Gay Leeds · Byguide

Gay Leeds · Byguide

Første gang i Leeds? Så er vores homoseksuelle Leeds byguide noget for dig.

Leeds

Med en befolkning på næsten 500,000 i bydelene og et hovedstadsområde på over 1.5 millioner mennesker er Leeds den femte største by i Storbritannien og den største i den historiske region Yorkshire.

Byen har en stolt industriel arv, der afspejles i dens arkitektur og mange kanaler. Det er også en god base for at udforske Yorkshires litterære arv med Bronte Sisters hjem Haworth og James Herriott Country kun en kort køretur væk.

Leeds i dag er et af de vigtigste finansielle centre uden for London, og det afspejles i overflod af designerbutikker, der findes her. Besøgende vil blive forkælet af den fantastiske arkitektur, den fantastiske kultur, den livlige restaurant og det venlige homoseksuelle natteliv.

 

Homoseksuel scene

Selvom det ikke er nær så kendt som Manchesters homoseksuelle scene, har Leeds en beskeden og sprællende homoseksuel scene centreret omkring Call Lane. Her finder du et udvalg af homobarer, klubber og en sauna.

Leeds har en populær årlig gay pride-festival, der tiltrækker besøgende fra hele det nordlige England. The New Penny hævder at være den længst kørende mødested i Storbritannien, der åbnede i 1953.

 

At komme til Leeds

Med fly

Leeds Bradford Airport (LBA) ligger 11 km nordvest for byens centrum i byen Yeadon. Det serveres for det meste af budgetoperatører, der forbinder det til destinationer i hele Europa. British Airway og KLM tilbyder forbindelser til de største knudepunkter i Heathrow og Schiphol.

757-bussen kører dig ind i Leeds centrum og har gratis wi-fi og powerpoint. En enkelt koster £ 3.80, men du kan betale i eurosedler (ændring i pund). Den første bus til byen kører omkring kl. 5 og den sidste kører omkring midnat. Rejsetiderne er omkring 30 minutter.

En taxa til Leeds centrum er hurtigere og koster omkring £ 20. Arrow Taxis er det officielle taxaselskab, der betjener lufthavnen, så hvis du rejser tilbage til lufthavnen, er det værd at huske på, at dette er det eneste taxiselskab, der kan stoppe i forpladsen.

Med tog

Leeds togstation er den tredje travleste station i Storbritannien uden for London og travleste i det nordlige England. Det tilbyder gode forbindelser på østkysten Mainline op til Skotland og ned til sydvestkysten. London er lidt over 2 timer væk med tog.

 

At komme rundt i Leeds

Til fods

Bymidten af ​​Leeds er virkelig let at komme rundt til fods. De homoseksuelle spillesteder er meget tæt på, og der er ingen stejle stigninger at kæmpe med. Det er kun værd at tage andre transportformer, hvis du besøger attraktioner uden for byens centrum.

Med bus

Leeds hovedstadsområde og dets omkringliggende attraktioner er godt tjent med hyppige busforbindelser. En enkelt til hovedstadszonens grænser koster £ 3 og en dagsbillet koster £ 4.20.

Med taxa

Vær forsigtig med at komme i uofficielle taxaer, især på en aften ude, da du bliver flået af. Hold øje med de almindelige førerhuse eller alternativt forudbestil via Amber Taxis eller Apollo til en billigere pris.

 

Hvor skal man bo i Leeds

Vi anbefaler at bo i nærheden af ​​The Calls/Call Lane-området, da dette er tæt på Leeds' homoseksuelle landsby. Besøg vores liste over anbefalede hoteller i Leeds Gay Leeds Hoteller-side.

 

Ting at se og gøre

Rådhus - et glimrende eksempel på victoriansk arkitektur og en bygning, som Leeds folk er voldsomt stolte af. Lokalet er vært for en bred vifte af arrangementer og koncerter.

Millenium Square - stort borgerrum, der ofte er vært for en eller anden form for begivenhed. Om vinteren afholdes det tyske marked her, og der er en storskærm til store sportsbegivenheder.

