Reykjavik fremhævet billede

Gay Reykjavik · Byguide

Planlægger du en tur til Reykjavik? Så er vores homoseksuelle Reykjavik byguide side noget for dig.

Reykjavik fremhævet billede

Reykjavík

Islands hovedstad og største by, Reykjavik er verdens nordligste hovedstad og et populært turistmål.

Med en befolkning på omkring 200,000 i hovedstadsregionen er byen Islands centrum for kultur og handel, omgivet af forstæder og farverige huse.

Reykjavik rangerer som en af ​​de sikreste, reneste og grønneste byer i verden med gode butikker, restauranter og barer.

 

Homoseksuelle rettigheder i Island

Island er meget progressivt, når det kommer til LGBT-rettigheder. Ægteskab af samme køn har været lovligt siden juni 2010, efter at parlamentet ændrede loven for at definere ægteskab som mellem to individer.

Par af samme køn har lige adgang til adoption og in vitro befrugtning (IVF).

Homoseksuel scene

Den homoseksuelle scene er ret begrænset i den islandske hovedstad, men de lokale kan forvente en varm velkomst. Offentligheden er meget homoseksuel, så man kan være ret åben om seksuel orientering her.

Den lille homoscene kan findes på Laugavegur, den lange største shoppinggade i centrum. Kiki bar og Bravo er de mest populære mødesteder. Nærliggende virksomheder tilbyder både homoseksuelle og lige folkemængder et dejligt sted at hænge ud og nyde et måltid eller drinks.

Homoseksuelle dansefester finder sted på forskellige steder i løbet af året. Disse inkluderer Pink Party, der finder sted to gange om året i oktober / november og januar / februar under Rainbow Reykjavik, LGBT-vinterfestivalen. Tjek lokale websteder, se efter flyers eller bare spørg rundt.

 

At komme til Reykjavik

Keflavík International Airport (også kendt som Reykjavík-Keflavík Airport) er den største internationale hub lufthavn i Island. Det ligger ca. 50 km fra Reykjavik. Lufthavnen har direkte fly til og fra de fleste europæiske hovedstæder og amerikanske lufthavne.

(Reykjavík Lufthavn, der ligger kun 2 kilometer fra byens centrum, er den største indenrigslufthavn, der betjener Reykjavík)

Flybus-tjenesterne kører Keflavík Internationale Lufthavn til Reykjavík centrum. Rejsetiden er omkring 45 minutter og koster ISK 2,500. Vær opmærksom på, at en taxa sætter dig tilbage omkring 14,000 ISK.

 

At komme rundt i Reykjavik

Til fods

Det anbefales stærkt at gå i Reykjavik, da mange attraktioner er inden for gåafstand fra hotelområdet. Byen er meget smuk, og fortovet er fremragende. Chauffører er generelt meget venlige og stopper nogle gange for dig, selv når der ikke er nogen overkørselsfacilitet.

Med bus

Reykjavik har et offentligt bussystem kaldet Strætó, der er pålideligt og rent. Føreren kan dog ikke ændre. Enkeltbilletter koster ISK350. Hvis du har brug for at skifte bus for at komme til din endelige destination, skal du bede chaufføren om en transferbillet (skiptimiði), som er gyldig i de næste 75 minutter på enhver bus.

Hvis du bor uden for byens centrum, kan det være bedst at få et Reykjavik Welcome Card, som giver ubegrænset adgang til busserne, sammen med gratis adgang til flere museer, nogle rabatter og gratis internet på vandrerhjemmet. 'Velkommen'-kortene fås i turistinformationscentret ved Ingólfstorg og også på nogle hoteller og starter ved ISK 3,700.

Med bil

Som turist bør du kunne komme rundt uden bil, hvis du kun opholder dig i byen. Kørsel anbefales dog til rejser uden for Reykjavik og dens forstæder.

Med taxa

Alle taxier måles og de fleste er meget rene og komfortable, men de er også meget dyre. Startgebyret ligger på ISK 600-700 og ISK 200-400 pr. Kilometer. At tage en taxa er ikke desto mindre den bedste måde at komme hjem efter en aften ud. Kreditkort accepteres.

På cykel

Det er muligt at komme rundt i Reykjavik på cykel, omend lejlighedsvis kraftig vind og et par bakker. Med få cykelstier foregår de fleste cykler på gaden eller på fortovet (begge er lovlige). Når man cykler på fortovet, er det vigtigt at være opmærksom på fodgængere, da de har ret til at gå.

 

Hvor skal man bo i Reykjavik

Det er bedst at sige inden for byens centrum. Besøg vores liste over anbefalede hoteller i Reykjavik Homoseksuel Reykjavik Hoteller-side.

hallgrimskirkja-med-nordlysHallgrimskirkja

 

Ting at se og gøre

Islands Nationalgalleri - det nationale kunstgalleri med en stor samling af værker af islandske kunstnere fra det 19. og 20. århundrede.

Hallgrimskirkja - stor katedral med fantastisk udsigt fra toppen, hvorfra du kan se de fleste dele af Reykjavik.

Solfar (Sun Voyager) Skulptur - en unik skulptur på havnefronten, der afspejler Islands søfartshistorie.

Islands nationale museum - beliggende nær Islands Universitet, repræsenterer dette museum historien om en nation fra bosættelse til i dag; der er en café og en museumsbutik.

Tjörnin (Dammen) - lille sø i byens centrum, hvor folk ofte samles for at fodre ænderne; søen er omgivet af en park kaldet Hljómskálagarðurinn, som er meget populær i godt vejr.

Rådhus (Ráðhúsið) - en fremragende arkitektur fra det 20. århundrede, bygget ind i Tjörnin (Dammen); åben for offentligheden med café og udstillingshal.

Perlan (Perlen) - ikonisk bygning på toppen af ​​en skovklædt bakke kaldet Öskjuhlíð, sydøst for byens centrum, med en fantastisk udsigt over byen; åben for offentligheden; der er en roterende restaurant øverst.

Reykjavík Bymuseum (Árbæjarsafn) - Frilandsmuseum, der viser, hvordan det islandske folk plejede at leve.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.

Bog A Travel Gay Godkendt hotel