sydney-om-natten

Gay Sydney · Byguide

Planlægger du en tur til Sydney? Så er vores homoseksuelle Sydney byguide noget for dig.

sydney-om-natten

Med mere end 4 millioner indbyggere er Sydney den mest folkerige by i Australien og hovedstaden i New South Wales. Byen er bygget på bakkerne omkring Sydney Harbour og hjemsted for det ikoniske Sydney Opera House og Harbour Bridge, og er en ægte smeltedigel af kulturer og baggrunde, og denne mangfoldighed er håndgribelig i Sydney.

Sydney er blandt de ti mest livlige byer i verden med betagende udsigt, berømte strande og smukke nationalparker. Byen er unik i sin række miljøer og distrikter, fra den solbeskinnede strand i Bondi til skyline af rene glasskyskrabere, der er Downtown-området, ingen to steder i denne travle by er de samme.

Med en af ​​verdens største og mest berømte stolthøjtider, en overflod af homoseksuelle spillesteder og en liberal atmosfære er Sydney en absolut uundgåelig destination for enhver homoseksuel rejsende. Det største homoseksuelle distrikt i Darlinghurst og især den livlige Oxford Street er hjemsted for et levende og energisk udvalg af homoseksuelle barer, klubber og caféer.

Homoseksuelle rettigheder i Sydney

Australien er blevet betragtet som et af de homoseksueleste lande i verden. Ægteskab af samme køn blev legaliseret i 2017, og ægteskabstilladelser til lesbiske og homoseksuelle par begyndte at blive udstedt inden for få timer. Siden slutningen af ​​det tyvende århundrede har der været hurtige og dramatiske forbedringer i rettighederne til LGBT + -folk i Australien, og landet betragtes nu som en af ​​de mest homoseksuelle i verden. I kosmopolitiske knudepunkter som Sydney er holdning til LGBT + -individer sandsynligvis normen.

Transgender i New South Wales skal have gennemgået en kønsbekræftelsesoperation, før de får lov til at ændre deres køn på regeringsdokumenter, men ikke-binære har dog mulighed for at vælge et tredje køn på officielle formularer og licenser. Adoptagelse af samme køn er nu lovligt landsdækkende, og LGBT + -personer har fået lov til at tjene åbent i militæret siden 1992.

Homoseksuel scene i Sydney

Sydney er opstået som den homoseksuelle hovedstad på den sydlige halvkugle og en af ​​de mest multikulturelle i verden. Der er mange Bøssebarer og Gay danseklubber i hele byen såvel som nogle få Homoseksuelle saunaer og Gay Cruise klubber. De mest gay-populære spillesteder og butikker er på og omkring Oxford Street i Darlinghurst.

Oxford Street er blevet mere blandet i det sidste årti, men det er stadig det mest populære område til fester natten væk. Det er den største træk for den årlige Sydney Gay & Lesbian Mardi Gras, der tiltrækker besøgende fra hele verden.

Stonewall Hotel er et ikonisk sted i Sydney homoseksuelle natteliv kredsløb og rutinemæssigt trækker i spektakulære folkemængder. Klubben har eksisteret i årtier og var en af ​​de første homoseksuelle spillesteder i byen, der stadig den dag i dag understøtter en række LGBT + -fokuserede årsager og organisationer. Stonewall Hotel er vært for regelmæssige temaaftener samt de bedste cabaret- og drag-forestillinger i Sydney.

De indre vestlige forstæder, såsom Newtown og Erskineville, har udviklet en mere alternativ og forskelligartet scene med større lesbisk og studerendes tilstedeværelse. I nærheden er Potts Point og Elizabeth Bay blevet hjemmet til det smarte festsæt, der værdsætter den fantastiske havneindstilling, mens de forbliver tæt på nattelivscentret Kings Cross.

Længere op på Oxford Street ligger Paddington, som er hjemsted for mange homoseksuelle. Kort sagt er Sydney et stort homoseksuelt mekka.

oxford-street-sydney

Homoseksuelle hoteller i Sydney

Det mest populære område for homoseksuelle rejsende at bo i Sydney er Darlinghurst-distriktet. Dette er det bankende hjerte i homoseksuelle Sydney og giver dem, der bor her, nem adgang til mange af byens bedste homoseksuelle klubber, barer og caféer. Området er også kendt for sit tætte homoseksuelle samfund med en levende og stolt atmosfære.

Beliggende tæt på den homoseksuelle scene og den travle Oxford Street, The Kirketon Boutique Hotel er det ideelle sted for rejsende, der ønsker en praktisk og elegant base, hvorfra de kan udforske byen.

Sydney kan prale af et imponerende udvalg af hoteller på tværs af en række budgetter. Mens byen er hjemsted for mange 5-stjernede, luksusdestinationer, er der også masser af muligheder for homoseksuelle rejsende på et mindre budget. Se vores liste over anbefalede hoteller i Sydney til homoseksuelle rejsende på Gay Sydney Hotels -siden.

