Paris, Frankrig

Gay Paris Byguide

Planlægger du din første rejse til Paris? Så kan vores gay Paris byguide-side hjælpe dig i gang

 

Paris, Frankrig

Paris

Hovedstaden i Frankrig har over 2 millioner mennesker, der bor i centrum og omkring 12 millioner i hele hovedstadsområdet.

Paris er et af verdens førende forretningscentre og har stor indflydelse inden for kunst, kultur, mode og design. Byen kan prale af nogle af verdens mest berømte vartegn og attraktioner og er en af ​​de mest populære turistdestinationer på det europæiske fastland.

 

Homoseksuelle rettigheder i Frankrig

Før den franske revolution blev homoseksuelle mænd dømt for sodomi rutinemæssigt brændt ihjel! Heldigvis blev homoseksualitet afkriminaliseret i 1791, selvom homoseksuelle og crossdressers stadig blev betragtet som umoralske og fortsatte med at blive udsat for chikane.

I 1945 indførte Vichy-regeringen yderligere diskrimination ved at hæve laegealderen for homoseksuelle forhold til 21 år (sammenlignet med 15 for heteroseksuelle). Dette blev ophævet i 1974, da den lovlige lavalder blev fastsat til 18 år for alle (efterfølgende nedsat til 15 i 1982).

Ægteskab af samme køn har været lovligt i Frankrig siden 18. maj 2013. Det er det 13. land i verden, der legaliserer ægteskab af samme køn. Lovgivningen gælder både for Frankrigs storby og for de franske oversøiske departementer og territorier.

 

paris-pride-2016Paris Pride 2016

 

 

Homoseksuel scene

Paris' homoseksuelle scene er en af ​​de største i Europa. Byen er hjemsted for nogle af de bedste valg af homoseksuelle og homoseksuelle-venlige spillesteder, der kan findes overalt.

Paris homoseksuelle centrum ligger inden for Le Marais ("Sumpen"), et af de mest historiske distrikter i Paris. Det er hjemsted for et voksende antal Homoseksuelle barer og spillesteder om aftenen på og omkring Sainte-Croix de la Bretonnerie og rue des Archives.

Homoseksuelle liv er ikke begrænset til Le Marais – der er homobarer og andre spillesteder spredt over hele Paris.

 

louvre-museum-i-parisLouvre-museet

 

 

At komme til Paris

Paris har tre internationale lufthavne.

Charles de Gaulle International Lufthavn

Den største lufthavn, beliggende nordøst for Paris og betjenes af store luftfartsselskaber fra hele verden. Ankommende passagerer bør omhyggeligt notere, hvilken terminal de er ankommet til, da de to banegårde, der betjener de tre terminaler i lufthavnen, ikke giver nogen fingerpeg om, hvilke flyselskaber der er ved hvilken terminal.

Den bedste måde at rejse til og fra lufthavnen på er med tog. RER-linje B har stationer i Terminal 3 (hvorfra du tager en gratis shuttle til Terminal 1) og Terminal 2. Togene afgår hvert 7.-8. minut. Togene stopper ved Gare du Nord, Châtelet-Les Halles, Saint-Michel Notre-Dame, Luxembourg, Port-Royal, Denfert-Rochereau og Cité Universitaire. Billetter koster €10 (2016), og rejsetiden er omkring 30 minutter.

En taxa fra lufthavnen til byens centrum vil koste omkring €50 (mere i weekenden og sent om aftenen) og er den eneste vej ind til byens centrum efter kl. 1 (bortset fra en mindre hyppig busforbindelse).

Orly Internationale Lufthavn

Beliggende sydvest for Paris og bruges mest af europæiske luftfartsselskaber, der flyver til andre europæiske destinationer. Den har to terminaler.

Orlyval Light Rail kan bruges til at overføre mellem de to terminaler og RER-linje B ved Antony, hvorfra du kan rejse videre til Paris og om nødvendigt til Charles de Gaulle Lufthavn. En billet til RER og Orlyval koster €12.05 på dagen, men der er en reduktion, hvis den købes på forhånd. En taxa fra Orly International Airport vil koste omkring €35.

