Gay Turin · Byguide

Gay Turin · Byguide

Første gang du rejser til Torino? Så vores homoseksuelle Turin byguide er noget for dig.

Torino | Torino

Hovedstaden i Piemonte-regionen. Torino er en af ​​Norditaliens vigtigste byer. Det er hjemsted for omkring 900,000 mennesker, men over 2 millioner mennesker bor i dets hovedstadsområde.

Begyndende liv som et romersk militærfort blev Torino hovedstaden i Savoy House i det 13. århundrede. Fra 1861-65 blev det den første hovedstad i et samlet Italien. I 1902 blev den universelle udstilling afholdt her, og det førte til jugendstilbevægelsens popularitet. Det blev bombet tungt af de allierede under Anden Verdenskrig.

Efter krigen eksploderede bilindustrien i Torino, og Fiat, blandt andre kendte bilmærker, har stadig hovedkvarter her. Den er blevet rangeret som den 78. rigeste by i verden med hensyn til købekraft, og det er et af Italiens uddannelsescentre. Turister tiltrækkes af dens blændende arkitektur, gode restauranter og shoppingmuligheder.

Homoseksuelle rettigheder i Italien

For information om homoseksuelle rettigheder i Italien, besøg vores Gay Rom byguide side.

Homoseksuel scene i Torino

Italiens første homoseksuelle rettighedsgruppe, Fiori, startede i Torino i 1971, så det er ingen overraskelse, at byen er meget imødekommende af LGBT-samfundet. Selvom den homoseksuelle scene ikke er enorm, er der en håndfuld antal homoseksuelle spillesteder, herunder to Homoseksuelle saunaer, en Homoseksuel bar og flere homoseksuelle-populære begivenheder.

Torino er vært for sin årlige gay Pride-parade i juni, som er en af ​​de største homoseksuelle begivenheder i Norditalien. Gay & Lesbian Film Festival (oprindeligt kaldet 'Fra Sodoma til Hollywood') i april er en anden populær begivenhed, der afholdes i Torino.

At komme til Torino

Med fly

Turin lufthavn / Turin-Caselle lufthavn / Sandro Pertini lufthavn (TRN) ligger 16 km nordvest fra centrum af Torino i byen Caselle. Det serveres godt til destinationer i Europa, Mellemøsten og Nordafrika, hvor du kan få langdistanceforbindelser til destinationer længere væk.

Fra lufthavnen kan du tage et tog til Dora Station fra kl. 5 til 9 (hverdage). Turen tager 19 minutter, og herfra kan du tage en bus ind til byens centrum. Tjenesten Dora Express er hurtigere end andre busser (15 minutter) og kører fra kl. 7 til 8 (mandag-lørdag). En integreret billet koster € 3.

Du kan også tage en direkte rute ind til Torinos centrum. Turen tager 45-50 minutter (afhængig af trafik) og afgår fra ankomstområdet, hvor der er billetkontor og automat. En enkelt rejse koster €6.50 med en ekstra €1 tilføjet til prisen, hvis den købes fra chaufføren.

En taxaholdeplads kan findes på ankomstniveauet. En rejse koster dig i området 30-50 €, så det kan være umagen værd at se, om dit hotel tilbyder gratis transport, eller hvis du kan forudbestille til en billigere pris. Store biludlejningsfirmaer har kontorer i ankomstloungen og parkeringspladsen. Turen til byen tager omkring 30 minutter.

Med tog

Der er tre hovedbanegårde i Torino. Porta Nuova er en moderne station, hvor du rejser til / fra, hvis du kommer fra det nordlige Italien og destinationer mod Paris. Porto Susa og Lingotta FS stationer er dit indgangspunkt, hvis de kommer sydfra.

hovedudsigt over San Carlo-pladsen

Sådan kommer du rundt i Torino

Til fods

Torinos centrum er let at navigere til fods – en god måde at tage i byens næsten parisiske boulevarder. Du behøver kun virkelig at tage offentlig transport, hvis du rejser længere væk, i dårligt vejr eller hvis du er fyldt med shopping.

