Gay Sofia · Byguide

Gay Sofia · Byguide

Første gang i Sofia? Så er vores byguideside for homoseksuelle Sofia noget for dig.

Sofia | София

Bulgariens hovedstad og største by, med over 1 million mennesker, der bor og arbejder her. Sofia ligger i centrum af Balkanhalvøen.

Med en historie, der strækker sig tilbage til antikken, har Sofia spillet en vigtig del af den regionale historie. Besat af osmannerne, allieret med nazisterne og oprettet som en sovjetisk satellitstat; Sofia inviterer dig til at opdage sin ternede fortid.

I dag finder du en travl by, der er Bulgariens kulturelle, kommercielle, uddannelsesmæssige og politiske centrum. Her finder du betagende kirker, fascinerende museer, smukke boulevarder, fantastiske shoppingmuligheder og et beskedent homomiljø.

 

Homoseksuelles rettigheder i Bulgarien

Aktivitet af samme køn blev legaliseret i 1968, men dette indikerer på ingen måde, at Bulgarien er et liberalt land, når det kommer til seksualitet. Det er først siden 2003, at beskyttelse mod diskrimination er lovfæstet, og sociale holdninger er fortsat konservative.

Ægteskabsligestilling kan også være et stykke tid væk, da der var en forfatningsændring i 1991 for at definere ægteskab som udelukkende mellem en mand og kvinde, og i 2012 hævdede tidligere premierminister Boyko Borisov, at bulgarerne ikke var klar til det.

Adoption er under ingen omstændigheder tilgængelig for par af samme køn, og surrogati er forbudt for homoseksuelle par.

 

Homoseksuel scene

Sofia, som med mange østeuropæiske byer, halter betydeligt bagefter dine kosmopolitiske homoseksuelle mekkaer i Madrid og Berlin. Det tilbyder ikke for meget i vejen for homoseksuelle spillesteder, men der er en håndfuld af Gay barer og klubber og Homoseksuelle saunaer tilgængelige.

I forhold til Bulgariens provins er Sofia meget mere åben overfor homoseksuelle par, der udviser hengivenhed. Det er dog tilrådeligt at holde offentlige udfoldelser af hengivenhed på et minimum uden for specifikt homoseksuelle spillesteder.

Sofia har været vært for en Pride Parade i 2008, som blev mødt med stærk modstand fra religiøse og højreekstremistiske organisationer. Med tiden er paraden blevet meget mere fredelig, men ugen før arrangerer religiøse ledere en anti-pride-parade.

 

At komme til Sofia

Sofia Lufthavn (SOF) ligger 10 km øst for byens centrum. Det er Bulgariens travleste lufthavn og er godt forbundet med flagselskaber og lavprisflyselskaber til destinationer i hele Europa og Mellemøsten.

Du kan tage linje 1 af Sofia-metroen ind til byens centrum. Rejsetiden tager omkring 18 minutter, og togene kører fra 5.30 til midnat. Perronen er placeret ved Terminal 2 og der er gratis transport mellem terminalerne.

Alternativt kører busserne 84 og 384 fra omkring kl. 5 til midnat og kan tages fra Terminal 2. Rejserne tager mellem 20-40 minutter, afhængigt af tidspunktet på dagen og trafikken. Du skal betale ekstra for store genstande af bagage. Enkeltbilletter koster 1.60 lev på både metro og bus.

Taxaer kan tages fra lufthavnen ind til byens centrum. Lufthavnen anbefaler at bruge det officielle firma OK Supertrans (genkendt af OK-mærkatet). En rejse ind til byen vil koste 20 lev.

 

At komme rundt i Sofia

Til fods

Sofias bymidte er relativt kompakt, så du vil ikke have problemer med at komme rundt til fods. Gåture er også en af ​​de bedste måder at nyde byens mangfoldige arkitektur på. Det er dog værd at huske på, at huller ikke er ualmindeligt, og der er ingen dedikerede cykelstier.

