Reykjavik fremhævet billede

Gay Reykjavik City Guide

Planlægger du en rejse til Reykjavik? Så er vores gay Reykjavik byguide-side noget for dig

 

Reykjavik fremhævet billede

Reykjavík

Islands hovedstad og største by, Reykjavik er verdens nordligste hovedstad og et populært turistmål.

Med en befolkning på omkring 200,000 i hovedstadsregionen er byen Islands centrum for kultur og handel, omgivet af forstæder og farverige huse.

Reykjavik rangerer som en af ​​de sikreste, reneste og grønneste byer i verden med gode butikker, restauranter og barer.

 

Homoseksuelle rettigheder i Island

Island er meget progressivt, når det kommer til LGBT-rettigheder. Ægteskab af samme køn har været lovligt siden juni 2010, efter at parlamentet ændrede loven for at definere ægteskab som mellem to individer.

Par af samme køn har lige adgang til adoption og in vitro befrugtning (IVF).

Homoseksuel scene

Den homoseksuelle scene er ret begrænset i den islandske hovedstad, men de lokale kan forvente en varm velkomst. Offentligheden er meget homoseksuel, så man kan være ret åben om seksuel orientering her.

Den lille homoseksuelle scene kan findes ved Laugavegur, den lange største shoppinggade i byens centrum. Kiki Bar og Bravo er de mest populære homoseksuelle spillesteder. Nærliggende etablissementer tilbyder både homoseksuelle og hetero skarer et dejligt sted at hænge ud og nyde et måltid eller en drink.

Homoseksuelle dansefester finder sted på forskellige steder i løbet af året. Disse inkluderer Pink Party, der finder sted to gange om året i oktober / november og januar / februar under Rainbow Reykjavik, LGBT-vinterfestivalen. Tjek lokale websteder, se efter flyers eller bare spørg rundt.

 

At komme til Reykjavik

Keflavík International Airport (også kendt som Reykjavík-Keflavík Lufthavn) er den vigtigste internationale lufthavn i Island. Det ligger omkring 50 km (31 miles) fra Reykjavik. Lufthavnen har direkte fly til og fra de fleste europæiske hovedstæder og amerikanske lufthavne.

(Reykjavík Lufthavn, der ligger kun 2 kilometer fra byens centrum, er den største indenrigslufthavn, der betjener Reykjavík)

Flybussen kører til Keflavík International Airport til Reykjavíks centrum. Rejsetiden er omkring 45 minutter og koster ISK 2,500. Vær opmærksom på, at en taxa vil sætte dig tilbage for omkring 14,000 ISK.

 

At komme rundt i Reykjavik

Til fods

Det anbefales stærkt at gå i Reykjavik, da mange attraktioner er inden for gåafstand fra hotelområdet. Byen er meget smuk, og fortovet er fremragende. Chauffører er generelt meget venlige og stopper nogle gange for dig, selv når der ikke er nogen overkørselsfacilitet.

Med bus

Reykjavik har et offentligt bussystem kaldet Strætó, der er pålideligt og rent. Føreren kan dog ikke ændre. Enkeltbilletter koster ISK350. Hvis du har brug for at skifte bus for at komme til din endelige destination, skal du bede chaufføren om en transferbillet (skiptimiði), som er gyldig i de næste 75 minutter på enhver bus.

Hvis du bor uden for byens centrum, kan det være bedst at få et Reykjavik Welcome Card, som giver ubegrænset adgang til busserne, sammen med gratis adgang til flere museer, nogle rabatter og gratis internet på vandrerhjemmet. 'Velkommen'-kortene fås i turistinformationscentret ved Ingólfstorg og også på nogle hoteller og starter ved ISK 3,700.

Med bil

Som turist bør du kunne komme rundt uden bil, hvis du kun opholder dig i byen. Kørsel anbefales dog til rejser uden for Reykjavik og dens forstæder.

Med taxa

Alle taxaer er målt, og de fleste er meget rene og komfortable, men de er også meget dyre. Startgebyret er ISK 600-700 og ISK 200-400 per kilometer. At tage en taxa er ikke desto mindre den bedste måde at komme hjem efter en aften i byen. Kreditkort accepteres.

På cykel

Det er muligt at komme rundt i Reykjavik på cykel, dog med lejlighedsvis hård vind og enkelte bakker. Med få cykelstier foregår det meste af cyklingen på gaden eller på fortovet (begge dele er lovlige). Når man cykler på fortovet, er det vigtigt at tage hensyn til fodgængere, da de har forkørselsret.

 

Hvor skal man bo i Reykjavik

Det er bedst at sige inden for byens centrum. Besøg vores liste over anbefalede hoteller i Reykjavik Homoseksuel Reykjavik Hoteller-side.

 

hallgrimskirkja-med-nordlysHallgrimskirkja

 

 

Ting at se og gøre

Islands Nationalgalleri - det nationale kunstgalleri med en stor samling af værker af islandske kunstnere fra det 19. og 20. århundrede.

Hallgrimskirkja - stor katedral med fantastisk udsigt fra toppen, hvorfra du kan se de fleste dele af Reykjavik.

Solfar (Sun Voyager) Skulptur - en unik skulptur på havnefronten, der afspejler Islands søfartshistorie.

Islands nationale museum - beliggende nær Islands Universitet, repræsenterer dette museum historien om en nation fra bosættelse til i dag; der er en café og en museumsbutik.

Tjörnin (Dammen) - en lille sø i byens centrum, hvor folk ofte samles for at fodre ænderne; søen er omgivet af en park kaldet Hljómskálagarðurinn, som er meget populær i godt vejr.

Rådhus (Ráðhúsið) - en fremragende arkitektur fra det sene 20. århundrede, bygget ind i Tjörnin (Dammen); åben for offentligheden med café og udstillingshal.

Perlan (Perlen) - ikonisk bygning på toppen af ​​en skovklædt bakke kaldet Öskjuhlíð, sydøst for byens centrum, med en fantastisk udsigt over byen; åben for offentligheden; der er en roterende restaurant øverst.

Reykjavík Bymuseum (Árbæjarsafn) - et frilandsmuseum, der viser, hvordan det islandske folk plejede at leve.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.