Med offentlig transport

GTT driver Torinos integrerede offentlige transportnetværk af busser, sporvogne og metrosystem. Billetter skal købes på forhånd inden rejsen og valideres, så snart rejsen begynder. Priserne starter ved 1.70 € for en 90 minutters rejse, men det er umagen værd at få et 3-dages Torino og Piemonte-kort (29 €), da det giver gratis adgang til Torinos største seværdigheder.

De fleste tjenester kører fra kl. 5 til midnat med nogle natbusforbindelser, der kører hele natten. Billetkontrollører er almindelige og har ry for at være uhøflige. Blå busser er til forstæderuter og kan være dyrere, end hvis de rejser inden for Torinos byområde.

Med taxa

Der er taxaholdepladser i hele Torino, men bemærk, at det ikke er almindeligt at hylde taxaer på gaden. Det er også værd at bemærke, at hvis du forudbestiller en taxa, begynder måleren at køre fra det øjeblik, taxien modtager dit opkald. Taxaapps som Uber er tilgængelige her.

Hvor skal man bo i Torino

For en liste over nogle af de bedste hoteller i Torino, klik venligst på Turin Hoteller side.

Ting at se og gøre i Torino

Mole Antonelliana - den mest ikoniske bygning i Torino. Mole Antonelliana, der oprindeligt blev bygget som en synagoge i 1888, er hjemsted for et fantastisk biografmuseum, og du kan tage en elevator til toppen af ​​dets tårn.

Johannes Døberens Katedral - Selvom denne katedral bestemt er attraktiv i sig selv, er dens hovedtræk Lommebok af Torino. Desværre vises det ikke altid og udstilles kun for offentligheden ved pavelig anordning.

8 Galleri og Eataly - et langt galleri med mange butikker. Her kan du prøve noget af verdens bedste italienske mad og gode eksempler på Slow Food Movement, som Torino er berømt for.

Porta Palazzo Marked - et af de største markeder i Europa. Her finder du en mangfoldig samling af brugte varer og håndværksprodukter og er et fantastisk skue at tage i.

Den Kongelige Venaria - dette smukt restaurerede palads fra det 17. århundrede er et blændende eksempel på barokarkitektur. Beliggende 10 km nordøst for Torino er dette en af ​​Italiens mest populære turistattraktioner.

Museo dell'Automobile - ikke kun for bilelskere. Her kan du finde ud af om Torinos arv som Italiens autofabrikationscenter, men også se nogle smukke sexede sportsvogne.

Valentino Park - Torinos største park og beliggende langs floden Po. Et perfekt sted for en picnic og også placeringen af Valentino Slot og Middelalderlandsby.

Egyptiske museum - her finder du en af ​​de bedste samlinger af egyptiske artefakter på denne side af Nilen. Udstillingerne er meget velbevarede, og museet er godt skiltet. Lukket om mandagen.

Hvornår skal man besøge Torino

På grund af sin nordlige breddegrad er Torino ret kold om vinteren, men Alperne fungerer som en buffer fra regnen. Sne er overraskende almindelig i april, men somrene er varme, og du kan forvente den ulige tordenvejr. De travleste måneder for turister er juli, maj og februar, så det kan være umagen værd at forsøge at undgå disse måneder (hvis det er muligt).

Der er en række festivaler og begivenheder af interesse for besøgende. Torino Film Festival, der afholdes i byens biografmuseum, er den næststørste filmfestival i Italien. Kappa FuturFest (KFF) er vært for et utroligt line-up af internationale og lokale DJ's i juli.

Visa

Italien er medlem af Den Europæiske Union, og som sådan falder dets visum i tråd med, hvad du ville forvente fra andre europæiske lande. Det er også medlem af Schengen-zonen. Tjek venligst med det italienske udenrigskontors hjemmeside, hvis du har spørgsmål om visum.

Penge

Italien er medlem af euroområdet. Hæveautomater (kendt i Italien som 'bancomat') er bredt tilgængelige, og de fleste vil acceptere Visa og MasterCards. Du kan veksle dine penge i banker, på posthuse eller på et 'cambio' (vekselkontor).

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.