Köln-Tyskland

Gay Cologne City Guide

Planlægger du en rejse til Köln? Så er vores homoseksuelle Köln-byguide noget for dig

Köln eller Köln

Köln, Tysklands fjerde største by med en million indbyggere, har både floden Rhinen og en virkelig majestætisk katedral som hovedattraktioner.

Denne stolte, selvsikre og livsglade by har en blomstrende kulturscene og er et vigtigt knudepunkt for medier, forretning og turisme, og tiltrækker regelmæssige horder af turister til de mange festivaler og begivenheder, som denne mest liberale af tyske byer afholder hvert år.

Alt dette gør Köln til en fantastisk destination for homoseksuelle byer, med meget at opleve og opdage - byens omfattende homoseksuelle scene og videre.

Homoseksuel scene

Köln i den vestlige del af landet er næst efter Berlin i øst på ranglisten over tyske homoseksuelle hotspots og tager titlen som Tysklands hovedstad for homoseksuelle dansefester.

Byen har en stor og veletableret homoscene med mange barer, klubber og saunaer, koncentreret i byens centrum. Det er også berømt for sin årlige gay pride, og Christopher Street Day (CSD) parade, som er en af ​​de største og mest profilerede i hele Europa.

Köln-Tyskland

Introduktion til Köln

Med fly

Köln Bonn Lufthavn (CGN) ligger kun 15 minutter med tog (S-Bahn-linjerne S13 og S19 koster 2.80 €) fra byens centrum og er et knudepunkt for lavprisflyselskaberne.

Hvis du rejser uden for Europa, kan du flyve direkte til enten Düsseldorf eller Frankfurt lufthavn, som begge har let adgang til byen.

Düsseldorf International Airport (DUS) har en togforbindelse til Kölns hovedbanegård (HBF) med en rejsetid på 40 minutter og togbilletter fra €5 (afhængigt af tid og dato).

Frankfurt Rhein-Main International Airport er Tysklands travleste, med en højhastigheds-ICE (InterCity Express)-togforbindelse til Köln på én time, med de billigste priser tilgængelige online og på forhånd. Hvis du ikke har travlt, er et godt alternativ Rhindalen-toget via Koblenz, som tager 2 timer at nå Köln med smuk natur undervejs og er 30 % billigere end ICE-toget.

Med tog

Köln er godt tjent med Europas højhastighedstognetværk med direkte forbindelser fra Amsterdam, Bruxelles og Paris med Thalys- og ICE-tog, samt ICE-togforbindelsen til Frankfurt Lufthavn.

Der er to hovedbanegårde i byen - Köln Hauptbahnhof (HBF - Hovedbanegården) og Köln-Deutz.

Højhastighedstog er en fantastisk måde at rejse rundt i Europa, selvom det kan være dyrt, så bestil altid online så langt forud for dine rejsedatoer, som du kan, for at opnå de bedste priser.

Kölns julemarked

At komme rundt i Köln

Cologns centrum kan bedst udforskes til fods. Landskabet er fladt, og de fleste af de vigtige besøgende er inden for kort gåtur fra hinanden.

Brug KVB offentlige transportnet til at rejse ud over byens centrum. Dette består af et undergrundsnetværk under jorden, der omdannes problemfrit til et sporvognsnetværk over jorden og busser og får dig overalt effektivt og billigt.

Et- og tredageskortet er også gyldigt på de lokale VRS-netværkstog. Billetter kan købes fra automater på stationer og ombord med priser, der varierer afhængigt af den afstand, du skal tilbagelægge. Der er også et netværk af regionale tog til at få dig rundt i det bredere byområde.

Byen har også en "Call a Bike" cykeludlejningsordning - bare tilmeld dig online for fakturering pr. minut med et kreditkort.

Hvor skal man bo i Köln

Kölns centrum er relativt kompakt, så ethvert hotel i centrumområdet, der strækker sig fra Rudolfplatz til hovedbanegården, vil være rimelig bekvemt.

