guangzghou-skyline

Gay Guangzhou · Byguide

Første besøg i Guangzhou? Så er vores homoseksuelle Guangzhou byguide noget for dig.

第 一次 到 广州 吗? 请 悦 查 为 您 准备 的 指南 吧。

guangzghou-skyline

Guangzhou 廣州 市

Guangzhou er hovedstaden i Guangdong-provinsen og den tredje største by i Kina (efter Beijing , Shanghai). Det er beliggende på Pearl River, omkring 120 km nordvest for Hong Kongog har en befolkning på omkring 13 millioner.

En unik blanding af gammelt og nyt, Guangzhou har nogle af Kinas ældste templer, tidstypiske vartegn sammen med moderne arkitektur og avanceret metrosystem og teknologi. Byen fungerer som et vigtigt knudepunkt for transport og handel.

Guangzhou er kendt for sin mad og shopping og autentiske kantonesisk mad. Der er adskillige markeder, hvor du kan købe alle mulige lokalt fremstillede produkter til gode priser.

Guangzhou har ti distrikter. De mest bemærkelsesværdige er de centrale distrikter Yuexiu, Liwan og Tienhe. Yuexiu er det kommercielle og kulturelle distrikt og hjemsted for byens natteliv og underholdning. Tianhe er det 'nye forretningscenter' med mange 5-stjernede hoteller, store indkøbscentre og skyskrabere.

 

Homoseksuel scene

Mens homoseksuelle i Guangzhou ikke kan sammenlignes med Shanghai or Beijing, er der potentiel vækst for det homoseksuelle marked i en by af denne størrelse. I de senere år har Guangzhou oplevet et stigende antal Homoseksuelle barer og danseklubber og LGBT-ejede virksomheder.

Der afholdes uregelmæssige bøssedansfester i Guangzhou og tiltrækker et større, mere internationalt publikum.

 

At komme til Guangzhou

Guangzhou Baiyun International Airport (CAN) er en større lufthavn i det sydlige Kina, der betjener adskillige flyvninger, både indenlandske og internationale.

Den nemmeste måde at komme til byen fra lufthavnen er ved Metro (Linie 3). Tog kører hvert syvende minut fra kl. 6 til 11. Rejsetiden er cirka 50 minutter. Du kan også tage en taxi der tager omtrent samme tid som metroen.

Besøgende fra Hong Kong kan tage en tog (182 km) afgår fra Hung Hom jernbanestation i Kowloon og ankommer til øststationen i Guangzhou.

 

At komme rundt i Guangzhou

Guangzhou har et meget godt offentligt transportsystem. Det Metro dækker meget af byens centrum og tilbyder skilte og meddelelser, både på kinesisk og engelsk.

Busser er den billigste måde, men bestemt ikke den mest effektive. Det BRT (Bus Rapid Transit system), som startede i 2010, tilbyder en separat busbane langs Tianhe Road og Zhongshan Avenue - et godt alternativ i myldretiden.

Taxa er mest populær blandt udlændinge, og den er billig. De fleste taxachauffører taler begrænset engelsk, så få navnet og adressen på din destination skrevet på kinesisk for at vise chaufføren. Gem din kvittering, fordi den indeholder taxaens ID-nummer (i tilfælde af at du glemmer dine værdigenstande).

Hvis du nyder det cykling, der er over 100 udlejningssteder langs BRT-linjer og metrostationer. En populær cykelrute er langs Pearl River på Haizhu District-siden.

Endelig kan du . Liwan og Yuexiu distrikterne er dejlige at udforske til fods. Sørg for at studere dit kort for at få en følelse af retning.

 

Ting at se og gøre

Mausoleum af Nanyue King 西汉南越王博物馆 - opdaget i 1983, dette mausoleum er muligvis den mest betydningsfulde historiske opdagelse i Sydkina

Kantontårnet 广州塔 - Kinas højeste struktur; dette observationsdæk har restauranter, et 4-D-teater og andre underholdningssteder.

De seks banyantræers tempel 六榕寺 - et gammelt buddhistisk tempel, oprindeligt bygget i 537 i Liang-dynastiet.

Xiguan bopæl 西关大屋 - berømte huse engang besat af velhavende forretningsmænd i gamle dage.

Pearl River Night Cruise 珠江夜游 - et en til to-timers krydstogt om aftenen og en fantastisk måde at se Guangzhous skyline langs Perlefloden.

Sacred Heart Cathedral (Stone House) 耶穌聖心主教座堂 - en romersk-katolsk katedral beliggende på den nordlige bred af Perlefloden og i hjertet af den gamle bydel.

Beijing Lu gågade 北京路步行街 - hovedindkøbsstedet for fodgængere, hvor de fleste butikker har åbent fra 9 til 10.

Yuexiu Park 越秀公园 - den største bypark i Kina, der omfatter flere bakker og søer.

Klokkelang paradis 长隆欢乐世界 - åbnet i 2006, denne forlystelsespark er den største i Kina.

Chen Clan Academy 陈家祠 - et symmetrisk kompleks af 19 bygninger med 9 haller og 6 gårde; indeholder en stor samling af kunstværker fra det sydlige Kina.

Taikoo Hui 太古汇 - et moderne, luksuriøst indkøbscenter.

Shamian Island 沙面岛 - smukt område med bygninger fra den tidligere britiske og franske koncession.

 

Hvornår skal Besøg

Guangzhou har et fugtigt subtropisk klima. Somrene er varme og fugtige, mens vintrene er relativt tørre og milde.

De bedste måneder at besøge er fra oktober til januar, hvor temperaturen er moderat og kølig. Der er en høj procentdel af regn i den lange monsun sæson fra april til september.

 

Hvor skal man bo i Guangzhou

Guangzhou har et stort udvalg af hoteller, der ligger godt til sightseeing, shopping og natteliv. For vores liste over anbefalede hoteller i Guangzhou, besøg Homoseksuel side i Guangzhou-hoteller.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

Har vi noget galt?

Mangler vi et nyt mødested eller har en forretning lukket? Eller har noget ændret sig, og vi har endnu ikke opdateret vores sider? Brug denne formular til at give os besked. Vi værdsætter virkelig din feedback.