Gay Indien · Landsguide

Gay Indien · Landsguide

Planlægger du en rejse til Indien? Så kan vores landeguide for homoseksuelle Indien hjælpe dig med at komme i gang.

India Gate, New Delhi

 

Indien भारत

Indien er det syvende største land i verden og med over en milliard mennesker næst næst Kina i befolkning. Indien er multietnisk, flersproget og multikulturel og er ekstremt forskellig i geografi og klima.

Landet er stolt af at være det største demokrati i verden.

New Delhi

Delhi er Indiens hovedstad og hjemsted for landets regering. Byen er en af ​​de globale ledere inden for kunst, handel, uddannelse, medier, underholdning, finans, turisme og transport.

Det siges at være en af ​​de ældste eksisterende byer i verden, der går tilbage til over 5,000 år. New Delhi består af fem store distrikter: Syd Delhi, Øst Delhi, Nord Delhi, Vest Delhi og Central Delhi.

Agra

Indiens måske mest berømte ikon - Taj Mahal - findes i en by, der ikke er så besøgt som New Delhi eller Mumbai. Agra ligger i staten Uttar Pradesh og er et af landets mest besøgte monumenter. Et mausoleum med en utrolig kærlighedshistorie bag sig, Taj Mahal, tog over 20 år at bygge og blev bestilt af kejseren Shah Jahan til minde om hans yndlingskone Mumtaz Mahal.

Det er bestemt et besøg værd - om ikke andet for at genskabe det berømte billede, som Diana, prinsesse af Wales tog i 1992, siddende alene på en bænk.

Taj Mahal Agra

Mumbai

Mumbai (tidligere kendt som Bombay) er den største by i Indien. Det var oprindeligt en samling på syv øer, som over tid blev sammenføjet for at danne øbyen Bombay. Dens samlede storbybefolkning anslås til at være over 20 millioner (2012), hvilket gør den til en af ​​de mest folkerige byer i verden.

Mumbai er Indiens kommercielle hovedstad og også hjemsted for landets største slumbefolkning. Det er centrum for den indflydelsesrige hindi film- og tv-industri, deraf udtrykket "Bollywood" (Bombay + Hollywood).

Homoseksuel MumbaiMumbai

 

Homoseksuelle rettigheder i Indien

Homoseksualitet i Indien blev afkriminaliseret i 2009, men blev væltet fire år senere i højesteret. Men i 2018 blev loven igen omstødt afkriminalisering af homoseksuel sex. Samtidsalderen for homoseksuel sex (både mand og kvinde) er 18. Ægteskab af samme køn er ulovligt i Indien, og par af samme køn er hverken forbudt eller tilladt at adoptere børn.

Homoseksuel scene i Indien

I Indien diskuteres seksualitet af enhver art sjældent offentligt, og homoseksualitet betragtes som et tabubelagt emne. Fordi homofobi stadig er ret almindelig i Indien, er dets homoseksuelle scene meget begrænset og meget skjult.

I de senere år har holdningerne til homoseksualitet dog ændret sig noget. Der har været flere diskussioner og skildringer af homoseksualitet i de indiske medier og af Bollywood-filmindustrien.

Storbyer som Delhi, Mumbai og Bangalore er blevet centrum for den nye indiske homobevægelse. Selvom der ikke er mange eksklusive homoseksuelle barer og klubber i øjeblikket, har de fleste eksklusive "straight" spillesteder i disse byer regelmæssige nætter henvendt til homoseksuelle kunder.

 

Palolem Beach, Goa

 

Sprog

Indien har 22 officielle sprog, hvor hindi er det vigtigste officielle sprog for EU-regeringen og det mest almindelige sprog, og engelsk fungerer som et officielt underordnet sprog.

Der er også hundredvis af andre mindre fremtrædende sprog.

Vejr

Der er tre årstider om året - sommer, regntid (eller "monsun") og vinter. Norden oplever nogle ekstreme varme om sommeren og kulde om vinteren.

