Homoseksuelle Mauritius

Hvordan er det at være homoseksuel i Mauritius?

Vi talte med en af ​​Mauritius' førende LGBT-aktivister og grundlægger og præsident for Mauritius' Young Queer Alliance, Najeeb Ahmad Fokeerbux.

Mauritius er en ø-paradis i Det Indiske Ocean. Det er et enormt populært bryllupsrejsemål. Da hollænderne "opdagede" Mauritius, troede de, at de havde fundet Edens Have. Sammen med Maldiverne og Seychellerne er det kendt som en af ​​det Indiske Oceans perler.

Selvom Mauritius er et stort trækplaster for luksusrejsende, er det stadig teknisk ulovligt at være homoseksuel der, i overensstemmelse med en lov fra kolonitiden. Vi tog fat i Najeeb Ahmad Fokeerbux, en mauritier og grundlægger af Young Queer Alliance, for at finde ud af, hvordan det egentlig er at være homoseksuel i Mauritius.

 

Hvad inspirerede dig til at starte Young Queer Alliance?

 

I mange år var der fravær af queeraktivisme i Mauritius. Ja, der var den symbolske årlige stolthed, og vi havde nogle hiv-programmer for lhbt-personer. Nogle LGBT-inklusive love omkring beskæftigelse var der på grund af progressive politikere. I 2014 var jeg 24, da jeg grundlagde YQA. Stemmer fra unge HBT-mennesker som mig blev ofte hørt, men det var ikke desto mindre en mindretalsstemme. Vi stræbte efter mere end symbolsk repræsentation. Vi ønskede at bekræfte os selv, at være i stand til at blive accepteret og at kunne blive elsket. Den anden årsag bag oprettelsen af ​​YQA var at vise LGBT-folkes støtte til lovgivning, såsom ligestillingskommissionen for at ophæve bloddonationsforbudet mod homoseksuelle. Dette gav den meget tiltrængte drivkraft, som gjorde det muligt for HBT-folk at donere blod i Mauritius. Siden da har Queer-aktivisme udviklet sig i landet, og vi har plads ved beslutningstabeller.

 

Bliver Mauritius' lov fra kolonitiden mod sodomi nogensinde håndhævet?

 

Mauritius blev først opdaget af araberne, derefter kom portugiserne, og derefter blev den første kolonisering (1638 - 1710) af hollænderne (Mauritius er opkaldt efter en hollandsk prins: Prins Maurits van Nassaueiland). Efterfølgende rejste hollænderne, så kom franskmændene (1715-1810) og Paris-traktaten. Øen blev en britisk koloni (1810 - 1968) før den opnåede uafhængighed. Sektion 250 i Criminal Code Act af 1838, som kriminaliserer homoseksualitet, går forud for uafhængigheden. Loven er kolonial.

Loven bruges af skilsmissesager blandt heteroseksuelle par. Eksistensen af ​​afsnit 250 krænker dog LGBT-menneskers grundlæggende rettigheder og frihed og er forfatningsstridig. Afsnit 250 har ikke sin plads i det moderne og demokratiske Mauritius, idet LGBT-folk som alle andre borgere skal have de grundlæggende rettigheder til valg af seksuel partner, privatlivets fred, værdighed, lovbeskyttelse og lighed. Loven er i strid med demokratiets værdier og behandler LBGT-folk som andenrangs borgere. Desuden tror mauretianere på et lige samfund uden forskelsbehandling, og den fortsatte eksistens af afsnit 250 medfører diskrimination, ulighed, stigma og forfølgelse af LGBT-mennesker. Der er en række forfatningsmæssige udfordringer ved Højesteret med henblik herpå.

 

Mauritius skulle have en Gay Pride-march i 2018. Hvorfor blev den aflyst, og er det sandsynligt, at den finder sted snart?

