jakata-om natten

Gay Jakarta · Byguide

Planlægger du en tur til Jakarta? Så er vores homoseksuelle Jakarta byguide noget for dig.

jakata-om natten

Jakarta

Da Indonesien nu er veletableret som en førende kraftcenterøkonomi i SE Asien, er det ikke overraskende, at hovedstaden Jakarta er en af ​​de hurtigst voksende byer i hele Asien.

En ægte smeltedigel af indonesisk kultur, byen har ry for at være venlig og imødekommende med fremragende shopping og et hip natteliv, samtidig med at det er en af ​​de mest overbelastede og udfordrende at rejse rundt.

Jakarta ligger på den nordvestlige del af øen Java og er det kommercielle, politiske og kulturelle centrum for dette, det fjerde største befolkede land i verden.

Jakartas hurtige vækst har gjort den nu til den største by i SE Asien med en samlet bybefolkning på godt 10 millioner og det bredere hovedstadsområde med en svimlende 28 millioner mennesker.

 

Homoseksuelle rettigheder i Indonesien

Seksuel aktivitet af samme køn er officielt lovlig i Indonesien (samtykkealderen er 18), men der er ingen lovgivning om ligestilling for LGBT-borgere, ingen juridisk beskyttelse for par af samme køn og ingen diskrimination. Dette afspejler almindeligt traditionelle lokale skikke og vil sandsynligvis ikke ændre sig snart. På trods af dette er LGBT-samfundet i Indonesien blevet mere og mere synligt og politisk aktivt.

Provinserne Aceh og Sydsumatra fik af den indonesiske regering lov til at indføre sharialoven i 2002, dog kun gældende for muslimske beboere. Dette kriminaliserer at være homoseksuel i disse provinser ... så undgå bedst at gå derhen.

Selv i Jakarta er den officielle klassifikation for alle LGBT-samfund 'mentalt handicappede'. Der har været nogle tilfælde af forskelsbehandling og chikane, især rettet mod transpersoner. Der er ingen juridiske retningslinjer for hiv / aids, og der er mulighed for at blive nægtet indrejse, en besøgende anses for at være hiv + (dvs. rejser med medicin).

På en mere positiv note er Lambda Indonesia den ældste og mest veletablerede homoseksuelle og lesbiske bevægelse i SE Asien, og de mange LGBT-grupper, der nu er aktive i hele landet, kan i det mindste give hiv / aids-rådgivning.

Siden begyndelsen af ​​2016 er den offentlige diskurs og debatter om LGBT-spørgsmål intensiveret. En række begivenheder arrangeret af LGBT-aktivister er blevet forstyrret af politiet.

I 2017 er en række homoseksuelle populære spillesteder i Jakata blevet plyndret og lukket af politiet.

Homoseksuelle indonesere står over for voksende udfordringer i deres daglige liv. Homoseksuelle rejsende til Jakata bør ikke støde på problemer. Offentlige tilkendegivelser af kærlighed mellem par af samme køn (f.eks. At kysse eller holde hænder offentligt) bør dog undgås.

 

Homoseksuel scene

På trods af Jakartas hurtige vækst og et stadig mere globalt udsyn, har politiets nylige nedkæmpelse af LGBT-samfundet resulteret i lukningen af ​​mange af de mest tilgængelige steder for turister.

Søndag den 21. maj 2017 raidede politiet Atlantis Sauna og tilbageholdt 140 mænd til afhøring. Af disse blev et antal arresteret for påståede lovovertrædelser relateret til pornografi.

Politi angiveligt tog fotos af nogle af dem, der var tilbageholdt enten nøgne eller delvist klædte, og distribuerede derefter billederne online og til medierne.

LGBTI Rights Group, Arus Pelangi fordømte razziaen og formidlingen af ​​billeder og sagde, at politiets handling var ulovlig og umenneskelig. Læs erklæringen her.

I oktober 2017 plyndrede politiet og lukkede T1 Sauna i Jakarta. Både lokale og udlændinge blev tilbageholdt af politiet.

 

At komme til Jakarta

Soekamo-Hatta International Airport leverer al international og det meste af indenrigstrafikken til Jakarta og ligger 20 km nordvest for byen. Lufthavnen har tre terminaler med en grundlæggende pendulkørsel, der forbinder dem (tag en taxa, hvis du har travlt).

Hotel shuttle busser er en god mulighed for at komme fra lufthavnen til din endelige destination, især da mange hoteller tilbyder dette som en gratis service. Hvis dette ikke lykkes, kan du tage enten lufthavnsbus eller en taxa.

Den hyppige DAMRI-shuttlebus fører dig til byens centrum på omkring 30 minutter til en pris på Rp 25,000. Tjenesten er pålidelig, og busserne har aircondition og forbinder til adskillige bydestinationer, herunder Den Gyldne Trekant (centrum).

Bestilling af en taxa inde fra terminalen vil sikre en førsteklasses service med minimal kø og et kvalitetskøretøj til at tage dig direkte til byens centrum - for omkring 175,000 Rp.

En standard taxa vil koste fra omkring 70,000 til 120,000 Rp til byens centrum - prisforskellen afspejler simpelthen kvaliteten af ​​det taxaselskab, du vælger. SilverBird, Bluebird og Ekspress har den mest pålidelige service. Sørg for at undgå de mange taxa-touts og bagagebærere, og gå direkte til de officielle taxaselskabers rækker.