Hoteller tæt på Rudolfplatz ('Bermuda Triangle' homoseksuelle distrikt) er bedre for dem, der rammer scenen hver nat. Hoteller tættere på Dom (hovedkatedralen) og den centrale togstation er bedre placeret i forhold til de store seværdigheder.

For en liste over anbefalede hoteller, besøg vores Gay Cologne Hotels-side.

Ting at se og gøre

Köln katedral (Dom) - det største og mest komplette eksempel på klassisk gotisk arkitektur i Europa. Forskånet for ødelæggelse under Anden Verdenskrig dominerer den ærefrygtindgydende katedral byens centrum og er værd at se indenfor, selvom det ikke nødvendigvis er den lange stejle stigning op til toppen af ​​det højeste tårn, hvor den bedste udsigt over byen er Dom, snarere end fra det.

For at få den bedste udsigt over Dom, tag over floden til Köln Triangle-bygningen - en moderne kontorskyskraber med sit eget Panorama Observatory (3 € adgangsgebyr).

Köln er en by, der er berømt for sine kirker, og andre bemærkelsesværdige inkluderer Gross St. Martin, i kontrast til romansk stil til den gotiske dom og Saint Gereons basilika, der går tilbage til 11th århundrede.

Veedel - hold øje med disse traditionelle kvarterer, der ligger rundt om i byen. Agnesviertel (U-Bahn Ebertplatz) har en virkelig interessant blanding af uafhængige butikker, gallerier og barer at besøge.

Rheinauhafen - er byens genopbyggede havn ved Rhinen (1 km syd for Heumarkt) til hyggelige gåture langs floden og et godt udvalg af barer og restauranter.

Köln er en kulturby og har mange højt respekterede museer og gallerier. Højdepunktet er Museum Ludwig, placeret ved siden af ​​Dom, som byder på en fantastisk samling af moderne kunst og popkunst og en af ​​verdens største Picasso-samlinger.

Et andet træk ved Köln, der er værd at opdage, er dets mange grønne områder og parker. Lige inden for det indre Grüngürtel er de VolksgartenRheinparkAachener-Weiher og Byens have parker med hver sin ølhave.

Og for noget helt andet, gå til Claudius Therme på Sachsenbergstraße. En ægte romersk badehusoplevelse komplet med indendørs og udendørs pools, saunaer og dyppebassiner, komplet med flere naturistområder. Beliggende uden for byens centrum, tag Kölner Seilbahn til Therme og vend tilbage med bus til Köln Deutz Station for derefter at tage U-Bahn tilbage til byens centrum.

Hvornår skal Besøg

De sædvanlige variable nordeuropæiske vejrregler gælder for Köln, fra lejlighedsvis varme sommerdage til lige så kolde vinterdage, med masser af regn drysset igennem.

Cologne Gay Pride er enorm og finder sted hver sommer fra slutningen af ​​juni til begyndelsen af ​​juli, hvor Christopher Street Day (CSD) Parade og Street Festival er de afsluttende højdepunkter.

Köln er også vært for et årligt bykarneval, som finder sted tidligt på året (februar-marts). Dette verdensberømte skue er endnu et godt tidspunkt at være i Köln, da hele byen tilsyneladende er med i festlighederne. Det starter med en kvinders karnevalsdag, efterfulgt af maskebal og fester, derefter et gadekarneval på søndag og en officiel parade på rosenmandag med en million tilskuere i fancy dress.

Andre storbyattraktioner omfatter julemarkederne omkring katedralen, som åbner i slutningen af ​​november til slutningen af ​​december og garanteret vil få dig i festlig stemning.

Visa

Tyskland er inden for det europæiske Schengen-visumområde. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

Penge

Tyskland er medlem af eurozonen. Pengeautomater er bredt tilgængelige. Du kan blive bedt om et billed-id, hvis du betaler med et kredit- eller betalingskort i en butik.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.