November til januar er den koldeste tid på året, mens april til maj er de varmeste måneder inden regntiden begynder. Der er også en kort forårstid omkring februar og marts, især i Nordindien.

Visa

De fleste turister ansøger om et 6-måneders turistvisum. Et specielt 10-årigt visum (forretning og turist) er kun tilgængeligt for amerikanske borgere. Et indisk visum er gyldigt fra den dag, det er udstedt, ikke datoen for indrejsen.

Der kræves en minimumsperiode på to måneder mellem på hinanden følgende besøg. 6-måneders turistvisum tillader en maksimal opholdsvarighed på 90 dage pr. Besøg, afhængigt af statsborgerskab. Sørg for at kontrollere den maksimale varighed pr. Besøg hos din ambassade.

Borgere i Finland, Japan, New Zealand, Luxembourg, Singapore, Cambodja, Vietnam, Laos, Myanmar, Indonesien og Filippinerne kan ansøge om et turistvisum ved ankomst (TOVA) til lufthavnene i Chennai, Mumbai, Delhi og Kolkata for et ophold på op til 30 dage.

Processen kan tage noget tid (mellem 1-6 timer), når du er ankommet til lufthavnen.

At komme til Indien

Afhængigt af din ønskede destination inkluderer hovedindgangssteder Mumbai, Delhi, Bengaluru, Hyderabad og Chennai. Lufthavne i disse byer er enten nye eller under udvikling.

Der er mange direkte flyvninger, direkte- og tilslutningsflyvninger til disse byer fra hele verden. For sekundære indgangspunkter til Indien skal du overveje Goa, Kolkata eller Malabar-kysten.

At komme rundt i New Delhi

Trafikken i Delhi er meget overbelastet, og mange chauffører vil prøve at rive turister af. Den bedste måde at komme rundt er ved Metro som er effektiv og ren. Du kan gå til næsten overalt i byen med metro.

Busser er billige, men ret overfyldte det meste af tiden. Der er også en 'hop på hop off' busforbindelse med foruddefineret sæt stoppesteder rundt om i byen.

Et andet pålideligt transportmiddel er taxi eller lejet bil, mens auto rickshaw eller tuk-tuks er gode til kortere ture, ligesom de billigere cyklus rickshaws.

Læs mere: Gay New Delhi byguide.

At komme rundt i Mumbai

De fleste mennesker i Mumbai bruger offentlig transport på grund af begrænsede parkeringspladser, tung trafik og dårlige vejforhold. Taxier er billige og kan nemt findes indenfor bygrænsen. De fleste taxaer har ikke aircondition, og nogle er ret beskidte og har målere, der ikke virker.

Hvis du ønsker en mere komfortabel tur med aircondition, er det bedre at leje private taxaer der opererer til regeringsgodkendte takster med veluddannede chauffører.

Jo billigere auto rickshaw er kun tilladt i forstæderne. De er langsomme og anbefales ikke til lange afstande. Busser leverer omfattende tjenester, der forbinder alle steder i byen og forstæderne, men de er næsten altid fulde.

Der er også en omfattende tog netværk med tre linjer. Undgå at bruge lokale tog i myldretiden og økonomiklassen, da det er ekstremt overfyldt. Mumbai Metro er i øjeblikket under opførelse og skal snart være afsluttet.

Læs mere: Gay Mumbai byguide.

Penge

Den indiske valuta er rupee (INR). Hæveautomater er tilgængelige i de fleste store byer i Indien. Det er dog tilrådeligt at medbringe kontanter eller rejsechecks som backup.

Store valutaer som amerikanske dollars, britiske pund og euro er lette at ændre, selvom nogle banker kun accepterer rejsechecks (dit pas påkrævet).

Elektricitet

230V / 50Hz, indiske (gamle britiske) / europæiske stik

Nyttige links

Indjapink - homoseksuel rejsefirma, der tilbyder skræddersyede løsninger for homoseksuelle rejse til Indien.

Lyserøde sider - Indiens nationale magasin for homoseksuelle og lesbiske homoseksuelle.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.