Taiwan · Landsguide

Taiwan · Landsguide

Planlægger du en tur til Taiwan? Så hjælper vores gay-guideside dig med at få mest muligt ud af dit besøg.

Taipei bybillede

Taiwan 臺灣

Taiwan ligger ud for den sydøstlige kyst af det kinesiske fastland. Det er en af ​​de mest folkerige øer i verden med over 23 millioner indbyggere.

Øen har også nogle smukke steder med stejle bakker, kystlinjer, skove og andre naturlige landskaber.

Taiwan er centrum for den kinesiske popkultur, kendt for sin store underholdningsindustri og fremragende mad. Landet rangerer højt med hensyn til sundhedspleje, uddannelse, økonomisk frihed og menneskerettighedsbevægelse.

Øen er opdelt i 5 hovedregioner:

  • Det nordlige Taiwan (inklusive Taipei) - hjemsted for hovedstaden, Taipeis vigtigste lufthavn og teknologicenter.
  • Det centrale Taiwan (inklusive Taichung) - tilbyder naturskøn udsigt over bjerge, søer og nationalparker.
  • Det østlige Taiwan (inklusive Hualien og Taitung) - bjergrig region med smukke landskaber.
  • Det sydlige Taiwan (inklusive Kaohsiung og Tainan) - en tropisk region med strande og palmer.
  • Ydre øer - et par små øer, der er populære rejsemål hos de lokale.

Nogle af de vigtigste byer i Taiwan:

  • Taipei 臺北 - hovedstad og kommercielt og kulturelt knudepunkt.
  • Hualien 花蓮 - en af ​​øens hyggeligste byer, beliggende nær Taroko Gorge.
  • Kaohsiung 高雄 - Taiwans næststørste by med en meget travl havn.
  • Taichung 臺中 - den tredjestørste by i Taiwan, med mange interessante kulturelle steder og aktiviteter.
  • Tainan 臺南 - Taiwans ældste by og tidligere hovedstad, kendt for sine historiske bygninger.

 

Homoseksuelle rettigheder i Taiwan

Taiwan er et af de mest progressive lande i Asien. Voksen, privat samstemmende seksuel aktivitet af samme køn er lovlig. Diskrimination af seksuel orientering i uddannelsen blev forbudt i 2003. I 2007 vedtog den lovgivende Yuan en lov, der forbyder forskelsbehandling på grund af seksuel orientering på arbejdspladsen. Lovgivning om tilladelse af ægteskab af samme køn blev foreslået i 2003, men stod over for modstand og blev ikke fremskredet.

Regelmæssige LGBT Pride-parader afholdes. I 2009 deltog over 25,000 mennesker i Pride-paraderne, hvilket gjorde det til det største LGBT-arrangement, der blev afholdt i Asien på det tidspunkt. I 2011 var dette tal steget til næsten 50,000 mennesker.

 

Homoseksuel scene

Taiwan har en blomstrende homoseksuel scene med Taipei at være hovedkvarter. I de senere år er rækkevidden og kvaliteten af ​​homoseksuelle steder steget markant, og nye homoseksuelle virksomheder er blevet lanceret over hele øen.

Mens andre større byer som Kaohsiung og Taichung tilbyder nogle få steder for LGBT-samfundet, Taipei er fortsat stjernen i showet og har mange barer, danseklubber, saunaer, massagekurbade og varme kilder, sammen med andre gay-populære spillesteder.

Taipei er også blevet en vigtig destination for homoseksuelle klubgæster og festdeltagere fra hele verden, hvor der regelmæssigt afholdes dansefester i verdensklasse og kredsløbsfestivaler - den største af sin slags i Asien.

 

At komme til Taiwan

Taiwans vigtigste lufthavn er Taoyuan International Airport (TPE), tidligere 'Chiang Kai-Shek'. Lufthavnen ligger 40 km sydvest for Taipei og betjener alle større asiatiske byer og Nordamerika. Lufthavnen har direkte busser til Taipei, Taichung og andre større byer.

Songshan Lufthavn (TSA) i centrum af Taipei tilbyder for det meste kun indenrigsflyvninger plus begrænsede charterflyvninger til det kinesiske fastland og Tokyos Haneda-lufthavn.

Kaohsiung (KHH) indenrigs- og internationale lufthavne driver flyrejser til andre asiatiske byer, herunder Hongkong, Toyko Narita, Singapore og Bangkok, og charterfly til Kina.