Beauvais (Aéroport de Beauvais Tillé)

Beliggende nord for byen og bruges hovedsageligt af lavprisselskaber, herunder Ryanair. En times bustransport er tilgængelig fra lufthavnen til metroen på Porte Maillot station. Det koster €17, hvis det købes i lufthavnen, men er billigere, hvis du køber på forhånd.

Tog

Paris har fremragende højhastighedstogforbindelser til destinationer i hele Europa inklusive Storbritannien (med Eurostar gennem Channel Tunnel). Hvis du rejser til eller fra Paris til en anden europæisk destination, skal du overveje at rejse med tog.

At komme rundt i Paris

Med metro

Paris har et af de bedste offentlige transportsystemer i verden. Metroen har 16 linjer, der kører mellem 05:30 og 00:40 (01:40 lørdag aften). Togene ankommer hvert par minutter. Metrostationer er markeret med et 'M'-skilt.

Enkeltbilletter eller et carnet på ti billetter (billigere) kan købes på enhver station. En billet kan bruges til enhver rejse med Metro (eller bus og sporvogn) inden for en periode på to timer. Endagsbilletter og ugentlige og månedlige billetter er tilgængelige, men carnetet på 10 billetter (€14.50) er normalt bedst for turister. Mist ikke din billet, da den kan blive inspiceret til enhver tid, især lige efter du er kommet ind på stationen.

Vær opmærksom på, at det kan være svært at rejse med metroen, hvis du har meget bagage, især hvis du er nødt til at skifte linjer for at gennemføre din rejse.

Til fods

At gå er den billigste og ofte den bedste måde at komme rundt i byen på.

 

Champs Elyses mod Triumfbuen

 

 

Hvor skal man bo i Paris

De fleste homoseksuelle besøgende bor i Le Marais homoseksuelle distrikt eller i nærheden af ​​Champs Elysées-området.

For vores liste over anbefalede hoteller, besøg Siden Mellemklasse-hoteller for Gay ParisGay Paris luksushoteller og Gay Paris budgethoteller sider.

 

Ting at se og gøre

Louvre-museet - et af verdens største og vigtigste museer og kunstgallerier og hjemsted for den berømte Mona Lisa og Venus De Milo.

Notre Dame-katedralen - et mesterværk af gotisk arkitektur, der går tilbage til det 12. århundrede.

 

Nôtre Dame, Paris

 

 

Eiffeltårnet - ikonisk symbol på Paris og et af de mest besøgte monumenter i verden.

Floden Seine - berømt flod, der løber gennem hjertet af Paris.

Triumfbuen - symbol på national stolthed og et af de vigtigste vartegn i byen.

Musée d'Orsay - museum med verdens største samling af impressionistiske malerier.

Champs Elysées - Havepromenade fra det 17. århundrede og en stor shoppinggade i Paris.

Sainte-Chapelle - det fineste kongelige kapel i Frankrig med en enestående samling af farvede glasvinduer.

 

Hellig kapel

 

 

Place des Vosges - Paris' ældste offentlige plads med en velplejet central park omgivet af smukke byhuse fra det 17. århundrede.

Boulevard St. Germain - historisk gade berømt for sit udvalg af gamle caféer.

Place de la Bastille - distrikt af stor historisk betydning og symbolsk værdi for Frankrig.

Le Marais - trendy bydel (3. og 4.), som er Paris' homoseksuelle hjerte og hjemsted for nogle af byens ældste bygninger.

Montmartre - Historisk område berømt for sine mange kunstneratelierer og caféer.

Les Halles - tidligere central markedsplads, der nu er et underjordisk moderne shoppingområde.

Montparnasse - historisk område på venstre bred, berømt for kunstneres atelierer, musiksale og caféer.

Château de Versailles - Frankrigs mest udsøgte slot i udkanten af ​​byen.

 

Visa

Frankrig er inden for Schengen-visumområdet. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

 

Penge

Frankrig er en del af euroen. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Du kan blive bedt om foto-id, hvis du betaler med et kredit- eller betalingskort i en butik.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.

Bog A Travel Gay Godkendt hotel