Homoseksuelle saunaer i Sydney

Sydney kan prale af et stort udvalg af homoseksuelle saunaer, hvoraf mange er åbne 24/7. Et eksempel er Syndey City Steam, en stor og ren sauna med en fantastisk atmosfære og beliggenhed. Sydney City Steam tiltrækker store og forskelligartede skarer af både lokale og turister og får særligt travlt omkring frokosttid, når byens kontoransatte holder pauser. Saunaen kan prale af en række faciliteter, herunder en labyrint, tør sauna, dampbad og en bar med fuld licens.

Saunaer som Sydney City Steam kan let findes i byen og har tendens til at være indbydende og inkluderende.

Homoseksuelle strande i Sydney

Sydney har enestående strande, hvoraf mange er blandt de 'gayeste', Australien har at byde på. Den berømte Bondi Beach har en stor homoseksuel koncentration i den nordlige ende. Obelisk Beach er en favorit blandt homoseksuelle og lesbiske solelskere. Det er en skjult strand på nordsiden af ​​havnen, nær velhavende Mosman. Stranden er 'tøj-valgfri' og er det perfekte sted for dem, der ønsker at slippe løs i nøgen. Lidt væk fra alfarvej kan Obelisk Beach være svær at nå, men når først der er turen værd.

Lady Jane er en lille og afsondret strand, der er populær blandt det lokale homoseksuelle samfund for sit bløde hvide sand og travle cruising atmosfære. Stranden er det vigtigste sted for at sejle i byen, og er blevet epicentret for mænd, der søger mænd i årevis og har et solidt ry som et af de bedste steder at hente fyre. Stranden er også uofficielt nudist, og størstedelen af ​​dem, der besøger dette uberørte paradis, vælger at gå uden tøj. 

Læs mere: De bedste homoseksuelle strande i Sydney.

mandig-strand-australien

At komme til Sydney

Sydney Kingsford Smith International Airport (SYD) er Australiens travleste lufthavn og hovedporten til Australien. Lufthavnen ligger 9 km fra byens centrum, og turen til byens centrum tager kun 13 minutter. Der er en række måder at komme fra lufthavnen til byen på og omfatter forstadstog, lokalbus, shuttlebus, taxa eller biludlejning.

Den mest populære og bekvemme måde for turister at komme til byen på er med tog. Airport Link kører hvert 10. minut og er den bedste måde at nå byens forstæder og centrum på, med flere stop langs ruten.

Shuttlen er også en populær transportmetode fra lufthavnen, og du kan finde afhentningssteder i områder, der er markeret med Ready2Go-branding. Personalet er hjælpsomme, og billetpriserne har tendens til at være relativt billige.

Ting at se og gøre

Der er ubegrænsede muligheder, når det kommer til ting at lave i Sydney. De vigtigste attraktioner inkluderer dog:

  • Udforsk Sydney Harbour
  • Se en forestilling i operahuset
  • Gå en tur rundt i Royal Botanic Gardens
  • Nyd udsigten fra Sydney Harbour Bridge
  • Fordyb dig i kulturen i Art Gallery Of NSW
  • Nyd solen på Bondi Beach
  • Prøv en af Sydneys homoseksuelle strande
  • Vandre stierne i Blue Mountains

Læs mere: Oplev Sydney som en lokal.

bondi beach sydney

Ofte Stillede Spørgsmål

Hvornår skal Besøg

Sydney er velsignet med vidunderligt vejr hele året rundt. Selv om vinteren falder temperaturen sjældent under 10°C, og det er ikke normalt, at højder er omkring 20°C.

Når det er sagt, er højsæsonen for turister sommermånederne (fra 1. december til slutningen af ​​februar), hvor højsæsonen for homoseksuelle rejsende er under den internationalt anerkendte Mardi Gras-festival (normalt afholdt i de sidste to uger i februar).

Visa

Alle besøgende, undtagen indehavere af australske og newzealandske pas, skal have enten et visum eller en elektronisk rejseautoritet (ETA), før de kommer ind i Australien.

Newzealandske statsborgere får visum ved ankomsten til Australien.

Passindehavere i de fleste europæiske lande kan ansøge om et eVisitor-visum online. Disse visa er gratis. Tjek din berettigelse til et eVisitor-visum her. Passindehavere fra USA, Canada, Singapore og mange andre lande kan ansøge om en elektronisk rejseautoritet (ETA). Tjek din berettigelse til en ETA her.

Penge

Valutaen i Sydney er den australske dollar. Hæveautomater er bredt tilgængelige, og kredit- og betalingskort accepteres generelt. Foto-ID kan være påkrævet, hvis du betaler med kort i nogle butikker.

Mens tipning ikke er en forventet praksis i Sydney, er restauranter undtagelsen, og det kan forventes, at du vælter omkring 10%. Og selvom det ikke forventes, vil mange mennesker afrunde deres taxa til den nærmeste dollar som en form for tip.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.