Gay Basel · Byguide

Gay Basel · Byguide

Første gang du besøger Basel? Så er vores Gay Basel City Guide noget for dig.

Basel

Schweiz' tredjestørste by og beliggende på grænsen til både Frankrig og Tyskland. Basel er hjemsted for lige under 200,000 mennesker, men har pendlere, der bor på tværs af de nærliggende grænser.

Historisk en del af den romerske Gallien blev Basel en germansk by i det 5. århundrede e.Kr. I 1459 støttede pave Pius II universitetet i Basel, og trykindustrien kom til Basel omkring samme tid fra disciple af Gutenberg. Gennem historien var det kendt som et mødested for internationale konventioner og traktatunderskrivelser.

I dag er Basel kendt for sine mange museer med sit Kunstmuseum, der blev grundlagt i 1661, og er den første offentligt tilgængelige kunstsamling i verden. Det er også kendt som et uddannelsescenter, hvor universitetet i Basel er det ældste i Schweiz. Som andre schweiziske byer vurderes Basel højt med hensyn til livskvalitet.

 

Homoseksuelle rettigheder i Schweiz

For homoseksuelle rettigheder i Schweiz, se venligst vores Gay Zürich byguide side.

 

Homoseksuel scene

Selvom Zürich er den homoseksuelle hovedstad i Schweiz, har Basel en beskeden, men indbydende homoscene, drevet dels af sin ungdommelige studenterpopulation. På trods af at der kun er begrænset specifikt homoseksuelle spillesteder alle barer og klubber byder homoseksuelle kunder velkommen.

Mens byen ikke har en stolthedsfestival i sig selv, roterer den nationale gay pride-festival blandt byerne og afholdes i 2018 i Basel. Der er dog Queersicht Festival, en LGBTI-filmfestival, der afholdes hver november.

 

Kom Der

Med fly

EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg (MLH, BSL, EAP) ligger 3.5 km nordvest for Basel, men serverer også Mulhouse i Frankrig og Freiburg i Tyskland. Det er placeret i Frankrig, men drives af schweiziske og franske myndigheder. Det er godt forbundet til lufthavne i Europa, Nordafrika og Mellemøsten med en sæsonbestemt forbindelse til Montreal.

Buslinje 50 forbinder dig til Basel centrum og kan købes fra en maskine i det schweiziske ankomstområde. Du bliver nødt til at købe et 2-zone rejsekort, der skal koste 3.80 CHF (du kan betale det tilsvarende i euro). Rejser tager cirka 20 minutter og er gyldige på enhver forbindelse, du tager til din endelige destination.

Taxier kan tages fra det schweiziske ankomstområde, men de er meget dyrere end at tage offentlig transport. En taxa koster i området 50 CHF med rejsetiden omkring 20 minutter. Biludlejning er tilgængelig fra lufthavnen.

Med tog

Basel har to hovedbanegårde, der begge har god forbindelse til destinationer i Europa. Mens det er let at oprette forbindelse til Mulhouse til destinationer i Frankrig, er der direkte forbindelser til Berlin, Bruxelles, Frankfurt, Luxembourg og Milano. Nattrafik kører til Prag, København og Moskva via Warszawa og Minsk.

Med båd

Bern ligger ved Rhinen og er en populær destination for flodbådskrydstogter. Mange starter i Amsterdam og finder vej ned, men disse har en tendens til at være ret dyre.

 

At komme rundt i Basel

Til fods

Old Basel selv er ret kompakt og for det meste fodgængere, hvilket gør rejser til fods til en meget god måde at tage seværdighederne i Basel på. Nogle af gaderne kan dog være ret stejle, så det kan blive ret trættende at navigere i byen efter et stykke tid.

Med offentlig transport

Basel har en god forbindelse mellem både sporvogne og busser, der er rene, effektive og (næsten altid) til tiden. Alle hoteller og vandrerhjem i Basel tilbyder dig et mobilitetskort, der giver dig gratis rejser på transportnetværket i hele dit ophold. Ellers starter singler ved 3.40 CHF, og dagskort er 8 CHF.

Tjenesterne kører mellem kl. 5.30 og til midnat med begrænset natbuss, der kører mellem kl. 1 og 4. I løbet af dagen kører tjenester hvert 7.5 minut og stiger til 15 minutter om aftenen (hvert 10. minut om søndagen). Billetinspektører opererer på netværket.

Med båd

En populær måde for turister at krydse Rhinen er med små både kendt som Fähri. Enkelture starter ved 1.60 CHF.

 

Hvor skal man bo i Basel

Se de seneste hotelrabatter i Basel Basel Hoteller-side.

 

Ting at se og gøre

Kunstmuseum - det ældste kunstgalleri i verden og den største og mest betydningsfulde offentlige kunstsamling i Schweiz. Her finder du værker, der strækker sig fra renæssancen og frem til den moderne æra med værker af Andy Warhol, der deler plads med Rembrandt.

Münster - et af de vigtigste kulturarvssteder i Schweiz. Denne ikoniske sandstensminister er en imponerende fusion af både gotisk og romansk arkitektur.

Marketplace - her vil lokale sælgere sælge friske råvarer, wienerbrød og blomster hver dag (flere sælgere om lørdagen) og er et fantastisk sted at snuppe en bid mad eller en souvenir.

Tegneseriemuseum - lille museum dedikeret til tegneserier og karikaturer af kendte personer og berømtheder. Du kan finde en, du genkender her.

Teater Basel - det kommunale teater i Basel og et tilflugtssted for kunst - ballet, opera, klassisk musik og drama.

Basel Zoo - den ældste zoologiske have i Schweiz og den næstmest besøgte attraktion i Schweiz. I efteråret 2016 åbnede en splinterny elefantindhegning, og i 2019 skulle den zoologiske have have sit første oceanarium.

 

Hvornår skal Besøg

Basel er det varmeste sted i Schweiz, hvilket betyder, at vintrene er mildere end i andre dele af landet, men somre kan være uudholdeligt varme. Maj er den vådeste måned, men dette bliver bedre i slutningen af ​​maj, hvilket kombineret med juni og det tidlige efterår er de bedste tider vejrklogt at besøge Basel.

Basel har et godt udvalg af begivenheder og festivaler afholdt hele året for at interessere besøgende i byen. Dens julemarkeder er de største i Schweiz og tiltrækker mange lokale såvel som turister. Fasnacht-festivalen afholdes hver askeonsdag og har en karnevalsk stemning.

 

Visa

Schweiz er inden for Schengen-visumområdet. Hvis du rejser uden for Europa, skal du kontrollere, om du har brug for Schengen-visum.

 

Penge

Den schweiziske valuta er den schweiziske Frank (CHF). Priserne i Schweiz er generelt langt højere end i andre dele af Europa.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.