Udforsk Phnom Penh

Gay Phnom Penh · Byguide

Første besøg i Phnom Penh? Så er vores homoseksuelle Phnom Penh byguide noget for dig.

Udforsk Phnom Penh

Phnom Penh ភ្នំពេញ

Hovedstaden i Cambodja, Phnom Penh, bevarer en gammeldags charme med sin rige arv fra fransk kolonial arkitektur, buddhistiske templer og dets smukke kongelige palads lige i hjertet af byen.

Dette er en dejlig by at udforske og en unik oplevelse at møde sine venlige indbyggere for at få et indblik i, hvordan dette land både har overlevet og nu udvikler sig, efter dets historie med folkedrab og grusomhed.

 

Homoseksuelle rettigheder i Cambodja

Mens der ikke er nogen officiel lovgivning om lige rettigheder i Cambodja, er homoseksuel sex, der involverer ikke-kommercielle handlinger privat, lovligt her. Desuden giver landets stærkt buddhistiske kultur en bred tolerance for den lille, men voksende lokale befolkning, der identificerer sig selv som LGBT og for de mange turister, der besøger.

 

Homoseksuel scene

Den homoseksuelle scene her er vokset markant i de sidste par år og matcher den hurtige udvikling af turisme til Cambodja. For homoseksuelle turister er der en sjov og åben scene at opdage med en lille og venlig samling af Bøssebarer , Gay danseklubber og Homoseksuelle saunaer og Spa med bøssemassage.

Den første nogensinde gay Pride-begivenhed i Cambodja blev afholdt i Phnom Penh i 2003 og har været afholdt årligt siden da.

 

At komme til Phnom Penh

Phnom Penh International Airport er basen i Cambodia Angkor Air og velfungerer med direkte fly fra Bangkok, Kuala Lumpur og Singapore, inklusive ruteflyvning med budgetflyselskabet AirAsia. Air France flyver direkte til Phnom Penh fra Paris.

Taxier er billige og rigelige og bringer dig fra lufthavnen til byens centrum på omkring 30 minutter.

 

Sådan kommer du rundt i Phnom Penh

Der er endnu ikke noget offentligt transportsystem i Phnom Penh, men byens centrum er lille og kompakt, og de største steder er lette at nå til fods. Tuk-tuks og cykel-rickshaw er overalt og en fantastisk måde at opleve hverdagen i byen på.

Størstedelen af ​​trafikken her er stadig på to hjul, og der er en konstant strøm af cykler og scootere, som aldrig helt ser ud til at stoppe, men alligevel sjældent kolliderer med hinanden - det er bedst at gå med strømmen. Af denne grund skal du dog være meget selvsikker, når du forsøger at krydse befærdede veje og træne dine vævnings- og ducking-færdigheder.

Pas også på tuk-tuk-chaufførens yndlingstrick med at levere dig til familiens emporium i stedet for til din valgte destination - det er alt sammen en del af stedets charme og bedst udholdes med et træt smil og en høflig tilbagegang. Du kommer til sidst derhen, hvor du virkelig gerne vil hen.

 

Overnatning i Phnom Penh

Phnom Penh har et godt udvalg af hoteller, der passer til de fleste smag og budgetter. Selv de luksuriøse er overkommelige efter vestlige standarder.

For vores liste over anbefalede hoteller, besøg Hoteller i Gay Phnom Penh og Gay Phnom Penh luksushoteller sider.

 

Ting at se og gøre

Højdepunkterne i Phnom Penh inkluderer at besøge monumenterne til Cambodjas mangeårige kongelige og buddhistiske kulturer, hvoraf de mest bemærkelsesværdige er Grand Palace, Silver Pagoda, Wat Phnom og National Museum.

pagode-i-kongeligt palads-phnom-penh

Et meget andet højdepunkt er at få en vis forståelse af landets traumatiske fortid ved at besøge Folkemordsmuseet i Toul Sleng i byens centrum og Choeung Ek-mindesmærke på stedet for Killing Fields lige uden for byen.

Tag også tid til at udforske Fransk kolonial arkitektur hvilket stadig er et vigtigt træk ved dette, en af ​​de mindst moderniserede hovedstæder i SE Asien.

For at shoppe og opleve strømmen i dagligdagen her, så sørg for at besøge de store markeder i byen - de enorme Central Market, Nattemarked og Russiske marked. Kunstgade er et godt sted at gennemse de mange gallerier og gavebutikker i byen.

Yderligere detaljer om alle disse højdepunkter findes på Phnom Pehn Seværdigheder side.

national-museum-phnom-penhNationalmuseet i Phnom Penh

 

Hvornår skal Besøg

Cambodjas høje turistsæson bestemmes af de to fremherskende årstider i denne del af verden - vådt og tørt. Den tørre sæson er toppen, løber fra november til begyndelsen af ​​april.

Besøg i regntiden har sine fordele med færre turister (især når man tager til Siem Reap for at besøge Ankor Wat), og det regner sjældent hele dagen.

 

Visa

Bortset fra besøgende fra nabolande ASEAN, skal rejsende til Cambodja have et turistvisum, som koster US$30 - kun kontanter i amerikanske dollars accepteres. Visum er tilgængelige ved ankomsten (sørg for, at du har rene, skarpe amerikanske dollarsedler og to pasbilleder, når du ankommer).

Du kan også få et visum på forhånd fra cambodjanske ambassader og konsulater.

 

Penge

Den cambodjanske riel og den amerikanske dollar er begge officielle valutaer. Brug riel til alle små indkøb, da amerikanske dollarmønter ikke bruges her.

Hæveautomater er bredt tilgængelige og dispenserer amerikanske dollars og nogle gange også. Debet- og kreditkort accepteres også ganske bredt.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.