Leeds Art Gallery og Henry Moore Institute - begge er gratis adgang og giver en kort, men sød introduktion til den klassiske og moderne kunsts verdener. Henry Moore Institute er en passende hyldest til Yorkshieres bedst kendte billedhugger.

Victoria-kvarteret en fantastisk victoriansk arkade kendt for sin omfattende brug af marmor. Her finder du high fashion blandet med fornemme caféer.

Kirkgate marked - en Aladdins hule, der byder på alt fra frisk frugt og grøntsager til vintagetøj. Dette var stedet for den allerførste Marks and Spencer-virksomhed, kendt som Marks Penny Bazaar.

Corn Exchange - arkitektonisk baseret på Paris Corn Exchange, er dette en vidunderlig destination for nogle eksklusive shopping- og spisesteder. Vi anbefaler Humpit, et skønt madsted, der har specialiseret sig i hummus og pitta.

The Royal Armouries og Leeds Dock - et imponerende moderne museum dedikeret til våben i alle dens former. Den omkringliggende udvikling af Leeds Dock har et kasino, restauranter, barer og er ekstremt livlig under Leeds havnefrontfestival.

Leeds First Direct Arena - nyligt åbnet spillested og det første i Storbritannien med en vifteformet orientering. Akter, der har spillet her, omfatter Elton John, Bruce Springsteen og lokale drenge, Kaiser Chiefs.

Roundhay Park - Tag buslinje 2 og 12 ud af byens centrum til denne massive victorianske park. Det er perfekt at slentre rundt på en sommerdag med en række søer og haver at udforske. Det har også et glashus (Tropical World) med sommerfugle og surikater, hvis vejret er dårligt.

Kirkstall Abbey - ruineret cistercienserkloster, der blev opløst i Henrik VIII's hærværk mod den katolske kirke. De dramatiske ruiner har inspireret kunstnere fra alle årene.

Hvornår skal Besøg

I modsætning til nogle af dets mere turistede naboer, bliver Leeds ikke sværmet af turister om sommeren. Vi vil hævde, at Leeds er et besøg værd når som helst på året.

Leeds er faktisk en af ​​de tørreste byer i Storbritannien på grund af at den er lige øst for Pennine-bjergkæden. Somrene er normalt milde, men temperaturen kan stige op. Vintrene er sprøde og overskyede og undertiden støvet i sneen.

På grund af dens forskelligartede befolkning er der en lang række store festligheder at besøge i Leeds. Byen har en populær stolthed i august og en queer filmfestival i marts. Leeds West Indian Carnival, der blev afholdt i august, er den ældste i Europa.

Visa

I de senere år har Storbritannien strammet sine indvandringsprocedurer og indført brugen af ​​biometri. Fuldstændige detaljer kan være findes her.

De fleste besøgende fra Hong Kong SAR, Singapore og Taiwan har ikke brug for visumkontrol her til se om dette gælder for dig.

De fleste andre besøgende fra Asien har brug for et visum, inden de rejser til Storbritannien. Du bliver normalt bedt om at deltage i et interview på din lokale britiske ambassade.

Indrejse er normalt tilladt i en periode på 6 måneder, og du er fri til at rejse hvor som helst i England, Wales, Skotland og Nordirland. Et britisk visum er ikke gyldigt for rejser til andre europæiske lande.

 

Penge

Den britiske valuta er pund sterling, symboliseret med £. Euro accepteres ikke som betaling i Storbritannien. Visa & MasterCard og betalingskort accepteres næsten overalt.

American Express og Diners-kort accepteres bredt. Det Forenede Kongerige bruger et 'Chip and PIN' -system til alle betalinger. Hvis dit kort har en mikrochip, kan du forvente at blive bedt om at indtaste dit pinkode i stedet for at underskrive. Hvis du ikke har en pinkode, kan du forvente at blive bedt om at vise officielt foto-id.

Det kan være dyrt at veksle kontanter til britiske pund i Storbritannien. De fleste asiatiske rejsende får en bedre pris ved at veksle valuta, inden de rejser til Storbritannien.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.