Med offentlig transport

Sofia har et godt forbundet og integreret offentlig transportsystem af busser, trolleybusser, sporvogne og en metroforbindelse. Sammenlignet med andre byer bliver Sofias offentlige transportnetværk ikke for overfyldt i myldretiden og er relativt let at navigere på ethvert tidspunkt af dagen.

En enkeltbillet koster 1 lev og dagsbilletter koster 4 lev. Du skal også have en separat billet til store genstande af bagage. Sørg for at validere dine billetter, da billetkontrollører fungerer og kan være ret uvenlige. Tjenester kører fra kl. 5 til midnat uden nattjenester efter dette tidspunkt.

Med taxa

Taxaer er let tilgængelige i Sofia og er lette at identificere (de er gule). Rejser inde i bymidten overstiger sjældent 10 lev. Vær på vagt over for useriøse chauffører, der forsøger at efterligne de officielle taxaselskaber, og accepterer som regel ikke en taxa, hvis de bliver kontaktet af en chauffør.

 

Hvor skal man bo i Sofia

Sofia har et stort udvalg af hoteller, fra mellemklasse til luksus. Besøg vores liste over anbefalede hoteller i Sofia til homoseksuelle rejsende Gay-hoteller i Sofia .

 

Ting at se og gøre

Alexander Nevsky Cathedral - stor bulgarsk-ortodoks katedral og et fantastisk eksempel på neo-byzantinsk arkitektur. Dette er almindeligt anerkendt som symbolet på Sofia.

Bulgariens nationalforsamlingsbygning - et kulturmonument med stor historisk betydning. Bygget mellem 1884 og 1886 er dette et fantastisk eksempel på nyrenæssancearkitektur.

Vitoshka - Sofias hovedboulevard, som huser vidunderlige jugendstilbygninger og lige så store designermærker. På en varm sommerdag kan det næsten føles parisisk.

Eagles' Bridge - opkaldt efter de fire ørne-statuer på hver side af broen, der siges at være dens beskyttere og lånere.

Slaveykov-pladsen - opkaldt efter far og søn forfatterne Petko og Pencho Slaveykov, dette er et fredeligt lille sted at se på. Hovedbiblioteket ligger her, og du vil finde charmerende gamle damer, der sælger brugte bøger fra boder på scenen.

Borisova Gradina - smuk park opkaldt efter den bulgarske zar Boris III. Dette er Sofias ældste park med bygningsstart i 1882.

Det Nationale Kulturpalads - slående eksempel på kommunistisk arkitektur, men også et vigtigt forestillings- og udstillingssted. Hal 1 kan huse 3,380 mennesker med mindre spillesteder indenfor. Grunden udenfor er attraktiv og er ofte vært for markeder.

National Historical Museum - Bulgariens største museum, hvor du kan finde ud af mere om Bulgariens fascinerende historie. Dette plejede at være residensen for Bulgariens sidste kommunistiske leder Todor Zhivkov og ligger uden for byens centrum i Boyana.

Sofias centrum

Hvornår skal Besøg

I modsætning til andre hovedstæder bliver Sofia ikke sværmet med turister. Sommeren (juni-august) i Sofia er meget varm, men generelt meget mildere end andre steder i resten af ​​Bulgarien. Vinteren er iskold, og der er populære skisportssteder uden for byen.

Påsketid er et godt tidspunkt at besøge Sofia, da festlighederne og de blomstrende planter bringer et ekstra farveniveau til byen. Sofia filmfestival afholdes også årligt i marts og Sofia Pride afholdes hver juni.

Visa

Bulgarien er endnu ikke en del af Schengen-zonen, selvom de rigtige skridt er taget for at opnå medlemskab. Bulgarien er dog en del af EU, og landets visumkrav falder i tråd med, hvad du ville forvente af de fleste EU-stater.

 

Penge

Valutaen i Bulgarien er lev. Andre valutaer accepteres ikke officielt i de fleste spillesteder, så det tilrådes at sikre, at du kun medbringer bulgarsk valuta.

Pengeautomater er bredt tilgængelige. Kredit- og betalingskort accepteres bredt

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.