer tid i byen. Baren er elsket af både turister og lokale for sin afslappede atmosfære, venlige personale og ikoniske status. Det er et af de mest populære steder i landsbyen og et godt sted at begynde din aften i byen. Hvis du leder efter noget lidt mere farverigt, er Crews and Tangos måske noget for dig. Baren byder på natlige drag-shows, kabaret og karaoke og er kendt som et af de førende steder for live underholdning med en bestemt queer kant. Med to dansegulve og endda et udendørs område er Crews and Tangos epicentret for sen aftenunderholdning i landsbyen. Alternativt har den evigt populære El Convento Rico tiltrukket store og livlige publikum siden 1992. Denne LatinX-bar har ry for hæsblæsende drag-acts og har et af byens mest dampende dansegulve.

 

Historie

 

Mens mange tager for givet den liberale ånd, som Toronto er kendt for i dag, er det, der ofte er mindre anerkendt, byens dybe og indflydelsesrige historie om queer-kamp og befrielse. I dag kan mange af de steder, der oplevede protester for queer-rettigheder, stadig udforskes, med mange beliggende i landsbyens homoseksuelle distrikt. Et af de mest bemærkelsesværdige eksempler på Torontos radikale queer-fortid er The Battle of Church Street. Den 5. februar 1981 raidede politiet fire homoseksuelle badehuse og arresterede over 300 mænd, og sigtede dem i henhold til straffelovens skurkehuslov. De uetiske anholdelser førte til, at mere end 3000 demonstranter drog ned på gaderne i Torontos centrum for at protestere mod den fortsatte undertrykkelse af 2SLGBTQ+ fra byens myndigheder. Et afgørende øjeblik i forholdet mellem Canadas queer-samfund og regeringen, mange nutidige aktivister og historikere nævner The Battle of Church Street som en afgørende handling i kampen for rettigheder og juridisk beskyttelse for 2SLGBTQ+-personer.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Toronto

Gennemse et udvalg af ture i Toronto fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Toronto til din rejseFå din guide