Taichung Lufthavn (RMQ) tilbyder indenrigsflyvninger og internationale flyvninger til Hongkong og Vietnam og chartre til Kina.

 

At komme rundt i Taiwan

Med fly

Taiwans indenrigsflyselskaber har hyppige flyvninger, der forbinder til andre større byer. Det er dog muligvis ikke muligt at flyve fra én indenrigslufthavn til en anden. Hvis du vil besøge Taiwans mindre øer, er flyet stadig den bedste mulighed (og i nogle tilfælde den eneste mulighed). Priserne er rimelige, og lokale fly er meget gode.

Med tog

Taiwan har fremragende højhastighedstog, der er blevet en mere populær og omkostningseffektiv løsning. Togstationer er ofte placeret i de fleste bycentre og fungerer som et praktisk knudepunkt til de fleste typer transport.

Med bus

Intercity-busser ('keyun' 客運), er generelt komfortable, rene og til tiden. Taiwan-turistbussen, som forbinder med større togstationer, tilbyder direkte forbindelser til mange turiststeder, men udlændinge kan have svært ved at finde busstationerne. Mens bustransport er omfattende. rutekortene er næsten alle på kinesisk. I Taiwan skal du hylde bussen, som du ser den komme, og det er vigtigt at sørge for, at den bus, du stiger på, kører i den rigtige retning.

Med taxa

Taxaer er der rigeligt af. For at hylde en, læg din hånd foran dig parallelt med jorden. Ture måles, og chauffører er forbudt at tage imod drikkepenge - selvom det er normalt at runde prisen op til den næste dollar. Få chauffører taler engelsk.

Med bil

Et internationalt kørekort er påkrævet for kørsel i Taiwan og kan bruges i op til 30 dage. I større byer som Taipei og Kaohsiung er det dog bedre for dig at bruge offentlig transport på grund af trafikprop og begrænsede parkeringspladser.

 

Hvornår skal Besøg

Taiwan har et tropisk klima. Den nordlige del af øen har en regntid, der varer fra januar til marts sammen med en yderligere regnperiode i maj. Det er varmt og fugtigt fra juni til september med temperaturer, der stiger til over 30 ° C.

Vejrmæssigt er det bedste tidspunkt at besøge mellem oktober og december - selvom selv i denne periode, kan den mærkelige tyfon ødelægge din sjov.

 

Visa

Turister med de fleste udviklede landes pas er i stand til at komme ind i Taiwan i 30 dage uden visum. Turister fra Indien, Thailand, Filippinerne, Vietnam og Indonesien, der tidligere har fået et amerikansk, britisk, japansk eller Schengen-visum, kan ansøge online om visumfri indrejse til Taiwan. Klik her for mere visuminformation.

 

Sprog

De fleste taiwanesere taler enten taiwanesisk eller mandarin-kinesisk. Japansk er også bredt forstået. Nogle yngre fyre i Taipei taler måske noget grundlæggende engelsk.

 

Penge

Taiwans valuta er den nye taiwanske dollar (NTD eller TWD).

 

Tipping

Tip er ikke almindeligt praktiseret. Restauranter opkræver et obligatorisk servicegebyr, og der forventes ingen yderligere tip. Taxachauffører forventer, at du afrunder billetprisen til den næste dollar.

 

Åbningstider

Butikker og indkøbscentre er normalt åbne mellem 10:10 og 6:XNUMX, syv dage om ugen. Natmarkeder åbner generelt omkring kl. XNUMX og lukker efter midnat. De fleste museer er lukket om mandagen.

Bankerne er åbne fra kl. 9 til kl. 3 i løbet af ugen og kl. 30 til kl. Pengeautomater er bredt tilgængelige, og stort set alle butikker og hoteller accepterer kredit- og betalingskort.

 

Elektricitet

Elektricitet i Taiwan i 110 volt / 60 Hz. Stik har to flade knive. Stik i amerikansk og japansk stil skal fungere. Alle andre stik kræver en adapter / transformer.

 

Health Care

Taiwan har fremragende sundhedsfaciliteter, der er lige så gode, hvis ikke bedre, end dem, der findes i Vesteuropa eller USA. Mens omkostningerne ved behandling og medicin er billigere end i vest, er en god rejseforsikring stadig vigtig.

Lægemidler til mindre lidelser er tilgængelige i apoteker uden recept.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.