 

Den første Gay Pride var omkring 2005-2006 og har foregået i det sidste årti uden meget omsvøb. I årenes løb vænnede befolkningen sig til, at flamboyante mennesker marcherer i Rose-Hill eller Port-Louis gader, på trods af de få mindre hændelser fra moddemonstranter hvert år – i første omgang af kristne, efterfulgt af muslimer. 2018 var simpelthen katastrofalt! Et simpelt opslag på sociale medier gav næring til hadet mellem anti-LGBT-personer og pro-LGBT/LGBT-personer. Det var et følelsesmæssigt højrøstet møde på sociale medier, der førte til demonstrationer på gaden. Uanset perspektiverne for dette sociale møde, var det for mig to minoriteter, der bekræftede en identitetskrise og en dårligt håndteret situation.

Mauritius er et multireligiøst, multikulturelt, multietnisk land med et hinduistisk flertal efterfulgt af kristne, muslimer, kinesere og andre som mindre minoriteter. Vi er forskellige. De forskellige grupper kræver respekt og anerkendelse for at forene landet "som ét folk, som én nation". En ekstremistisk gruppe greb muligheden for i det hadefyldte øjeblik at modprotestere voldsomt. Pride i 2018 blev aflyst. Men i 2019 genoptog Pride, men blev aflyst igen i 2021 på grund af coronavirus.

Najeeb Ahmad Fokeerbu

 

Hvad elsker du mest ved Mauritius?

 

Jeg har været i et par andre lande. Mauritius føles som hjemme, og det er altid en fornøjelse og trøst, når du ser det blå hav og grønne frodige, når flyet lander. Det, jeg elsker allermest, er sikkerheden, vores sociale og kulturelle mangfoldighed og mauritiernes varme. Mauritius er et rigt mikrokosmos af civilisation, som kan findes få steder rundt om i verden.

 

Er du optimistisk med hensyn til fremtiden for homoseksuelles rettigheder i Mauritius?

 

Young Queer Alliance har eksisteret i 6 år. Vi har været en del af igangsættelsen af ​​LGBT-integration i landet: Bloddonation, gratis hormonbehandling for transpersoner på offentlige hospitaler, FNs fortalervirksomhed osv. Offentlig administration har et opmærksomt øre for vores krav, ambassader og udenlandske missioner fortaler også; med EU som en stærk tilhænger, og befolkningen er mere støttende. Ændring vil ske i sin tid, og YQA vil forblive som en agent for forandring såvel som en vagthund mod krænkelser af LGBT-menneskers menneskerettigheder.

 

Hvilke råd vil du give til LGBT-rejsende, der planlægger en rejse til Mauritius?

 

Der er en række LGBT-inklusive hoteller at vælge imellem og også rejsebureauer. Match formålet med din rejse med det, der kan tilbydes. Det kan være ferie, at opleve mikrokosmos af kulturer, bryllupsfest/bryllupsrejse, havrelaterede aktiviteter - ja, planlæg dine ture i overensstemmelse hermed.

Mauritius er også relativt sikkert for LGBT-personer. Vurder din sikkerhed og komfortniveau. I mange år har jeg været sammen med min partner, og jeg har følt mig tryg ved offentlig hengivenhed.

 

Hvad er de bedste grunde til at besøge Mauritius?

 

Mauritius er kendt som "stjernen og nøglen til Det Indiske Ocean". Blandt de mange funktioner, bør du komme for at nyde varmen fra mennesker med forskellige kulturer (templer, festivaler, musik, lokal mad og drikkevarer, lokalt marked, håndværksaktiviteter, historie osv.), sandstrandene, det klare vand og tropisk sol. Vandaktiviteterne og de nærliggende holme (glem ikke Rodrigues Island) er et must, og de forskellige indlandsattraktioner og naturlige funktioner såsom den farvede jord, den botaniske have og den unikke og rige flora og fauna.

Forfatteren Mark Twain sagde med rette: "Mauritius blev først skabt, og derefter himlen; og at himlen blev kopieret efter Mauritius."

Du kan finde ud af mere om homoseksuelle rettigheder i Mauritius og Young Queer Alliance. Læs mere i vores Gay Mauritius guide.

Deltag i Travel Gay Nyhedsbrev

De bedste ture i Mauritius

Gennemse et udvalg af ture i Mauritius fra vores partnere med gratis aflysning 24 timer før din tur starter.

bedste oplevelser in mauritius til din rejseFå din guide