 

Kom rundt i Jakarta

Dette vil uden tvivl være det mest udfordrende aspekt af dit ophold i Jakarta. Byen har et misundelsesværdigt ry for langt den dårligste trafik i SE Asien (og det betyder, at mere trafik end du vidste eksisterede, tilstoppede gaderne i denne ene by!). Endnu værre er byens layout ganske uforståeligt, når du først ankommer.

Trafikbelastningen har opmuntret mange pendlere til togene, og et hurtigt bustransitsystem udvides gradvist. Efter mange års forsinkelse vil et monorail-system til Den Gyldne Trekant være begyndt at bygge (oktober 2013) vil være i drift i 2017.

De fleste besøgende vælger taxier for at komme rundt, som i det mindste er billige. De mest pålidelige taxiselskaber i byen er Blue Bird og Express. Uanset hvilken taxa du bruger, insistere på at måleren er tændt. Hvis ikke, skal du tage en anden taxa eller risikere at blive flået af.

En anden mulighed er en 'Bajaj' (lyse orange tuk-tuk), som er gode til fart, da de kommer hurtigere igennem trafikken, men ikke så gode for komforten. De kører uden målere, så sørg for at prutte og aftal en pris, inden du tager afsted. Der er også mange motorcykeltaxier kaldet Ojek, bedst til hurtige hop fra A til B, og når du skal være hurtigt et sted. Insister på en hjelm for at minimere risikoen og aftal prisen på forhånd.

 

Hvor skal man bo i Jakarta

For en liste over anbefalede Jakarta -hoteller til homoseksuelle rejsende, besøg vores Homoseksuel Jakarta Hoteller-side.

 

Ting at se og gøre

Centrale Jakarta:

Merdeka-pladsen (verdens største bytorv) og nationalmonumentet (MONAS) - bygget til at fejre indonesisk uafhængighed, er et godt sted at starte (billedet ovenfor).

National Museum - et fremragende museum for et overblik over indonesisk historie.

Istiqal-moskeen - Sydøstasiens største moské og en af ​​de mest imponerende.

Jakarta Katedral - Jakarta er et eksempel på gotisk arkitektur.

Bunderan HI - et sted at prøve Jakartas high-end indkøbscentre Grand Indonesia og Plaza Indonesia.

Jalan Jaksa - den vigtigste backpackergade med mange lavprishoteller og restauranter.

 

Vestlige Jakarta:

Jakarta Batavia (Kota Tua) - det ene overlevende gamle byområde i byen med hollandske kolonibygninger. God street food, kunst og kunsthåndværk, lokale museer og caféer.

Glodok - Jakartas Kina-by med gamle kinesiske templer og et stort udvalg af kinesisk mad.

Orchard Garden indkøbscenter - byens største indkøbscenter, også placeret i denne del af byen.

 

Sydlige Jakarta:

Et velhavende bolig- og forretningsområde med mange eksklusive hoteller, restauranter og indkøbscentre.

Kemang - en berømt gade fyldt med restauranter og butikker

 

Nordlige Jakarta:

Kunst 1 Nyt museum - et cool nyt kunstkompleks i Kemayoran med permanente samlinger af etablerede indonesiske kunstnere og udstillinger af moderne og nye indonesiske og internationale kunstnere.

Ancol Bayfront City - Asiens største turistområde med forlystelsesparken Dreamland, Sea World, kunstmarkeder og økopark og strande.

Havn område og port til Tusinde øer - mindst flere hundrede, hvilket tiltrækker mange turister for sine havparker og resorthoteller.

 

Hvornår skal Besøg

Klimaet her er tropisk og fugtigt hele året med minimale temperaturændringer, så konstant varme og er så tæt på ækvator. Det bedste tidspunkt at undgå er regntiden fra december til marts, hvor mange nedre dele af byen oversvømmer (hovedsageligt i det nordlige distrikt) i den kraftige monsunregn.

 

Visa

De fleste vestlige rejsende kan få et visum ved ankomsten mod et gebyr på $ 35, eller du kan få et visum på forhånd fra en hvilken som helst indonesisk ambassade. Bevis for tilbagevenden til oprindelsesstedet er påkrævet og kontrolleres ofte. Besøgende fra Brunei Darusaalam, Cambodja, Malaysia, Singapore, Thailand, Filippinerne, Vietnam, Hong Kong SAR, Macau SAR, Chile, Marokko, Ecuador og Peru kan få 30 dages visumfri adgang.

Hvis du agter at få visum ved ankomsten, er det meget vigtigt at kontrollere, at dit pas har mindst 6 måneders gyldighed og har en tom side, og at du har en returbillet.

 

Penge

Den indonesiske valuta er Rupiah. Pengeautomater er bredt tilgængelige i hele Jakarta. Debet- og kreditkort accepteres også bredt, men vær opmærksom på, at kloning af kort og svig er store problemer i landet.

 

Andre punkter, der er værd at nævne

Spil er ulovligt overalt i Indonesien.

Bliv ikke involveret med ulovlige stoffer. Myndigheder har en nultolerancepolitik, og de fanget risikerer lange fængselsstraffe eller dødsstraf. Politiet slår til på steder, der frekventeres af udlændinge, især på Bali.

Det er vigtigt at respektere lokale traditioner, love og religioner og være opmærksom på dine handlinger for at sikre, at de ikke støder, især under den hellige måned Ramadan.

Først offentliggjort: Okt 2013

Senest opdateret: Maj 2017

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.