En gay guide til Le Marais

En gay guide til Le Marais

Le Marais er et af de mest ikoniske distrikter i Paris.

Det er hovedcentret i Paris' homoseksuelle samfund og også dets jødiske samfund. Parisisk jødisk liv har for det meste været centreret omkring Le Marais siden middelalderen. Den homoseksuelle scene opstod først i 1980'erne.

Før den franske revolution boede meget af det franske aristokrati i Le Marais. Efter revolutionen flyttede de til Saint Germain des Pres. I deres kølvand blev Le Marais mere et kommercielt distrikt. I dag er det et knudepunkt for kunstgallerier, boutiquebutikker og smarte restauranter. For ikke at nævne nogle af de mest elegant klædte mennesker, du nogensinde vil se.

Marais Paris

En eftermiddag i Le Marais

Le Marais giver dig et sjældent glimt af det gamle Paris. Så meget af byen blev ødelagt og genopbygget i midten af ​​det 19. århundrede af Georges-Eugène Haussmann. Han nedrev de snoede gader i middelalderkvartererne og byggede de store boulevarder, vi slentrer ned ad i dag. Mærkeligt nok blev boulevarderne designet til at undertrykke dissens, hvis Paris skulle bryde ud i revolution igen. De lange, lige boulevarder ville gøre det lettere for myndighederne at slå et oprør ned.

I Le Marais vil du se flere bygninger fra før revolutionen end i nogen anden del af byen. Gaderne er fulde af pinligt trendy butikker. Det er et must, hvis du elsker tøj, og du ikke er uvillig til at bruge store mængder penge. Så igen opfandt de franske flanører praktisk talt vinduesshopping.

Du finder den ikoniske homoseksuelle boghandel Les Mots A La Bouche på Rue Sainte-Croix. Bare rolig, hvis du ikke kan fransk, de har også engelsksprogede bøger. Du finder også nogle ret iøjnefaldende postkort og magasiner - hvis du gerne vil sende en fræk gave hjem. Franske postkort er en ikonisk parisisk eksportvare.

Picasso-museet ligger i Hôtel Salé på rue de Thorigny. Her finder du over 5000 af Picassos kunstværker - det er den største permanente Picasso-samling i verden. Billederne vises i fantastiske omgivelser på en noget tilfældig måde. De er ikke opstillet kronologisk eller tematisk. Ikke desto mindre er dette museum et must. Du vil føle dig meget kultiveret og sofistikeret, når du tager afsted.

Marais Paris

Hvor man kan spise i Le Marais

Falaflen er legendarisk i Le Marais. På Rue des Rosiers vil du se lange køer uden for de forskellige falafelsteder, såsom L'As du Fallafel og King Falafel Palace. Du kan spise indenfor, hvis du finder et bord. Alternativt kan du svæve på et gadehjørne og spise, mens du ser verden gå forbi. Du vil bemærke, at mange mennesker vælger den sidste mulighed.

På samme gade kan du også prøve Sacha Finkelsztajn og nyde det solide jødiske køkken. Cheesecake og gefilte fish er et must.

Hvis du har lyst til noget gammeldags eleganza-ekstravaganza, så tag til Benoit. Det er lige ved Hôtel de Ville på grænsen til Le Marais. Indretningen er guddommelig - vi taler om trompe l'oeil-lofter og røde fløjlsstole. Benoit er en af ​​de ældste bistroer i Paris, og den har en Michelin-stjerne. Her kan du nyde det klassiske franske køkken og udleve Midnight In Paris-fantasien.

Marais Paris

En aften i Le Marais

Når de sene natbarer åbner efter kl. 5 kommer de homoseksuelle ud for at lege. Gå til Rue des Archives. Her finder du Le Cox (ingen grin bagpå). Det er en livlig homobar, du ikke må gå glip af - der er altid en stor menneskemængde, der vælter ud på gaden.

Baren ved siden af ​​hedder Freedj. Happy hour varer indtil kl. 10. Ud over billige drinks vil du se nogle af de fineste eksemplarer af den parisiske nat.

Hvis høje barer ikke er din scene, så tag til Rue Vieille du Temple og få en drink på La Belle Hortense, en super chik boghandel, der også har en bar! Her kan du undgå disco-dollies og drikke med litterære folk indtil kl. 2.

Uanset hvornår du finder på at udforske Le Marais, er den mest underholdende aktivitet at se på mennesker. De har en tendens til at se fantastiske ud, så du vil blive rådet til at forbedre dit modespil. Kategori er: underspillet elegance.

Læs mere: Udforsk Gay Paris | Ting at lave i Paris.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Hvad sker der i dag

Flere Gay Travel Nyheder, interviews og funktioner

De bedste ture i Paris

Gennemse et udvalg af ture i Paris fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in Paris til din rejseFå din guide