Railay Beach Thailand

Krabi · Byguide

Første besøg i Krabi? Så er vores Krabi byguide for homoseksuelle rejsende noget for dig.

Railay Beach Thailand

Krabi กระบี่

Krabi er en provins på Thailands Andaman-kyst. Det er kendt for fantastiske kystlinjer med smukke strande, kalkstenstoppe, krystalklart hav og spektakulære tropiske øer.

Krabi har mere end 80 omkringliggende øer inklusive Lanta og Phi Phi øhav. Disse er populære blandt lystsejlere, dykkere, snorklere og dagture fra Phuket.

Disse store destinationer udgør provinsen Krabi:

Krabi by - hovedstaden og hovedindgangen til regionen

Ao Nang - Krabis mest udviklede strand, største turisthotspot og en god base for at udforske de nærliggende øer

Phi Phi Islands - verdensberømte øhav og et populært turistmål *

Havde Yao (Long Beach) - en underudviklet strand med fantastisk udsigt over Ao Nangs klippevægge

Railay (Rai Leh) strand - Thailands mest berømte sted for klatring (se valg nedenfor)

Krabi tiltrækker hvert år tusinder af homoseksuelle turister, men den største kystby Ao Nang har endnu ikke etableret en homoseksuel scene. Mens det er meget sandsynligt, at du vil møde andre homoseksuelle par, der nyder en ferie, er Krabi ikke en destination for festdeltagere.

Strand i Krabi Thailand

At komme til Krabi

Krabi har sin egen lufthavn med direkte fly til og fra Bangkok. Der er offentlige og private overførselsmuligheder i lufthavnen, der tager dig videre til fastlandsdestinationer som Ao Nang.

Hvis du opholder dig på en ø-udvej, skal du kontakte din udvej, der rådgiver dig om overførselsmuligheder.

 

Udsigt over Krabi fra bjergene

At komme rundt i Krabi

'songthaew' (offentlig passagervogn) og taxaer er bredt tilgængelige. For ø-hop, bliver du nødt til at stole på både.

Den mest almindelige type for kortere humle er langhalebåden ('ruea hang yao'). De fleste er ejerdrevne. Du skal blot forhandle et dagligt eller timegebyr for hans service.

Krabi Town er knudepunktet for passagerfærgetjenester, der tager folk mellem fastlandet og øerne Phi Phi og Lanta.

Der er to færge moler, den ene i centrum af byen (Chao Fah Park Pier) og den anden få kilometer fra centrum (Klong Jilad Pier). Der er direkte overførsler fra lufthavnen til begge disse moler.

 

* Phi Phi Islands หมู่ เกาะ พี พี

Phi-Phi-øerne er en øhav beliggende mellem Krabi fastland og Phuket. Kun en af ​​de seks øer, Phi Phi Don, er befolket.

Disse øer er rangeret som nogle af de mest naturligt smukke i verden. På trods af en hurtig vækst i turismen er de omgivende farvande stadig hjemsted for en enorm mængde koraller og havliv.

Øernes sandstrande, hulerne og de tropiske skovdækkede kalkstensbjerge er stadig vidunderlige seværdigheder.

Hvis du besøger Krabi, skal du i det mindste tage en dagstur til Phi Phi eller overveje at bo et par nætter på et af de hoteller eller resorts, der er sprunget op på Phi Phi Don de seneste år.

Ton Sai-bugten er det største turistområde på Phi Phi Don. Området forbinder den nordlige og sydlige del af øen, og du finder et bredt udvalg af barer, restauranter, gæstehuse og hoteller.

Færger fra Phuket og Krabi ankommer og afgår fra Ton Sai Bay-molen, og der er masser af langhalebåde til leje, hvilket gør det til en god base at udforske øhavet.

Der er ingen biler på øen og kun et par motorcykler. Alt transporteres til fods, i en trillebør eller med båd. For mere information, Klik her for at gå til Phi Phi Islands Guide .

Hvornår skal Besøg

Som med de fleste stranddestinationer i Thailand er det bedste tidspunkt for homoseksuelle rejsende at besøge Krabi uden for højskoleferier i løbet af oktober til april uden for monsunen.

 

Hvor skal man bo i Krabi

Ao Nang og Railay Beach er de mest populære områder blandt turister. Klik her for at se vores Krabi Hotel anbefalinger.

Hvis du planlægger at tilbringe en nat eller to på Phi Phi-øen, er der en række resorts og Hoteller på Koh Phi Phi er værd at overveje.

 

Ting at se og gøre

De fleste homoseksuelle besøgende kommer til Krabi for at nyde stranden eller udforske de omkringliggende øer, især de berømte Phi Phi-øer. Andre populære aktiviteter inkluderer snorkling, dykning og klatring. Her er nogle forslag til ting at lave i Krabi.

Krabi by - For et stykke ægte Thailand, gå ikke glip af en aften i Krabi by. Der er mindst to natmarkeder at vælge imellem (flere i weekenden) med et lækkert udvalg af mad til rimelige priser. Normalt spiller lokale bands på en af ​​de forskellige markedspladser.

Tree Top Adventure Park Krabi - Oplev en betagende udsigt, mens du deltager i en række spil såsom "cykel i træerne", "rebbroer", "Tarzan gynger" og "flyvende skateboards".

Wat Kaew - et af de vigtigste templer i Krabi Town.

Tiger tempel - Tempel omkring 8 km fra Krabi Town berømt for sin Buddha-helligdom på toppen af ​​bjergene. For at nå toppen skal du op ad 1,300 meget ujævne trin. En flot udsigt over bjergene og havet for dem, der passer nok. Glem ikke at pakke vand (også tilgængeligt gratis, når du når toppen), og det anbefales at starte tidligt. Tiger Temple er også berømt for sine abestammer, der bor på stien til bjergtoppen. Tag ikke mad og hold øje med dine ejendele.

Udsigt over Tiger-templet i Krabi

Krabi Town River Tours - Langhalebåde lægger til ved forskellige moler langs den 1.5 km lange flodgang og tilbyder 2-3 timers ture op ad floden mod de to kalkstensbakker, der stikker ud som djævlehorn. Her er der interessante grotter at udforske. Mangroveskovene og flodens vadeflader, der omgiver floden, er alle et beskyttet område med et interessant dyreliv, der kan ses.

Phang Nga Bay - En af de mest populære aktiviteter er at sejle i havkano gennem kalkstensgrotterne og rundt om karstklipperne i den berømte Phang Nga-bugt. Dags- og overnatningsture kan bestilles ved en af ​​de mange udflugtsboder i turistområder.

Nopparat Thara Strand - naturskøn strand og nationalpark på den vestlige spids af Ao Nang.

Railay (Rai Leh) strand - smuk strand nær Ao Nang med vandrestier og populær til klatring, snorkling og klippedykning.

Hong ø - lille ø med rolig, ren strand; en fin lille udflugt.

Lanta-øerne - fantastiske øer omgivet af klart blåt vand. Dag krydstogter tilgængelige.

Lanta dyrevelfærd - non-profit organisation på øen Lanta, der plejer en bred vifte af dyr; åbent for besøgende dagligt 11-5.

Maya-bugten - verdensberømt bugt med hvid sandstrand, gigantiske kalkstensklipper og koralrev - normalt inkluderet i "ø-hopture".

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.